28 / 04 / 2024

2015 faiz oranları

2015 faiz oranları

Piyasada faiz oranlarının son aylarda olumlu bir trend sergilediğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, düşüş trendinin oldukça belirgin olduğunu kaydetti..

Konut kredisi faiz oranları yönünü arıyor!

Konut kredisi faiz oranları 2015 yılı son çeyreğinden bugüne stabil bir dönem geçiriyor. 2007 yılı dışında daha önceki dönemlerde konut kredisi faiz oranlarının yükseldiğinde böylesi uzun bir stabil dönem olmamıştı.

Faiz oranlarının artış eğilimi konut satışlarını etkiledi!

Faiz oranları konut sektörünü doğrudan etkileyen bir etken konumunda olmakla beraber 2015 yılı sonunda artış eğilimi gösteren faiz oranları sektördeki satış oranlarını etkilememişti ancak 2016 Ocak itibariyle bu etkinin hissedilebildiğini söyleyebiliriz.

Konut kredisi faiz oranları 2016'da düşecek!

Konut kredisi, hem yatırımcı hem de sektör için kritik öneme sahip. 2015 yılında yüksek seyreden faiz oranlarının 2016'da ne yönde ilerleyeceği ise günün merak konusu olarak öne çıkıyor.

2015 biterken konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Seçimlerden sonra konut kredisi faiz oranlarının düşmesi beklenirken, beklentileri karşılayan bir hareketlenme yaşanmadı. İşte bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum...

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Kasım 2015!

Erken seçimden sonra konut kredisi faiz oranlarında düşüş beklenirken, Abank faiz oranlarını aşağıya indirdi. Geçtiğimiz hafta katılım bankalarından Kuvey Türk faiz oranını düşürürken, Albaraka Türk faizleri yükseltmişti. İşte son durum...

Bankaların Konut Kredisi faiz oranları 2015 Ekim!

Konut kredisi veren bankalar, faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor. 7 Haziran Genel Seçimler öncesi en düşük faiz oranı yüzde 0,91'den başlarken, bugün en düşük faiz yüzde 1,15.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Ekim 2015!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında en düşük faiz oranı yüzde 1,15 olarak devam ediyor. Yapı Kredi konut kredisi faiz oranını bugün güncelledi. İşte Ekim ayı itibariyle bankaların faiz oranları...

Eylül 2015 konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Bankaların konut kredisi faiz oranları yükselmeye devam ediyor. Ağustos ayında faizlerini bir bir yükselten bankalardan iki banka daha faiz oranlarını yeniden yükseltti. İşte faizlerde son durum...

2015 seçim sonrasında konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Seçim ayı olan Haziran’a düşüşle giren konut kredi faiz oranları, 7 Haziran seçimlerinden sonra ilk tepkiyi verdi İşte 2015 seçim sonrasında konut kredisi faiz oranlarında son durum....

Kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümden yararlanan, riskli binaların mal sahiplerine devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Bu destek arasında faiz desteği yer alıyor. İşte, kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Konut kredisi faiz oranları 2 hafta sonra ilk kez güncellendi!

7 Nisan 2015 tarihinden beri güncellenmeyen konut kredisi faiz oranlarında değişim yaşandı. 2014 yılının Nisan ayında yüzde 1,03'ten başlayan faiz oranları şimdi ise yüzde 0,91'den başlangıç gösteriyor.

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2015!

2015 yılında kentsel dönüşüm kredisi bir bağımsız bölüm için en fazla 100 bin TL olarak kullanılabiliyor. Peki kullanılan kredilerin faiz oranları ne kadardır? İşte kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları 2015...

Konut kredisi faiz oranları 2015 son durum!

120 ay vadelendirmede konut kredisi faiz oranları yüzde 0,91'den başlıyor. En yüksek faiz oranı uzun zamandır yüzde 1,45'ken yüzde 1,29'a geriledi.

2015 faiz oranları Haberi

2015 faiz oranları

Piyasada faiz oranlarının son aylarda olumlu bir trend sergilediğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, düşüş trendinin oldukça belirgin olduğunu kaydetti.


Enflasyona paralel olarak faizlerin de düştüğüne işaret eden Babacan, "Geçen yıl ki enflasyon ekimde beklenenin yaklaşık 1 puan altında çıktı. Mart-nisan ayları gibi yüzde 6'lı rakamları görme ihtimalimiz de büyük. Enflasyon aşağı indikçe enflasyon artı risk primi olarak oluşan faizlerin daha da aşağı inebileceğini göreceğiz" ifadelerini kullandı.


Babacan, Hazine'nin borçlanma faizinin her vadede yüzde 8'in altına düştüğünü, bankalardaki mevduat faizi ortalamasının yüzde 9,45, ticari kredi ortalamasının yüzde 10,5, KOBİ kredilerinin de yüzde 12,5 seviyesinde bulunduğunu söyledi. Bu oranların 3-6 ay önce çok daha yüksek seviyelerde olduğuna işaret eden Babacan, şunları kaydetti:


"Kuvvetli bir aşağı düşüş söz konusu. Bu rakamlar iyi mi...