09 / 05 / 2024

2015 iki evi olan kira beyannamesi

2015 iki evi olan kira beyannamesi

Kira gelir vergisinde mesken istisnası uygulaması sadece konut olarak kiraya verilen gayrimenkullerden elde edilen gelirler için söz konusu oluyor. Peki, iki evi olan kira beyannamesi nasıl verir?

Fransa'da 1 Euro'ya satılık ev! Sadece iki şart aranıyor!

Fransa’nın Saint-Amand-Montrond kasabasında yer alan iki katlı bir ev 1 sadece 1 Euro'ya satılıyor. Fakat söz konusu evi satın alan kişinin 136 bin dolarlık tadilat masrafının yanı sıra kasabada yaşamayı da kabul etmesi gerekiyor.

Mağdur ev sahibi: Kiracım iki yıldır ihtiyaç sebebiyle tahliye etmiyor, üstelik kendisinin kirada iki evi var!

Yüzde 25 zam sınırı ve tahiye konuları sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından kiracısı ile yaşadığı olayı paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 

İki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi?

Ev hanımları emlak vergisi ödemelerinden muaf olabilecek kimseler arasında yer alıyor. Peki, iki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi? Emlak vergisi muafiyet koşulları neler?

İsrail belediyesi Filistinlilere ait iki evi yıktı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri Filistinlilere ait iki evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle polis korumasında yıktı.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait iki evi yıktı! 

İsrail askerleri, Batı Şeria'da bulunan Filistinlilere ait iki evin yıkımı gerçekleştirdi. 

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait olan iki evi yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı...

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait iki evi yıktı!

İsrail askerlerinin işgal altında olan Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistinlilere ait iki evi yıktı.

Gamze Erçel’in iki katlı cam evi! 

Gamze Erçel'in sosyal medyada evinden film izlerken paylaştığı fotoğraf sosyal medyada gündeme oturdu. Fotoğraftan sonra Erçel'in evi merak konusu oldu. İşte ev karantinasındaki Gamze Erçel'in merak edilen evi...

Silivri'ye sağlık evi müjdesi!

Mahalle ziyaretlerini Sayalar ve Çayırdere ile sürdüren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, iki mahallenin sorunlarına yönelik bazı talimat verdi. Sayalar’da vatandaşların talep ettiği sağlık evi, Çayırdere’de ise kadınların istekte bulunduğu mahalle evi kısa zamanda inşa edilecek.

Kylie Jenner'ın kızı Stormi'ye iki katlı oyun evi hediyesi!

Dünyanın en genç milyarderi Kylie Jenner'ın 1,5 yaşındaki kızı Stormi'nin aldığı son Noel hediyesi, gerçek boyutlarda iki katlı bir oyun evi.

Habersiz devredilen gayrimenkul için hak talep edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun ''Babamın iki evi var. Erkek kardeşim yeni evlendi. Ona da “Boş olan evde otur” dedi. Babam evi kardeşimin üzerine bizden habersiz verirse, bir hak talep edebilir miyiz?'' sorusunu cevaplandırdı. İşte o haber...

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait iki evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında bulunan Batı Şeria’nın Beytullahim bölgesinde Filistinlilere ait iki evi ruhsatsız olduğu nedeniyle yıktı.

2015 iki evi olan kira beyannamesi Haberi

2015 iki evi olan kira beyannamesi

İki evi olan kira beyannamesi nasıl verir?

Kira gelir vergisinde;  Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının altında kira geliri elde etmeleri halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına ve beyanname vermesine gerekmiyor.


Bilindiği üzere, 2014 yılında elde edilen gelirler için istisna tutarı 3.300 TL olarak tespit edildi.


Mesken istisnası uygulaması sadece konut olarak kiraya verilen gayrimenkullerden elde edilen gelirler için söz konusu olup; 2014 yılında 3.300 TL’nin altında mesken kira geliri olanlar yıllık beyanname vermeyecektir. Peki, iki evi olan kira beyannamesi nasıl verir?


İki evi olan kira beyannamesi..

Bir mükellefin birden fazla konuttan kira geliri elde etmesi halinde, istisna kira gelirleri toplamına bir defa uygulanacaktır. 


Örnek : 

Bayan (M), üç adet dairesini konut olarak kiraya vermesi sonucu yıllık 15.000 TL, 10.000...