17 / 05 / 2024

2014 emlak projeleri

2014 emlak projeleri

İnşaat, ülke ekonomisinin can damarlarından biri. 2013, inşaat yatırımları açısından yükseliş trendi içindeydi. Bu ivmenin devamı niteliğindeki projelerin yanı sıra 2014'te yeni yatırımlar da planlanıyor...

Çin'de konut piyasasına bankalardan 17 milyar dolarlık destek!

Çin'deki bankalar ocak ayından itibaren emlak projeleri için 17 milyar dolar tutarında krediyi onaylayarak konut sektörüne destek verdi.

Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da! Emlak projeleri binlerce ziyaretçi ile buluşacak!

Gayrimenkul sektörü, bölgenin en büyük Uluslararası Emlak Fuarı olan ReExpo’da Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da gerçekleştirilecek.

Esenler Belediyesi emlak vergisi borçlularını ilanla duyurdu!

Esenler Belediyesi, 2014 Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'ni ödemeyen vatandaşları gazeteye verdiği ilanla duyurdu. İlanda 2 bin kişiye yakın isim yer aldı.

Norveç Varlık Fonu uygun emlak projeleri bulamadı!

Norveç Varlık Fonu'nun CEO'su Yngve Slyngstad bugün parlamentonun finans komisyonunda Tokyo ve Singapur'da uygun emlak projeleri bulamadıklarını açıkladı.

3. köprü güzergahındaki emlak projeleri şimdiden kazandırıyor!

Kısa bir süre içinde açılması planlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahındaki emlak projeleri şimdiden kazandırmaya başladı. 3. Boğaz Köprüsü'nde çalışmalarda artık sona yaklaşıldı.

TURYAP Markalı Emlak Projeleri Müzayedesi 19 Ocak’ta!

Varyap, Profilo Holding, Delmar Yapı gibi önde gelen gayrimenkul geliştiricilerin seçkin projeleri ve bankaların ihtiyaç fazlası gayrimenkulleri TURYAP tarafından 19 Ocak’ta yılın ilk fırsatıyla müzayede yoluyla satışa sunuluyor.

Bodrum emlak projeleri Emlak 2015'te görücüye çıkıyor!

Bodrum'un konut ve iş merkezi projeleri 4-8 Kasım 2015 tarihleri arasında ITF Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenecek Emlak 2015-Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

Dev emlak projeleri Avrupa vitrininde!

Avrupa'nın gayrimenkul yatırımcıları Sabah gazetesi sponsorluğunda düzenlenen Expo Real 2015'te bir araya geldi. Münih'teki fuarda 74 ülkeden 1653 şirket, ortaklık ve işbirliği için görüşmelerde bulundu

Türkiye’nin 2014 emlak haritası yayınlandı!

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2014 yılı Türkiye emlak haritasını yayımladı. Türkiye’nin yedi bölgesinde oluşan emlak satış ve kiralama fiyatları, kiralama dönemleri için de ipucu veriyor.

Bursa’da konutların metrekare fiyatları uçtu!

Aralık 2014 Emlak Endeksi oldukça ilginç sonuçları oraya çıkardı. 2014 yılını birçok açıdan verimli geçiren konut sektörü Aralık ayında da beklentilerin üzerinde bir seyir sergiledi.

Türkiye'de ortalama konut fiyat metrekaresi 2 bin 459 lira!

Hurriyetemlak.com Aralık 2014 Emlak Endeksi açıklandı. Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 20’yi bulurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.459 lira olarak yansıdı.

Konut fiyatı en çok Arnavutköy'de arttı!

Aralık 2014 Emlak Endeksi açıklandı. Endekse göre Aralık avında en çok değerlenen ilk üç ilçe belli oldu. Aralık ayında satılık konutların metrekare fiyatının 3 bin 191 TL ortalamasında olduğu İstanbul'da en çok fiyat artışı yaşanan ilçe Arnavutköy oldu.

Aralık'ta konut fiyatları en çok Arnavutköy'de arttı!

hurriyetemlak.com Aralık 2014 Emlak Endeksi açıklandı. Endekse göre Aralık ayında en çok değerlenen ilk üç ilçe belli oldu...

2014 emlak projeleri Haberi

2014 emlak projeleri


İnşaat, pek çok alt sektörü peşinden sürükleyen lokomotif yapısı nedeni ile ülke ekonomisinin can damarlarından biri. 2013, inşaat yatırımları açısından yükseliş trendi içindeydi. Bu ivmenin devamı niteliğindeki projelerin yanı sıra 2014'te yeni yatırımlar da planlanıyor.


İstatistikler, 2011'de yüzde 11.5 büyüyen inşaat sektörünün 2012'de büyüme hızını yüzde 0.6'ya düşürmesine rağmen, 2013 yılında durgunluğu aştığını gösteriyor. 


2013 yılının ilk yarısında konut kredisindeki faiz oranlarının düşük seviyelerdeki seyri inşaat firmaları için yeni yatırımların da nedeni oldu ve yılın ilk çeyreğinde yüzde 5.9 büyüyen sektör, ikinci çeyrekte yüzde 7.6 büyümeye ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre 2013 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından Yapı Ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 13.4, yüzölçümü yüzde 9,3, değeri yüzde 13.8, daire sayısı...