18 / 05 / 2024

1999 depremi tahmin edildi mi

1999 depremi tahmin edildi mi

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin bugünkü yazısında 1999 depremini kaleme aldı. İşte Bengin'in "1999 Depremi sürpriz değildi" başlıklı o yazısı...

1999'dan önceki binaların balkonları adeta bir saatli bomba!

1999 depremi öncesi yapılan binaların balkonlarının saatli bir bomba gibi olduğu gündeme geldi. Peki balkonlar güvenli mi? Nasıl yapılan balkonlar güvenli oluyor? İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

ABD'de, depremi tahmin edebilen yapay zeka geliştirildi

ABD'de Teksas Üniversitesi'nde yapılan yeni bir çalışma kapsamında yapay zeka destekli deprem tahmin aracının yüzde 70 doğrulukla çalıştığı belirtildi. İşte haberin merak edilen ayrıntıları...

Beklenen büyük Marmara depremi 48 saat önceden tahmin edilebilecek mi? Uzmanlardan çarpıcı açıklama! 

Science’da yayımlanan bir çalışma büyük depremlerin 48 saat önce tahmin edilebileceğini aktardı. Peki beklenen büyük Marmara depremi 48 saat önceden tahmin edilebilecek mi? İşte uzmanların son dakika açıklamaları...

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Beklenen İstanbul depremi emlak fiyatlarını uçurdu! Bu ilçelere göç arttı! Kiraların en çok arttığı yerler açıklandı!

Beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarına da yansıdı. 1999 depremi öncesi yapılmış ve zemini kötü olduğu uzmanlarca söylenen semtlerdeki binalardan resmen göç başladı.

'Depremin maliyeti 45-50 milyar dolar'

Gölcük'teki 1999 depremi sonrasında ekonomide büyük bir yıkım meydana gelmiş, deprem vergileri, ÖTV, yurtdışı çıkış harcı gibi ek önlemler alınmak durumunda kalınmıştı.

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...

Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 3 katlı bina Başiskele Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Kocaeli’de 1.502 binada hasar tespit edildi!

17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Kocaeli’de 1.502 adet hasarlı binanın olduğu tespit edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasarlı binalar için çalışmalara başladı.

Koray Aydın: İzmir Depremi ile Marmara depremini karşılaştırmak trajikomiktir!

17 bin vatandaşın hayatını kaybettiği 133 bin binanın ise enkaz olduğu 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı koltuğunda olan Koray Aydın, İzmir depremi ile Marmara depremin karşılaştırılmasının trajikomik olduğunu dile getirdi. 

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi Kadıköy!

1999 depremi sonrası kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların atıldığı Kadıköy'ün, İstanbul depremine en hazır semtlerden biri olduğu belirlendi. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, konuya ilişkin bir analiz yaptı.

1999 depremi tahmin edildi mi Haberi

1999 depremi tahmin edildi mi

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin bugünkü yazısında 1999 depremini kaleme aldı. İşte Bengin'in "1999 Depremi sürpriz değildi" başlıklı o yazısı...

17 Ağustos 1999’da yaşadığımız felaket sonrasında “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diye verilen sözlerin üzerinden yıllar akıp geçti ama biz hala olası İstanbul depreminin zamanı ve büyüklüğü kadar önceden bilinip bilinmeyeceğini tartışıyoruz. Oysa bilim insanları depremleri gün saat olarak değil ama bilimsel bir öngörüyle nerelerde ve hangi periyod içerisinde 10-20 ya da 30 sene içinde gibi depremin olacağını biliyorlar. Örneğin Prof. Dr. Naci Görür, Elâzığ ve Bingöl depremlerini aylar öncesinden bildi, hem de nokta atışıyla. Yani bilim insanları aslında gereken uyarıyı yapıyor ama bunu ne yöneticiler ne de vatandaşlar yeterince anlamıyor ya da önemsemiyor. Maalesef aynı durum 20 bine yakın...