28 / 04 / 2024

1999 yılından önce yapılan ruhsatlı binalar

1999 yılından önce yapılan ruhsatlı binalar

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, " Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 1999 yılından önce yapılan ruhsatlı binalar ve tarihine bakılmaksızın tüm ruhsatsız binalar yıkılmalı" dedi...

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Dünyanın en zengin beş iş insanı 2020 yılından beri servetlerini ikiye katladı!

İngiliz uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş iş insanının 2020 yılından beri servetlerini iki katından fazla artırdığını, buna karşılık 5 milyar insanın daha da yoksullaştığını belirtti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

Emekliye son dakika müjdesi: Çalışan emeklilere 5 bin lira düzenlemesi yılbaşından önce yasalaşacak!

Çalışmayan emeklilere son dakika müjdesi geldi. aktarılan son dakika kulis bilgilerine göre, 5 bin lira ödenmesine dair düzenlemeyi de içeren kanun teklifinin, yılbaşından önce yasalaşması planlanıyor.

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!

6 Şubat deprem felaketinin ardından konutların güvenilirliği tartışma konusu oldu. Bu kapsamda, muhtemel depremlerde yeni can kayıplarını önlemek amacıyla 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek.

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya'da konut fiyatları yüzde 9,9 geriledi ve 2000 yılından beri en sert düşüşü gösterdi. İşte tek tek açıklanan o son dakika rakamları...

ABD'de mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyede!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de  30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,21'den yüzde 7,27'ye yükseldi

Ekim'de emekli maaşları yükselecek mi? Emeklilere yılbaşından önce zam müjdesi var mı? Hükümetten açıklama! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından emekli maaşlarındaki ek artış için çalışma sürdürülüyor. Peki Ekim'de emekli maaşları yükselecek mi? Emeklilere yılbaşından önce zam müjdesi var mı?

EYT çıraklık sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Bu kişiler EYT kapsamına girecek!

EYT’nin yasalaşmasından sonra 4 milyonu aşkın kişiye emeklilik yolu açıldı. 9 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olan çalışanlar ile borçlanma ile beraber başlangıcını bu tarih öncesine alabilenler için yaş şartı kaldırılmasıyla staj ve çıraklık sigortası için atılacak adımlar izleniyor.

Meteoroloji belediyeleri uyardı! 2015 yılından güçlüsü geliyor! Yaz kışa dönecek!

Meteoroloji belediyeleri hazır olun diye uyardı. Meteoroloji uzmanları 2015 yılından sonraki en güçlü yağışların geleceğini söyledi. İşte detaylar!

Deutsche Bank'tan euro için dev tahmin geldi! 2021 yılından sonra bir ilk olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Deutsche Bank AG'nin Makro Araştırma Başkanı Tim Baker'den euro için dev tahmin geldi. Açıkladığı rakam 2021 yılından sonra bir ilk olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın!

KYK yılbaşından önce yatar mı? 3 aylık burslar ne zaman yatacak? KYK ne zaman yatacak 2023?

KYK burs ve kredilere dair milyonlarca öğrencinin merak ettiği tek bir sorusu var. O da “KYK yılbaşından önce yatar mı?” sorusu olmaktadır. İşte detaylar!

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

1999 yılından önce yapılan ruhsatlı binalar Haberi

1999 yılından önce yapılan ruhsatlı binalar
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Kentsel Dönüşüm projesi hakkında; "  1999 yılından önce yapılan ruhsatlı binaların mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Bu söylediğim ruhsatlı, projeli yapılmış binalar için de geçerli. Kaçak yapılarda tarihine bakılmaksızın dönüşüm yapılması gerekiyor. Ümraniye sınırında Boğaz'a doğru inen bölgede Yavuztürk Mahallesi, çevre yolunun hemen yanındaki Ünalan Mahallesi ve Üsküdar merkezde Çavuşdere Mahallesi'nde dönüşüm planlamamız var. Vatandaşların da rızası olursa uygulama yapacağız. Şimdilik net bir bina sayısı vermemiz mümkün değil." şeklinde...