25 / 05 / 2024

2013 çevre denetimi cezaları

2013 çevre denetimi cezaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2013'te yapılan 37 bin 467 denetimde, çevre kirliliğine neden olduğu tespit edilen kurum ve kuruluşlara 77 milyon 45 bin lira ceza verildi.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021!

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021 bugünkü 31509 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İzmir'de 432 bin kişiye 237 milyon kira yardımı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, şehir genelinde 2013'ten bu yana 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında hak sahiplerine 237 milyon TL kira yardımı yapıldığını belirtti.

Güvenli bina için yapı denetimi şart!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde yapı denetimi yapılan hiçbir binanın yıkılmadığını belirtti...

Yapı denetimi artık elektronik ortamda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik düzenlemesi ile yapı denetimi elektronik ortama alındı. Buna göre, özel binaların yapımını denetleyecek yapı denetim kuruluşları Bakanlıkça elektronik ortamda belirlenecek..

Şişli'de asbest denetimi!

Şişli Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi işbirliğiyle Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu düzenledi. Sempozyumda, kentsel dönüşümle gündeme gelen asbest denetimi ve yönetimi masaya yatırıldı.

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projeleri yönetmeliğinde değişiklik!

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi, Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelikte Değişiklik Dair Yönetmelik 5 Ocak 2017 tarihinde 29939 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kadıköy'deki inşaatlara çevre denetimi!

Kadıköy Belediyesi inşaatların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü de denetimlere dahil etti.

Bartın'da 278 binada yapı denetimi yapıldı!

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü tarafından, bu yıl 20 Nisan tarihine kadar Bartın'daki binalarda 278 adet yapı denetimi yapıldı.

Mardin’de Yapı Denetimi İstişare toplantısı yapıldı!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı’na yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri, kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları katıldı.

İdris Güllüce: 20 bin 354 tesise çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "2015 yılı ilk 6 ayında Bakanlık merkez ile Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerimiz tarafından 20 bin 354 tesise çevre denetimi gerçekleştirildi" dedi.

2015'in ilk 6 ayında 20 bin 354 tesise çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 2015 yılı ilk altı ayı Çevre Denetim rakamlarını ve denetimler sonucunda kesilen ceza miktarlarını açıkladı.

2013 çevre denetimi cezaları Haberi

2013 çevre denetimi cezaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2013'te yapılan 37 bin 467 denetimde, çevre kirliliğine neden olduğu tespit edilen kurum ve kuruluşlara 77 milyon 45 bin lira ceza verildi. Geçen yıl, suyu kirlettikleri için işletmelere 17 milyon 101 bin, hava kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle de 10 milyon 798 bin liralık ceza uygulandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2013'te yapılan 37 bin 467 denetimde, çevre kirliliğine neden olduğu tespit edilen kurum ve kuruluşlara 77 milyon 45 bin lira ceza verildi.


Çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla sanayi tesisleri ve diğer faaliyetlere yönelik denetimler aralıksız sürüyor.


"Alo 181" çevre ihbar hattına gelen şikayetler üzerine Türkiye'nin çeşitli noktalarında merkez ve il müdürlüğü ekiplerince denetimler gerçekleştirildi.


-174 tesisin kapısına kilit vuruldu


Bakanlık ekiplerince, 2012'de çevreye yönelik 23 bin 622 denetim yapıldı. 2013'te denetim sayısı...