07 / 05 / 2024

2023e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu başladımı

2023e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu başladımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atık Yönetimi alanındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacıyla “2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu” düzenliyor. 2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu 26 Ocak'ta başlayacak!

Otomobil ve ev almak için doğru zaman mı? Uzmanı ayrı ayrı tarih verdi

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle ev ile araba almayı düşünenlerin kafası karışık. Pek çok kişi otomobil ve ev için doğru alım zamanını araştırıyor. Finans danışmanı, Hüseyin Kantürk piyasa koşullarını inceleyerek tarih verdi

Ev fiyatlarında düşüş başladı! Ev almak için doğru zamana ne kadar var?

Ev sahibi olmak isteyenlerin akıllarındaki en önemli soru, “Alım için doğru zaman mı? sorusu. Satılık ilanlarındaki rakamların dikkate alınmaması gerektiğini ifade eden analist Tardu Barlas, düşüşün süreceğini belerterek, doğru zamana ne kadar olduğunu açıkladı.

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

Konutta fiyatlar dolar bazlı düşüyor! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

'Şimdi ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşüyor mu?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Borsa ve Eurobond Yatırımcısı 32,8 bin takipçili Zengin Muallim isimli kullanıcı, konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

Evi kirada olanlar dikkat! Mart'ta doğru beyan etmeyene ceza var!

Bakanlık 4.5 milyon konutu, kira gelirinin doğru beyan edilmesi için takibe aldı. Vergisini gizleyen ev sahipleri tespit ediliyor. Düşük havale veya bir başka hesaba para gönderme konusu da takip ediliyor.

Altın almak için doğru zamanı bekleyenler dikkat! Hatice Kolçak açık açık tarih verdi!

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, sosyal medya hesabı X'ten altın almak için doğru zamanı bekleyenlere müjdeli haberi verdi. Kolçak tarih vererek yatırımcılara seslendi. İşte o paylaşım...

Borsanın tıkanarak aşağı doğru baskı yemesinin nedenleri nedir?

Borsa İstanbul yatırımcısı son dönemde borsanın tıkanmasının ve artık aşağı doğru baskı yemesinin nedenlerini sorguluyor. SPK lisanslı borsa analisti Tuncay Turşucu konuya ilişkin 5 kritik maddeyi açıkladı. İşte o maddeler...

Endeksa'dan gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk! Yatırımcıların doğru karar vermelerini sağlayacak sistem geliyor

Endeksa, makine öğrenimi ve büyük veri analizi tekniklerinin kullanımıyla gayrimenkul değerleme ve analiz süreçlerini değiştiriyor.  Bu teknoloji sayesinde gayrimenkul yatırımcıları daha detaylı analizler yaparak doğru karar verebilecek.

Faizler artsa da borsada çıkış sürecek! Uzmanlara göre borsa endeksi 11 bine doğru gidiyor!

Merkez Bankası’nın faiz kararının piyasalara yansımaları devam ediyor. Piyasa çevreleri faiz artışının henüz TL’nin cazibesini artıracak noktada olmadığını belirtirken, BIST 100 endeksinin ise kısa vadede düşse bile 11 bine doğru yolculuğunun devam edeceği bekleniyor.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

2023e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu başladımı Haberi

2023e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu başladımı

Bakanlık, 2023 yılı hedefleri doğrultusunda; temiz üretim ilkeleri çerçevesinde, atıkların geri kazanım oranının en üst seviyeye çıkarılması için atık yönetimi alanındaki çalışmalarını sürdürüyor. 2023’e doğru yola emin adımlarla devam edilmesi konusunda müşterek işbirliği adına başta üniversiteler, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meslek odası ve birlikler, enstitüler ve belediyeler ile bilgi alışverişinde bulunulması ve atık yönetimi alanındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacı ile “2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu” gerçekleştirilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de açılışa katılması bekleniyor. 26 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan sempozyumda ilk gün atık yönetimindeki yeni mevzuat hakkında oturumlar düzenlenecek.


Dört gün sürecek sempozyumda alanında uzman, özel sektör temsilcileri, çevre STK’ları, oda ve birlikler, üniversiteler ve belediyelerden katılımcılar, endüstriyel atıkların yönetimi, maden atıklarının yönetimi, özel atıkların yönetimi, sağlık...