05 / 05 / 2024

20 yıllık konutta tapu hakkı

20 yıllık konutta tapu hakkı

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorusuna istinaden "Gayrimenkulde kazandırıcı zaman aşımı" konusunu ele aldı..

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Ev sahiplerinden 1 yıllık peşin kiraya yüzde 20 indirim!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklardan biri de konut kiraları. Ev sahipleri daireleri için 6 aylık ya da 1 yıllık peşin ödeme talep ediyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim yapılıyor.

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Isparta'da 20 yıldır inşaatlarda inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Süleyman Erdeğer, boş zamanlarında hobi olarak yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi.

Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya veriyor! 5 Nisan 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Yatırımcılar dikkat! Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya vereceğini duyurdu. İhalenin tarihi 5 Nisan 2023 olarak duyuruldu. İşte detaylar…

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Konutta yeni dönem! 5 yıllık kontratla kiralanacak

Dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatan kamunun ardından özel sektör de devreye giriyor. Proje kapsamında devlet arazisinde geliştirilecek konutlar, 5 yıllık kontratlarla kiralanabilecek. Konutların devlete teslim süresi ise 18 yıl olarak belirlemiş oldu.

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

İzmirli depremzedelerden sıfır faizli ve 20 yıllık ödemeli destek kredisi talebi!

İzmirli depremzedeler kentsel dönüşüm kredisi değil sıfır faizli 20 yıllık ödemeli destek kredisi istediklerini belirtti. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, konuya ilişkin konuştu.

Kütahya'da 14.4 milyon TL'ye 20 yıllığına kiralık termal tesis!

Mülkiyeti Emet Belediyesine ait, Kütahya ili, Emet ilçesi, Hamam Mahallesi, Firuze Sokak'ta yer alan termal tesis 20 yıllığına 14 milyon 400 bin TL'ye kiraya verilecek.

Diyarbakır Bağlar'daki 20 yıllık metruk bina yıkıldı!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından 20 yıldır metruk halde bulunan binanın yıkım çalışmalarına başlandı...

Başakşehir-Kayaşehir Metro hattı 20 yıllık vadeyle çok daha ucuza yapılabilir!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro hattının 20 yıllık vadeyle çok daha ucuza yapılabileceğini söyledi.

Terme'de 20 yıllık siteleşme ve kat sorunu çözüldü!

Samsun Terme'de modern şehircilik için gereken adımlar hayata geçiriliyor. İlçede, yaklaşık 20 yıldır çözülmesi planlanan siteleşme ve kat sorunu çözüldü.

20 yıllık konutta tapu hakkı Haberi

20 yıllık konutta tapu hakkı

1989’dan beri ikamet ettiğimiz imarlı 5 katlı binanın son katında oturuyoruz. Elektrik, su, doğalgaz abonelikleri mevcut ve emlak beyanımız var. Bu yerde hak sahibi nasıl olabilirim? ● A.T. 


Bir gayrimenkule sahip olabilmek için haklı nedenlerin bulunması şarttır. Bunların içinde ‘gayrimenkulü kullanıyor olmak’ yoktur. Bir daireyi 28 sene kullanmak tek başına tapu sahibi olma hakkı vermez. Ancak bilinmesi gereken hususlar bu yeri ne sıfatla kullanıyor olduğunuz ve bu yerin mülkiyetinin kime ait olduğudur.


Vatandaşın aklında bir gayrimenkulü 10 yıl, bazı hallerde 20 yıl kullanmanın ona tescil talep hakkı verdiği hususu vardır. Bunlar çok özel durumlardır. İktisabi mürurzaman (kazandırıcı zaman aşımı) denilen bu durum kanunda sayılı hallerde uygulanır ve çok sınırlıdır. Bu, bir bina içinde bir bağımsız bölümü uzun süre kullanma hali değildir,...