03 / 05 / 2024

Ekonomi 2021'de nasıl olacak?

Ekonomi 2021'de nasıl olacak?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 2021 ekonomisi ile ilgili açıklamalar yaptı. Moody'se göre; küresel ticaret 2021 yılında toparlanmaya devam edecek ve bu yıl yüzde 7 ile yüzde 9 arasında ekonomide büyüme bekleniyor.



Moodys'ten yapılan açıklamada,  koronavirüs salgınının yeniden artmasıyla ortaya çıkacak olan tehlikelerin hala yüksek olduğu ve ülkelerdeki tutarsız iyileşmeler ile beraber toparlanmayı tehdit ettiği belirtildi.

A Haber'de yer alan habere göre; küresel ticaretin toparlandığı ve bu toparlanmanın 2021 yılında da süreceği yöünüde yapılan açıklamada, 2020 yılında yüzde 9 daralan küresel ticaretin 2021 yılında  yüzde 7 ila yüzde 9 arasında büyüme bekleniyor. Yapılan açıklamada, ticaret hacimlerinin 2022 yılına dek salgından önceki düzeylere erişemeyeceği belirtildi.

Ekonomi 2021 de nasıl olacak?

Açıklamada, devam eden aşılama ve politika önlemlerinin ekonomik toparlanmayı destekleyeceğine, üretim faaliyetlerini ve ticaret akışlarını artıracağına işaret edilirken, yeni virüs türleri, vakaların yeniden tırmanması ve yeni kısıtlama risklerinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada jeopolitik gerilimlerin, yeni yaptırımların, ihracat kontrollerinin ve iç politika odaklarının ticaret müzakerelerini zorlaştıracağına işaret edilirken, tedarik zinciri değerlendirmelerinin stratejik sektörlerde iş planlarında değişikliklere yol açacağı belirtildi.

Koronavirüs sonrası yeni ekonomi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön