05 / 05 / 2024

2018de yabancıya ne kadar konut satıldı

2018de yabancıya ne kadar konut satıldı

Halk GYO Genel Müdürü ve GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Yetgin, "Sektör olarak 2019 yılında yabancıya satışa ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu yıl itibarıyla 6 milyar dolarlık yabancıya satış yaptık. 2019 için hedef 10 milyar dolar" dedi...

Yabancılara konut satışı 2018'de 40 bini aşabilir!

Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut sayısında tarihi zirveler görülürken, ilk defa 10 ayda 30 bin sınırı aşıldı...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda yüzde 36,6 düştü! 

Yabancıya gayrimenkul satış gelirindeki son durum açıklandı. Peki yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda ne kadar oldu? 

Yabancıya konut satışı Haziran'da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde yabancılara konut satışını kaleme aldı. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? İşte ayrıntılar ve Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan'ın konuyla ilgili o yazısı...

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Türkiye'de son yıllarda aşırı artan konut fiyatları hala daha yükselmeye devam ediyor. Satılık konut fiyatlarındaki yükseliş kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Uzmanlar konutta yaşanan fiyat patlamasının yabancıya konut satışı ya da göçmen sayısı ile açıklanamayacağını ifade etti.

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, satışların gayrimenkul sektörüne can suyu olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışında yeni değişiklik kapıda!

Yabancıya konut satışındaki değerleme sisteminde değişikliğe gidiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konuya ilişkin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne konuya ilişkin direktif verdiği belirtildi.

Yabancıya konut satışında hangi şehirler öne çıktı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışında öne çıkan şehirler hakkında bilgi verdi. 

Yabancıya gayrimenkul satışında yapay zeka dönemi!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, yabancıya gayrimenkul satışında yapay zekanın hilelerin önüne geçeceğini söyledi.

Yabancıya satış gayrimenkul sektörüne nefes aldırıyor!

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri olan inşaat sektörü yabancıya yapılan satışlarla nefes aldı. Altın Türk Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Altın, bu sürecin uzaması nedeniyle yabancıya konut satışlarının hayati önem taşıdığını dile getiriyor.

2020 yabancıya konut satışında son 10 yılın en iyisi oldu!

Dünyada 186 ülkeden 184’üne gayrimenkul satışı yapan Türkiye, 2019’un Mart ayından bu yana uygulanan ekspertiz (değerleme) raporu koşuluyla yabancıya fahiş fiyatla gayrimenkul satışını engelledi.

2020'de yabancıya konut satışında hedef 7 milyar dolar!

Gayrimenkul sektörü koronavirüsüne rağmen yükseliş trendini korumaya devam ediyor. Pandeminin ilk zamanlarında iç piyasada kayıp yaşansa da son 4 aydır yabancıya konut satışı artış yaşamaya devam ediyor.

2018de yabancıya ne kadar konut satıldı Haberi

2018de yabancıya ne kadar konut satıldı

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin düzenlediği 2019 Ekonomi ve Yatırım Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen "2019 Yılında Finans Piyasaları" panelinde konuşma yaptı. Melikşah Utku, kamuda hızlı karar alma sürecinin yaşandığı bir süreçten geçildiğini, bunun sektöre de faydası olduğunu söyledi.

"2019 için yabancıya satış hedefi 10 milyar dolar"

Halk GYO Genel Müdürü ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin de sektör olarak 2019 yılında yabancıya satışa ağırlık vermeleri gerektiğini söyledi. Yetgin, bu yıl itibarıyla yabancıya 6 milyar dolarlık satış yaptıklarını, 2019 için hedefin 10 milyar dolar olduğunu belirtti. 

Yetgin, geçen aylar itibarıyla inşaat ruhsat sayısında yüzde 70’e yakın azalma olduğuna işaret ederek, her kurumun işini yönetmesi gerektiğini kaydetti. 

Yetgin, GYODER raporlarında 800 bin konut stokunun bulunduğunu...