29 / 04 / 2024

2021 konut satışları

2021 konut satışları

Türkiye'de 2021'de 1 milyon 491 bin 856 konut satışı yapıldı. Peki en çok satış nerede oldu? Konut satışlarından en yüksek ticaret hacmi hangi ilde elde edildi? İşte ayrıntılar...

2021'de en çok konut hangi ilçelerde satıldı?

TÜİK verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen yıl en çok konut Esenyurt ve Çankaya'da satıldı...

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Güvenli yatırım arayışı ve ‘fiyatlar daha da yükselir’ endişesi konut satışlarını hızlandırdı. 2021’in son ayında 226 bin 503 konut satışıyla yılın zirvesine ulaşıldı. Bu seviye aynı zamanda, hem tarihin en yüksek ikinci aylık satışı, hem de tüm zamanların en iyi aralık ayı satış rakamı oldu.

Konut satışları ilk 8 ayda ne oldu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerini kaleme aldı. İşte Alaattin Aktaş'ın 'Konut satışında en kötü yıl yaşanıyor' başlıklı yazısı...

Konut satışında 12 ayın rekoru kırıldı!

Konut kredisinde yüksek faizlere rağmen konuta ilgi tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye genelinde önceki ay yapılan 141 bin 400 konut satışı ile 12 ayın rekoru kırıldı. 

Konut satışlarının yarısı o 6 şehirden!

2021 yılının ilk 6 ayında satılan toplam konutun yarısı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya Bursa, ve Mersin'de gerçekleşti.

İlk altı ayda satılan 5 konuttan biri İstanbul'da!

2021 yılının ilk 6 ayında İstanbul'da 108 bin 51 adet konut satılırken, onu 53 bin 575 adetle Ankara, 31 bin 683 ile İzmir izledi.

Konut satışları 5 ayda yüzde 28 arttı!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkulde sevindiren gelişmeler yaşanıyor. 2021 yılının ilk 5 ayında konut satışları yüzde 28 arttı. 

Nisan ayında birinci el konut satışları arttı!

TUİK tarafından 2021 yılı Nisan ayında 95 bin 863 adet konut satışı yapıldı. Açıklanan rakamlara göre; Nisan'da 29 bin 212 adet konut da ilk defa el değiştirdi.

4 soruda gayrimenkul sektöründe yaşananlar! 

Türkiye genelinde konut satışları yüzde 32 oranında düştü. Son zamanlarda emlak piyasasında yaşanan gelişmeleri aktaran İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, satışlar hakkında değerlendirme yaptı. 

Karadeniz'de konut satışlarındaki artış şaşırttı!

Türkiye'de bulunan Karadeniz Bölgesi pandemi nedeniyle konut satışlarında yükseliş yaşadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine bakıldığında 2021 senesinin, Doğu Karadeniz Bölgesi taşınmazlarının satışlarında yüzde 44 oranında yükseliş yaşandığı görüldü. 

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

ABD'de 2. el konut satışları geçen ay beklenenden fazla düştü!

Açıklanan resmi verilere göre, 2. el konut satışları, 2021'de yüzde 8,5'lik artışla 6,1 milyona yükselerek 2006 yılından  bu yana en yüksek yıllık seviyeye ulaşmış oldu.

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Güvenli yatırım arayışı ve ‘fiyatlar daha da yükselir’ endişesi konut satışlarını hızlandırdı. 2021’in son ayında 226 bin 503 konut satışıyla yılın zirvesine ulaşıldı. Bu seviye aynı zamanda, hem tarihin en yüksek ikinci aylık satışı, hem de tüm zamanların en iyi aralık ayı satış rakamı oldu.

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

Yabancıya konut satışları 2022'de katlanacak!

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Aralık 2021 konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Yaşanan fiyat artışlarına değinen Vedat Arslan, yabancı satışının bu sene katlanacağını belirtti.

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

ABD'de konut satışları Kasım'da beklenenin altında kaldı!  

 Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Kasım 2021'de aylık olarak yüzde 12,4 yükseldi. Ancak 744 bine ulaşan rakam beklentileri karşılayamadı. 

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

ABD'de bekleyen konut satışları Ekim ayında beklentileri aştı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 7,5 arttı.

ABD'de yeni konut satışları Ekim ayında beklentileri karşılayamadı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ,ABD'de yeni konut satışları, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 0,4 artışla 742 bine çıkmasına rağmen beklentileri karşılayamadı...

İpotekli konut satışları Ekim 2021'de ne oldu?

TÜİK tarafından açıklanan Ekim 2021 konut satış istatistiklerine göre; konut satışları 147 bin 143 olarak gerçekleşti. Peki ipotekli satışlar ne oldu? İşte ayrıntılar...

Konut satışları ivme kazandı!

Era Real Estate Türkiye Ülke Müdürü Alphan Manas, TÜİK tarafından açıklanan Ekim 2021 konut satış istatistiklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Konut satışlarının yılbaşından beri toparlanmada olduğunu belirten Manas, yabancıya konut satışına dikkat çekti.

2021 konut satışları Haberi

2021 konut satışları

Türkiye'de 2021'de 1 milyon 491 bin 856 konut satışı yapılırken, emlak bilgi bankası Tapusorcom tarafından açıklanan rakamlara göre; satışı yapılan evlerin değeri 786 milyar Türk Lirası olarak belirlendi. 

Tapusorcom Genel Müdürü Şevki Çatladı, verilerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye Geneli Satılık Konut Ticaret Hacmi (2021) ismiyle gerçekleştirdikleri çalışmayı Tapusor’un teknopark ortamında hayata geçirdiği ve emlak piyasasının geniş kapsama sahip veri havuzundan yapılan Ar-Ge çalışmalarını bitirdiklerini belirtti. 

Peki en çok satış nerede oldu? Konut satışlarından en yüksek ticaret hacmi hangi ilde elde edildi? İşte ayrıntılar...

Tapusorcom Genel Müdürü Şevki Çatladı, çalışmayı gayrimenkul geliştiricisi, mühendis, şehir plancısı, mimar, tasarım ve iletişim uzmanlarıyla beraber multidisipliner çalışmalar gerçekleştirerek hazırladıklarının altını çizdi. 

Araştırma raporu kapsamında belirlenen verilerle ilgili açıklamalarda bulunan Şevki Çatladı, “Veri havuzumuz üzerinden yaptığımız...