02 / 05 / 2024

2016 Kira şerhi tapu harcı

2016 Kira şerhi tapu harcı

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi, tapuya şerh edilebiliyor. Tapuya kira şerhinin işlenmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2016 ne kadar?

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Kira şerhi nasıl kaldırılır?

Kira sözleşmelerinin tarafların iradeleri ile tapuya kayıtlı olarak, tescil edilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl kaldırılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapuda kira şerhi ücreti 2022 ne kadar?

Kira şerhi işlemi özellikle uzun vadeli kiralama dönemlerinde gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında hazırlanan kira sözleşmesinin tapu kütüğüne işlenmesi olarak ifade ediliyor. Peki, bu işlemin ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün sahibi ile kiracısı arasında düzenlenmiş olan kira sözleşmesinin tapu siciline şerh verilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracının haklarını güvence altına alıyor. Bu sözleşme ile birlikte tarafların belirlenen kurallara uyması gerekli oluyor. Kiracı ve ev sahibinin anlaşması durumunda kira şerhi de yaptırılabiliyor. Peki kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Kira şerhi tapu harcı 2022!

Gayrimenkul kira anlaşmalarında imzalanan kira sözleşmesi, tapuya tescil edilebiliyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2022 ne kadar?

Kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018!

Ev ve işyeri kiralamalarında tarafların imzalamış olduğu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018..

4 soruda kira şerhi!

Mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Peki kira şerhi için gerekli belgeler nelerdir? Kira şerhi tapu harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

2016 kira geliri payı beyanları 27 Mart'ta sona erecek!

Para Dergisi Yazarı Talha Parlak Mart ayındaki yazısında, menkul sermaye iradı (MSI) olarak adlandırılan kar payı, faiz ve benzeri gelirlerin vergilendirilmesini kaleme aldı...

1.5 milyon gayrimenkul sahibi için vergi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

Evi ve işyeri kirada olan 1.5 milyon kişi için vergi dönemi 1 Mart'ta başlıyor. 2016 kira gelirleri için istisna tutarını 3800 lira olarak belirleyen Maliye Bakanlığı, işyeri kira geliri 30 bin lirayı aşmayanların da kira gelir beyanı vermeyeceğini belirtti.

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2016 dördüncü çeyrek sonuçları!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2016 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azaldı. İstanbul genelinde Esentepe, en yüksek kira değerine sahip ilçe oldu.

Kira şerhi tapu harcı 2017!

Ev ve işyeri kiralamak isteyenler ile mal sahipleri arasında yapılan kira sözleşmesi, resmi belge niteliğinde olup tapuya tescil edilebiliyor. İşte kira şerhi tapu harcı 2017..

2016'da 14 bin tapuya aile konutu şerhi konuldu!

Eşlerin yaşadıkları evle ilgili birbirinden izinsiz işlem yapmalarını engellemek amacıyla başlatılan uygulama kapsamında, 2016'da yaklaşık 14 bin tapuya "aile konutu" şerhi düşüldü.

2016 Kira şerhi tapu harcı Haberi

2016 Kira şerhi tapu harcı

Kira şerhi tapu harcı 2016!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor.


Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan bu kira sözleşmesi, tapuya şerh edilebiliyor. Kira sözleşmesi tapuya şerh edilerek kiralanan taşınmazın tapu kütüğünün şerhler sütununa işlenmiş oluyor. 


Tapuya kira şerhinin işlenmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor.


Kira şerhi için gerekli belgeler;

- Kiralanan yerin tapu senedi  

- Kira sözleşmesi

- Taraf/Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.

- Kiracı ya da kiralayan taraflardan herhangi biri şirket ise şirket evrakları (Şirkete ait tapuda işlem yapmak için alınan...