04 / 05 / 2024

2023 ekonomi haritası

2023 ekonomi haritası

Turkuvaz Medya’nın, 29 Ekim’de açılacak Yeni Havalimanı’nda düzenlediği “Hedef 2023, Büyük Türkiye Zirvesi”nde bir araya getirdiği siyaset ve iş dünyası, 2023 vizyonu doğrultusunda yol haritasını masaya yatırdı.

IMF’ye göre Türkiye 2023’te 17’nci büyük ekonomi olacak!

IMF, 2023’te Türkiye’nin 19’uncu büyük ekonomi olacağı yönündeki tahminini 17’ciliğe revize etti ve 2028 yılına kadar bu sırasının değişmeyeceğini öngördü. IMF’nin milli gelir tahminleri OVP’nin de üzerine yer aldı.

Asgari ücrette dört farklı zam haritası! Yeni asgari ücret 18 bin 813 TL mi olacak?

Türkiye'nin ekonomik yol haritasını çizen Orta Vadeli Program, 2023 yılı için enflasyon öngörüsünü yüzde 65 olarak paylaştı. Bu öngörü, memur ve emekli maaşları ve sosyal desteklerin Ocak 2024 zamları için önemli bir ipucu sunuyor. Asgari ücretin tespiti için dört çeşit formül masaya yatırılacak.

Merkez Bankası'nın 5 maddelik yol haritasında dikkat çeken detaylar! İşte faiz kararını etkileyecek o 5 madde! 

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Ekonomistlerin TCMB faiz kararı beklentisi de belli olurken ekonomi yönetiminin 5 maddelik yol haritası da netleşti. İşte Merkez Bankası faiz kararına ilişkin son dakika gelişmeleri...

Türkiye’nin tatlı haritası çıkarıldı! Baklava, sufle, künefe koltuğu kaptırdı!

2019 yılından 2023 Mayıs ayına kadar olan süreyi kapsayacak şekilde, ülkenin dört bir yanındaki on binlerce restoran üzerinden elde edilen sonuçlarla oluşturulan Türkiye’nin Tatlı Haritası ezberleri bozdu. İşte detaylar.

Enflasyonla mücadelede yeni yol haritası belli oluyor! Fiyatların düşmesi bekleniyor!

28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıllık yeni döneminin yol haritası netleşmeye başladı. Bu kapsamda; güçlü kadro, güçlü ekonomik program ve güçlü bir ekonomi yönetimi amaçlanacak.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisinden seçim yorumu: ‘2023’ün en önemli seçimi!’

Dünyaca ünlü The Economist dergisi 9 gün sonra yapılacak seçimlerini kapağına taşıdı. Derginin son sayısı '2023'ün en önemli seçimi' kapağıyla yayımlanırken, konuya ilişkin kaleme alınan yazıda muhalefetin olası zaferinin ekonomik ve siyasi bakımdan büyük bir kırılma yaratacağı aktarıldı.

MTA diri fay haritası güncellendi! Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? Hemen bakın! Mart 2023 diri fay haritası...

50 bine yakın vatandaşın yaşamını yitirdiği ve binlerce binanın yıkıldığı Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem riski gündem oldu. MTA diri fay haritası güncellendi! Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? Hemen bakın! Mart 2023 diri fay haritası...

Dev finans kuruluşundan flaş açıklama! Konut fiyatları 2023 yılında yavaşlayacak!

Dünyada ve ülkemizde konut fiyatlarındaki artışlar ev sahibi olmak isteyenleri kara kara düşündürüyor. Ekonomi yönetimi orta gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir konut kampanyası başlatırken, dünyaca ünlü kuruluştan 2023 yılına ilişkin önemli bir açıklama geldi.

Enflasyonda şok iddialar! Enflasyon 2023 yılında düşecek mi? İşte tahminler

Her geçen gün zamlanan fiyatlar vatandaşı canından bezdirdi. Ekonomi yönetimi enflasyonun baz etkisiyle düşüşe geçtiğini belirtirken 2023 yılında nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

Ekonomi bütün dünyada iş verimini etkilerken analistler 2023 rotasını çizdi!

2202, tüm sektörleri etkileyecek çözümler ve zorluklar getirecek şekilde başladı ve devam ediyor. İçinden çıkılamayan ekonomi, bozulan tedarik zincirleri ve kötüleşen siber güvenlik sorunları civarında seksek yapmaya devam ederken, hem işletmeler hem de analistler benzer şekilde önlerinde ne olduğun

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alıyor! Son başvuru 30 Ocak 2023!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alım ilanını yayımladı. Son başvuru 30 Ocak 2023! İşte detaylar…

Doları olanlar dikkat! 2023 yılında ortalama dolar kuru belli oldu!

Bu haber, doları olanları çok yakından ilgilendiriyor. Peki 2023 senesi için ekonomi yönetiminin tahmin ettiği dolar kuru ne kadar olacak? İşte devamı…

Merkez Bankası 2023 hedeflerini duyurdu

Merkez Bankası 2023 yılı para politikası yol haritasını açıkladı. Para ve Kur Politikası metni “Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi” olarak değiştirildi.

2023 ekonomi haritası Haberi

2023 ekonomi haritası

Turkuaz Medya siyaset ve iş dünyasının temsilcilerini geçtiğimiz günlerde İstanbul Yeni Havalimanı'nda 'Hedef 2023, Büyük Türkiye' Zirvesi'nde biraraya getirdi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın katıldığı zirveye Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkanları ve iş dünyasının önde gelen isimleri yoğun ilgi gösterdi. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre 29 Ekim'de açılacak havalimanının içerisinde yapılan zirvede 2023 vizyonu masaya yatırıldı. Zirvede 'Milli Enerji', 'İletişim ve Taşımacılık' ve 'Savunma Sanayi' olmak üzere üç panel...