04 / 10 / 2024

1981 yılında Boğaz Tüp Geçidi

1981 yılında Boğaz Tüp Geçidi

1981 yılında Yenikapı ile Fenerbahçe arasında, deniz dibine yapılması düşünülen Tüp Geçit için ilk anlaşmaya varılmış. Ön araştırma çalışmasını bir Amerikan firması ile birlikte bir Türk firması yapacakmış.

1932'de Boğaz Köprüsü'ndeki dükkan ve kulübeler neden yıkılmış?

1932 yılında Boğaz Köprüsü'nün Kadıköy ve Boğaziçi iskelesi civarındaki dükkan ve kulübeler yıkılmış. Peki bu dükkan ve kulübeler neden yıkılmış?

1957 yılında Boğaz Köprüsü'ne dünyaca ünlü Amerikan firması imzası! 

1957 yılında Boğaziçi asma köprüsü için bir Amerikan firması tarafından çalışmalara başlanmış. 

1957 yılında Boğaziçi Köprüsü için Fransızlarla anlaşılmış!

1957 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün inşaatı için Fransız kredisi yolu ile Fransızlarla anlaşmaya varılmış.

1941'de Boğaz'daki evler için yeni imar kararı alınmış: Bitişik ve iki kattan fazla olmayacak!

1941 yılında Boğaz'ın yeni planına göre, Boğaz'da birbirine bitişik ev ve iki kattan fazla ev yapılmasına izin verilmeyecekmiş.

1941 yılında Boğaz'daki evlere büyük talep! Kira bedelleri yükselmiş...

1941 yılında Boğaz manzaralı evlere talep artmaya başlamış ve  Boğaz'daki evlerin kira bedellerinde yükselişler görülmüş.

Konut sektörünü 2022 yılında neler bekliyor?

Türkiye'de her sene 800 bine yakın yeni konut gereksinimi bulunurken, fiyat yükselişleri sebebiyle sermayesi düşen şirketlerin 2022 yılında daha az konut üretebileceği belirtiliyor.

1944 yılında Boğaziçi'nde 7.000 liraya köşk!

1944 yılında Boğaziçi'nin Anadolu sahilinde 13 dönüm bahçe içinde bulunan bir köşk 7 bin liraya satılacakmış. Arazisinde bin ağaç bulunan köşkün senelik 800 lira getirisi varmış.

1941 yılında Boğaz'ın boş yamaçları ağaçlandırılacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin boş yamaçları ağaçlandırılacakmış. Boğaz'ın da nazım planını hazırlayan Prost, Boğaz'ın doğal güzelliğini göz önüne alarak hazırlayacağı planda ormanlanacak ve bostan olacak yerler tespit edecekmiş.

1941 yılında Boğaz'ın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar vermiş.

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanıyor!

1941 yılında İstanbul Belediyesi'nin, Mimar Prost'a hazırlattığı Boğaziçi'nin nazım planı hazırlanıyormuş. Boğaz'ın Anadolu Yakası'ndaki yolların güzergahlarını ve genişliğini belirleyen Prost, Rumeli sahillerinde de tetkiklerde bulunacakmış.

1941 yılında kömür depoları bulundukları yerde kalacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planını Prost'a hazırlatan Belediye, Kuruçeşme'deki kömür depolarının bir müddet daha bulundukları yerde kalmasına karar vermiş. Prost, Boğaz'da fabrika inşasının doğru olmayacağı görüşündeymiş.

1938 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanacak!

1938 yılında Prost, Kadıköy ve Üsküdar'ın imar planını hazırladıktan sonra Boğaziçi'nin de imar planını hazırlayacakmış. Her iki yakanın planını hazırlayacak olan Prost, Boğaziçi'nin canlanması için de tedbirler aldıracakmış.

1936 yılında Boğaziçi'ne rağbet artmış!

1936 yılında Boğaz'a olan rağbetin azalmasıyla Şirketi Hayriye'nin bilet fiyatlarını indirmesi, Boğaziçi'ne olan rağbeti tekrardan arttırmış. Yeni bina sayısının da çoğaldığı Boğaziçi'nde inşaatlar daha çok Rumeli Yakası'nda çoğalmış.

1981 yılında Boğaz Tüp Geçidi Haberi

1981 yılında Boğaz Tüp Geçidi



Ön çalışmları bir ABD firması ile bir Türk firması ortak hazırlayacak


 Boğaz Tüp Geçişi için ilk anlaşma oldu 


  Yenikapı - Fenerbahçe arasında deniz dibine yapılacak demiryolu tünel geçişinin projesi 1,5 yılda, inşaatı da 5 yılda tamamlanacak.

  Ön araştırma çalışmasını, Amerikan firması ile birlikte yapacak olan Botek firması yetkilileri, ''Çalışmaların 10 ayda tamamlanabileceğini'' söylediler 


  BAYINDIRLIK Bakanlığı İstanbul demiryolu, tünel geçişi için ön araştırması için Deleuw Cather Sverdrup And Parcel adlı bir Amerikan firması ve bir Türk firması olan Botek'le anlaşmaya varmıştır. Firmalar, geçişle ilgili ön araştırmayı 56 milyon 630 bin liraya yapacak ve 10 ayda tamamlayacaklardır.

  Bu durumda, büyük olasılıkla...