04 / 05 / 2024

2021 vergileri artırıldı mı

2021 vergileri artırıldı mı

2021 hedefleri kapsamında, 195 milyon 288 bin TL Gelir Vergisi, 1 milyon 220 bin TL Veraset ve İntikal Vergisi, 350 milyon TL Değerli Konut Vergisi, 4 milyon 674 bin TL Özel İletişim Vergisi ve 23 milyon 812 TL Damga Vergisi ödenecek.

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Çiftçiye müjde, destek ödemeleri artırıldı!

Hayvancılık destekleri artırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile hayvancılıkta verimliliği ve sürdürülebilirliği sağlamaya dair birçok destek kaleminde yüzde 100-150 artış oranı uygulanacak.

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tarımsal destekleme ödemeleri çerçevesinde Trakya'daki Meriç ve Kuzey Marmara havzalarında yetiştirilen yağlık ayçiçeği için üreticilere ödenecek tutar kilogram başına artırıldı. Peki  yağlık ayçiçeği için kilogram başına ne kadar destek verilecek? 

Club Big Blue Suites Hotel'in oda sayısı artırılıyor! 73 milyon TL'lik yatırım için düğmeye basıldı!

Alanya'daki Club Big Blue Suites Hotel'in oda sayısı artırılıyor. Söz konusu kapasite artışı 73 milyon 124 bin 800 TL'ye mal olacak.

Kirman Calyptus Resort - Spa Manavgat'ın oda sayısı artırıldı!

Burak Turizm Yatırım İşletmecilik Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.'e ait Kirman Calyptus Resort - Spa Manavgat'ın oda sayısı artırıldı. İşte ayrıntılar...

YÖK'ten Çift Ana Dal ve Yan Dal Sistemi İçin Hangi Şart Kaldırıldı?

Yükseköğretim Kurulu, üniversite öğrencilerini ilgilendiren bir duyuru yaptı.  Çift ana dal ve yan dal yapmak isteyen öğrenciler için yeni kararlar alındı. Alınan karara göre çift ana dal ve yan dal eğitimi için o şart artık kaldırıldı. İşte YÖK’ten yeni çift ana dal ve yan dal sistemi kararı…

EYT Şartı Kaldırıldı mı? Kısmi Emeklilik Sistemi Kimleri Kapsıyor?

Bazı kişiler için EYT şartının kaldırıldığı duyuruldu. Torba yasa gündeminde kısmi emeklilik ele alınmaya devam ediyor. Kısmi emeklilik düzenlemesi kapsamında kadınlar için 50, erkekler için 55 yaş şartının getirilmesi bekleniyor.  3600-5000 primle de erken emeklilik bekleniyor.

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Binlerce emekliye 3600 ek gösterge şoku! Önce maaşlar artırıldı, sonra maaşlardan kesinti yapıldı!

TRT ve MİT’te çalışan binlerce emekli 3600 ek gösterge şoku yaşadı. Emeklilerin aylığı 3600 ek göstergeyle önce artırıldı, daha sonra yanlışlıkla artırıldığı ifade edilip ek ödemeler maaşlarından kesildi.

Gram altın zirveye bir adım daha yaklaştı! 1 gramı bile olan köşeyi döndü! Bu rakam ilk kez görüldü! 

Gram altın bugün, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artışı sonrasında sıkılaştırmaya gideceğine yönelik gelen mesajlar ve bankacılık krizi dair endişelerin artmasıyla zirveye bir adım daha yaklaştı. 1 gramı bile olan köşeyi döndü! Bu rakam ilk kez görüldü.

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

Para transferi yapanlar dikkat! FAST limiti artırıldı!

Para transferinde FAST limiti yükseltildi. Bankalar arasında 7/24 süratli para transferi yapılmasına olanak sağlayan FAST limitinin artırıldığı duyuruldu. İşte detaylar.

2021 vergileri artırıldı mı Haberi

2021 vergileri artırıldı mı

Maliye 2021'de vergileri yükseltti. Özel iletişim vergisi oranı artırıldı, inşaat ve onarım işlerinde tevkifat oranı yüzde 5 yapıldı. Yakın bir zamanda ise, kurumlar vergisi oranının 3 yıllık süre dolduğu için yüzde 20'ye dönmesi gerekirken yüzde 25'e yükseltileceği de öngörülüyor. Bu kapsamda 2021 hedeflerine göre; 195 milyon 288 bin TL Gelir Vergisi, 1 milyon 220 bin TL Veraset ve İntikal Vergisi, 350 milyon TL Değerli Konut Vergisi, 4 milyon 674 bin TL Özel İletişim Vergisi ve 23 milyon 812 TL Damga Vergisi ödenecek. 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde 2021 yılında ödenecek vergileri kaleme aldı.

İşte Nedim Türkmen'in '2021 yılında 922 milyar 744 milyon TL vergi ödeyeceğiz' başlıklı yazısı...

Pandemiye rağmen 2020 yılı vergi tahsilat hedefini yakalayan, hatta geçen Maliye'nin 2021 yılında...