05 / 05 / 2024

1970 yılında lüks konut vergisi

1970 yılında lüks konut vergisi

1970 yılında Hükümet, 100 metrekareyi geçen ve lüks niteliğini taşıyan inşaattan metrekare başına 20 lira vergi alınmasını öngören tasarıyı kabul etmiş. İnşaata ruhsat verilmesi sırasında bu para peşinen alınacakmış.

1940 yılında dar gelirli aileler için dayanıklı ucuz evler inşa edilmiş!

1940 yılında tahta, dayanıksız ve saz gibi yerlerde yaşayan aileler için ucuz ve dayanıklı evlerin yapılmasına karar verilmiş. 

Aylin Coşkun'un Zekeriyaköy'deki 4 katlı lüks villası görenleri kendine hayran bıraktı! 

2019 yılında  Volkan Aslan ile evlenen ve düğündeki takılarla '5 milyon TL'lik rahat villa alabilirim'' diyen Aylin Coşkun'un 4 katlı lüks villası görenleri kendime hayran bıraktı. 

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

İbraz edilen karşılıksız çek adedi ekim ayında yükseliş gösterdi

Takasbank Çek Takas Sistemine göre ibraz edilip karşılıksız kalan çek sayısı ekim ayında hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Buna göre karşılıksız çek tutarı bir önceki ayda 2,66 milyar Türk Lirası'ndan 6,03 milyar Türk Lirası'na çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Migros'tan lüks markalara yüzde 50'ye varan indirim! Adidas, Nike, Michael Kors ve Tommy Hilfiger fiyatları çakıldı!

Migros lüks markalara yüzde 50'ye varan indirim yaptığını duyurdu. Kampanya kapsamında Adidas, Nike, Michael Kors ve Tommy Hilfiger fiyatları çakıldı. İşte detaylar...

Kripto para borsasından 10'uncu yıla özel Lamborghini marka lüks spor otomobil çekilişi!

Küresel kripto para borsası Gate, onuncu yılında kullanıcılarına özel bir dizi çekiliş ve etkinlik düzenleyecek. Katılan kişiler Lamborghini marka lüks spor otomobil sahibi olabilecek.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

Lüks konuta vergi yürürlükte!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yayımlanan Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği kapsamında, lüks konut sahipleri 20 Şubat’a kadar beyanname verecek. Yeni yasa ile üst sınır 5 milyon 227 bin liraya yükseldi.

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Moskova'da lüks konut fiyatları yüzde 4,2 arttı!

Moskova'da lüks konut fiyatlarında 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 4,2 artış yaşandı. 2019'un 4. çeyreğinde 47'nci sırada olan Moskova, 2020'nin ilk çeyreğinde elit konut fiyatlarının en çok arttığı üçüncü şehir oldu...

Ajda Pekkan, Bahçeköy'deki ultra lüks villasını satışa çıkardı!

Ajda Pekkan, Bahçeköy'deki ultra lüks villasını satışa çıkardı. Alıcı bulamayan Pekkan, 8 milyon 700 bin dolarlık evin fiyatında 200 bin dolarlık bir indirim yaptı.

Zigana Tüneli 2021 yılında hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Zigana Tüneli’nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade ederek, hedeflerinin 2020 yılında ışığı görmek ve 2021 yılında da tüneli hizmete açmak olduğunu dile getirdi. 

1970 yılında lüks konut vergisi Haberi

1970 yılında lüks konut vergisi



Tasarılar hazırlandı


LÜKS İNŞAAT VERGİSİ ÇIKIYOR..


Her 100 metrekareyi geçen inşaattan her metrekareden 20 lira lüks vergi alınacak.


  HÜKÜMET, 100 metrekareyi geçen ve lüks niteliğini taşıyan inşaattan metrekare başına 20 lira vergi alınmasını öngören tasarıyı kabul etmiştir. Buna göre, sosyal mesken ölçüsü olan 100 metrekareden fazla olan lüks inşaatta, inşaata ruhsat verilmesi sırasında, metrekare başına 20 lira vergi peşinen alınacaktır.


  Hükümet ayrıca bazı harçların da arttırılmasına karar vermiştir. Bunlar, büyük halk kitlelerini ilgilendiren mahkeme ve ilan harçları değil, daha ziyade emlak alım satımı, tapular, yüksek idare ve adli makamlara verilen evrak ve kıymetli kağıtlarla ilgili harçlardır.

  Ayrıca, motorlu kara taşıtlar...