28 / 04 / 2024

2015 Tüketicinin seçimlik hakları

2015 Tüketicinin seçimlik hakları

Ayıplı mallar karşısında tüketicilerin bazı seçimlik hakları bulunuyor. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlü oluyor. Peki, tüketicinin seçimlik hakları 2015 nelerdir? İşte yanıtı..

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

Avva'dan Babalar Günü müjdesi! T-shirtler 59 TL, gömlekler 199 TL, pantolonlar 299 TL! Ekstra indirim imkanı da var!

Avva markası, Babalar Günü'ne özel tek fiyat kampanyasıyla erkeklere trend ve şık parçaları indirimli fiyatlarla sunuyor. Pantolon ve polo yaka t-shirt seçenekleri arasında yer alan ürünler, rahatlık ve stil arayan babalar için harika bir hediye seçeneği olabilir. 

Kara haber geldi! Tarlalardaki bu hastalık yüzünden ayçiçek yağı almak hayal olabilir!

Türkiye’nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden biri olan Edirne’deki bazı ayçiçeği tarlalarında köse hastalığı olarak da bilinen Ayçiçeği Mildiyösü’ne rastlandı. Konuya ilişkin açıklama yapan uzmanlar, eğer tarlalarda gerekli önlemler alınmazsa, üreticinin de tüketicinin de zor durumda kalacağını

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Taşıt almak isteyenlere Akbank'tan destek geldi! Öyle bir kampanya hazırladı ki, arabasız kimse kalmasın!

Araç fiyatlarındaki yükseliş birçok tüketicinin arabalarını alırken zorlanmalarına neden oldu.  Akbank müşterilerine bu konuda yardımcı olacak ve 250 bin TL’ye kadar taşıt kredisi sağlayacak.

İslam Memiş’ten 14 Mayıs öncesi sürpriz tahmin! ‘Seçim ikinci tura kalırsa dolar ve gram altın...’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, seçim öncesi gram altın ve gram gümüş tahminlerini paylaştı. Memiş, seçimin ikinci tura kalması halinde dolar ve gram altının ne kadar olacağını da söyledi.

Elektrikli araç mı hesaplı, dizel mi? İşte yanıtı

Yerli elektrikli otomobil Togg'un satışa sunulması, Tesla'nın Türkiye'ye geleceğini açıklaması ve diğer markaların da yeni elektrikli modellerini Türkiye'ye getirmek için gün sayması, tüketicinin karşısına hiç olmadığı kadar çok alternatif yaratıyor. Peki dizel araçlar mı hesaplı yoksa elektrikli ar

Tefal’in az yağla çıtır çıtır kızartan fritözü kaç TL? Özellikleri neler? 14 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Et, balık, patates kızartmasını az yağ miktarıyla pişiren ve sağlıklı öğünler sunan fritözler, son dönemde en popüler mutfak pişirme gereçlerinin başında geliyor.  Tüketicinin çok tercih ettiği markalardan Tefal’in çıkardığı Easy Fry & Grill Az Yağlı Fritöz,  yiyecekleri çıtır çıtır ve çok daha hızl

Morgan Stanley'den dolar tahmini! Türkiye hakkında 3 farklı senaryo var!

Türkiye seçimleri sonucunda ekonomide, enflasyonda veya dolarda herhangi bir değişiklik olabilir mi? Tüm detaylar haberimizde.

Milyonlar araştırıyordu! Skechers’da Haftanın Favorisi belli oldu! İşte O model ve satış fiyatı!

Milyonlarca tüketicinin severek giydiği Skechers’da Haftanın Favorisi belli oldu! İşte O model ve satış fiyatı! 27 Ocak 2023 fiyat listesi…

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Yeni yılda maaşlara yapılan zamlar, tüketicinin güvenini tazelerken, güven endeksinde yükselmeye neden olurken, üretici tarafından ise özellikle perakende ticarette bir önceki aya göre güven yüzde 1.0 azalma gösterdi.

2023 yılının yıldızı hangisi olacak? Seçime kadar borsa seçimden sonra altın!

2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracı borsa olurken ikinci sırada ise altın yer almıştı. 2023 yılında dünya genelinde resesyon ve düşük büyüme senaryoları konuşulurken Türkiye seçim atmosferinde olacak. Seçime kadar borsa cazibesini koruyacak ancak seçimden sonra altında hareketlilik bekleniy

Ünlü İngiliz gazetesi FT’den, Türkiye seçimleri hakkında iddia!

Dünyanın et etkin gazetelerinden İngiliz Financial Times gazetesinden Türkiye’nin 2023 yılında yaşayacağı seçimlerle ilgili tahmin yaptı.

2015 Tüketicinin seçimlik hakları Haberi

2015 Tüketicinin seçimlik hakları

Tüketicinin seçimlik hakları 2015!

Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici; satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, imkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabiliyor. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.


Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz.


Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde...