19 / 05 / 2024

2014 Rezerv konut alanları

2014 Rezerv konut alanları

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaları yıkılan vatandaşlar için tespit edilen yeni yerleşim alanları rezerv konut alanları olarak tanımlanıyor. İşte rezerv konut alanları ile ilgili esaslar...

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

Kentsel dönüşümde İstanbul için özel birim kurulacak: Rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacak! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, megakenttekim riskli binaları işaret ederek, "İstanbul için özel bir birim kuracağız" dedi ve  İstanbul'daki rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacağını söyledi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklamaları...

Emlak Konut GYO Esenler Kuzey Rezerv Yapı Alanı 1. Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Esenler Kuzey Rezerv Yapı Alanı 1. Etap için imzalar atıldı. Söz konusu proje için sözleşme Bedeli 6 milyar 396 milyon TL+KDV şeklinde açıklandı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı! Konutlar fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada depremden etkilenen kentlerde rezerv konut alanlarının belirlendiğini dile getirerek, yeni konutların fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacağını dile getirdi.

İzmir'de rezerv alanda inşa edilen 3 bin 657 konut 2022 sonuna kadar teslim edilecek!

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremden sonra 5061 konut inşaatının ihalesi yapılırken, 2022 yılının sonuna kadar da rezerv alandaki toplam 3 bin 657 konutun tamamı sahiplerine teslim edilecek.

Zeytinburnu'ndaki yeni rezerv konut alanı belirlendi!

İstanbul Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm alanının yeni bölgesi belli oldu. ‘Rezerv Konutlar’ için yeni alan Kazlıçeşme Mahallesi Hacı Vehbi Camii ve Çevresini olacağı açıklandı.

Zeytinburnu'nda inşa edilen 260 rezerv konut dönüşüm için kullanılacak!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yaptığı açıklamada Zeytinburnu'nda inşa edilen 260 rezerv konutun kentsel dönüşüm için kullanılacağını söyledi.

Bekir Pakdemirli'den İzmir rezerv konut alanı açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Bayraklı'da başta ağır hasarlı konutlar olmak üzere bir şekilde bu dönüşümün sağlanmasına fayda sağlayacak rezerv alanı gezdik" dedi.

Murat Kurum: Salarha ve Yağlıtaş'ta 930 rezerv konut üretiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Salarha ve Yağlıtaş'ta 930 rezerv konut üretiyoruz. Bu konutları da şehrin merkezinde deprem riski taşıyan alanların dönüşümü için kullanacağız" dedi.

Murat Kurum'dan Gümüşhane'ye sosyal konut müjdesi!

Kurum, Gümüşkent Mahallesi'nde 110 dönümlük alanda 97 yapı olduğunu ve bu yapıların deprem çerçevesinde risk teşkil ettiğini belirterek, "Burada sosyal konut ve rezerv konut üreteceğiz" dedi.

Elazığ ve Malatya'da 24 bin konut inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, depremlerden etkilenen 9 şehirde başlatılan hasar tespit çalışmaları sona erdi. Bakanlık, afet konutu dönüşüm çalışmaları ve rezerv konut uygulamaları dahilinde, Elazığ'da 19 bin 591, Malatya'da ise 4 bin 448 konut inşa edecek...

Elazığ'da 132 rezerv konut kurayla depremzedelere tahsis edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank yaptığı açıklamada, Elazığ'da 132 rezerv konut kura ile depremzedelere tahsis edildiğini söyledi.

Elazığ deprem konutları Nisan'da teslim!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Elazığ’daki depremzedeler için konut inşa ediyor. İlk etapta 400 rezerv konut vatandaşa sunulacak. Zemin artı 4 kat olarak planlanan proje, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor...

2014 Rezerv konut alanları Haberi

2014 Rezerv konut alanları

Rezerv konut alanları!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaları yıkılan vatandaşlar için tespit edilen yeni yerleşim alanları rezerv konut alanları olarak tanımlanıyor.


Boş olan bu arazilerim, yapılaşmaya uygun özellikler taşıması gerekiyor. Peki rezerv konut alanları nasıl tespit edilir?


Kentsel dönüşüm kanunu esaslarına göre rezerv konut alanları şu şekilde tespit ediliyor:


Rezerv konut alanı;

a) Alanın büyüklüğünü de içeren koordinatlı hâlihazır haritasını,

b) Alanın uydu görüntüsünü veya ortofoto haritasını,

c) Alanda bulunan kamuya ait taşınmazların listesini,

ihtiva eden dosyaya istinaden, Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınarak Bakanlıkça belirlenir.


Rezerv yapı alanı:

a) Bakanlıkça resen belirlenebilir.


b) TOKİ veya İdare, birinci fıkrada belirtilen bilgi ve belgeleri ihtiva eden dosyaya istinaden Bakanlıktan rezerv yapı alanı belirlenmesi talebinde bulunabilir.


c) Gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerince, birinci fıkrada belirtilen bilgi ve belgeleri ihtiva eden dosyaya istinaden Bakanlıktan...