05 / 05 / 2024

2019 vergi dönemleri

2019 vergi dönemleri

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Vergi mükelleflerinin bu tarihlere dikkat etmesi gerekiyor. Vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor... 

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

Bayraktar: Konut her zaman faiz ve dövizi yener

Bayraktar İnşaat Yönetin Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar, gayrimenkul ve konutun kriz dönemleri dahil her zaman faiz ve dövizi bastırdığını kaydetti. Bayraktar, Adres Ankara Projesi’nin de faiz ve dövizi yeneceğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Ayçiçek yağında fiyatları düşürecek hamle!

Bir zamanlar gündemden düşmeyen ayçiçek yağına vergi düzenlemesi yapılacak. Üretim artarken, iddialara göre ayçiçek yağı ithalatında yeni gümrük vergisi uygulamaya konulacak. Fiyatların daha da düşeceği tahmin ediliyor. İşte tüm detaylar...

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

2019 vergi dönemleri Haberi

2019 vergi dönemleri

Gayrimenkul sahiplerinin sene içerisinde ödemeleri gereken bazı vergiler bulunuyor. Bu vergilerin zamanında ödenmesi gerekiyor. Hangi verginin hangi tarihler içerisinde ödenmesi gerektiği Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. 

2019 yılı için gayrimenkul vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor. Vergi mükelleflerinin bu tarihlere dikkat etmesi gerekiyor. Peki, 2019'da hangi vergi ne zaman ödencek? Kimler hangi vergiyi ödeyecek? Kimler hangi vergiden muaf olacak?

Kimler hangi vergiyi ödeyecek?

1-) Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi yapılacak. (Vergi ödemelerinden muaf olanlar hariç). 
2-) Konut ve/veya iş yeri kullanıcıları çevre temizlik vergisini ödemeleri gerekecek. 
3-) 2018 yılı içerisinde kira geliri elde edenler kira gelir vergisi ödemekle mükellefler. 
4-) Taşınmazını 2018 yılı içerisinde satanlar değer artış kazancı vergisi ödeyecek.
5-) Kendisine miras kalan mirasçılar miras...