17 / 05 / 2024

2021 ekonomi

2021 ekonomi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 2021 ekonomisi ile ilgili açıklamalar yaptı. Moody'se göre; küresel ticaret 2021 yılında toparlanmaya devam edecek ve bu yıl yüzde 7 ile yüzde 9 arasında ekonomide büyüme bekleniyor.

Ekonomi 2021'de nasıl olacak?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 2021 ekonomisi ile ilgili açıklamalar yaptı. Moody'se göre; küresel ticaret 2021 yılında toparlanmaya devam edecek ve bu yıl yüzde 7 ile yüzde 9 arasında ekonomide büyüme bekleniyor.

İnşaat sektörünün Nisan 2021 karnesi!

TMB, ekonomi çevreleri ve sektör tarafından ilgiyle takip edilen Nisan 2021 İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınladı. Peki raporda hangi değerlendirmelere yer verildi? İşte rapordaki genel ekonomi ve inşaat sektörü tespitleri...

Berat Albayrak Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 2021-2023 döneminin ekonomideki yol haritasını çizecek Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı.

Kuzey Makedonya'daki SkyCity projesi 2021'de tamamlanacak!

Eser Cevahir yaptığı açıklamada, "250 milyon Euro değerinde SkyCity projesinin yüzde 80'ini tamamladık, 2021'de projeyi sonlandırmayı planlıyoruz" dedi.

Ulusoy Un’un üçüncü fabrikası 2021’de hazır!

Türkiye’nin ihracatçı un sanayicileri arasında yer alan Ulusoy Un, salgın sürecinde yatırımlarına hız verdi. Yatırımlarının ikinci fazı gelecek ay, üçüncü fazı ise 2021 yılında devreye girecek.

AB'den 2021 yılı bütçesi hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 2021 yılı bütçesinin 166,7 milyar avro olmasını teklif etti.

Konut sektöründe 2021'de pozitif büyüme bekleniyor!

TÜRMOB tarafından "Türkiye'de Korona Salgınının Sektörlere Etkileri Raporu" yayımlandı. Raporda; gayrimenkul fiyatlarındaki artışın konut projelerinde canlanma yarattığı belirtilirken, 2021'de söz konusu canlanmanın devam edeceği de kaydedildi.

Sivas'taki 200 milyon TL bedelli lojistik merkezi 2021'de hizmete girecek!

Sivas'ta 200 milyon TL'lik yatırım bedeliyle inşa edilen lojistik merkezinin 2021'de tamamlanması planlanıyor.

Koronavirüs sonrası yeni ekonomi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Koronavirüs sonrası yeni ekonomi" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Özbekistan'da şube açacak!

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Özbekistan Taşkent'te şube açacak

Trabzon Araklı'da inşa edilen 280 konut 2021'de tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon'un Araklı ilçesinde geçen sene meydana gelen sel felaketinden sonra afetten etkilenen vatandaşlar için inşasına başlanan 280 konutluk projenin, kuralarının bu ay sonuna kadar çekileceğini ve konutların 2021'de tamamlanacağını söyledi...

Tersane İstanbul Projesi'nin büyük bir bölümü 2021'de tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yaptığı açıklamada Tersane İstanbul Projesi'nin büyük bir bölümünün 2021 yılında tamamlanacağını söyledi.

BEX Coffee Chocolate'ın 2021 hedefi 10 şube!

Yeni nesil kahve zinciri BEX Coffee & Chocolate kurucu ortağı Ali Uğur Soytürk, ekonomik gelişmelere paralel olarak üç şube daha açarak bu yılı beş şubeyle tamamlamayı hedeflediklerini belirtiyor. 2021'de ise 10 şube hedefi var..

2021 ekonomi Haberi

2021 ekonomi

Moodys'ten yapılan açıklamada,  koronavirüs salgınının yeniden artmasıyla ortaya çıkacak olan tehlikelerin hala yüksek olduğu ve ülkelerdeki tutarsız iyileşmeler ile beraber toparlanmayı tehdit ettiği belirtildi.

A Haber'de yer alan habere göre; küresel ticaretin toparlandığı ve bu toparlanmanın 2021 yılında da süreceği yöünüde yapılan açıklamada, 2020 yılında yüzde 9 daralan küresel ticaretin 2021 yılında  yüzde 7 ila yüzde 9 arasında büyüme bekleniyor. Yapılan açıklamada, ticaret hacimlerinin 2022 yılına dek salgından önceki düzeylere erişemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, devam eden aşılama ve politika önlemlerinin ekonomik toparlanmayı destekleyeceğine, üretim faaliyetlerini ve ticaret akışlarını artıracağına işaret edilirken, yeni virüs türleri, vakaların yeniden tırmanması ve yeni kısıtlama risklerinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada jeopolitik gerilimlerin, yeni yaptırımların, ihracat kontrollerinin ve iç politika odaklarının ticaret müzakerelerini zorlaştıracağına işaret edilirken, tedarik zinciri değerlendirmelerinin stratejik...