02 / 05 / 2024

2/3lük çoğunluğa katılmayan kat maliki

2/3lük çoğunluğa katılmayan kat maliki

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Kentsel dönüşümde malik 2/3 çoğunluğa katılmazsa ne olur? İşte kentsel dönüşüm çoğunluk yasası esasları..

Ekonomist Mert Başaran bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı!

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran, bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ın teslim tarihi açıklandı!

İstanbul Büyükşehir iştiraki KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap projesinin teslim tarihi açıklandı. İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un yaptığı o son dakika paylaşımı...

ŞOK 2 Aralık aktüel ürünler kataloğu! Alpina Cam Ankastre Set 4.799 TL'ye, Sinbo Tost Makinesi 1.199 TL'ye satılacak!

ŞOK Market 2 Aralık 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. ŞOK'ta bu hafta pek çok ürün uygun fiyata satışa çıkarılacak. İşte ŞOK 2 Aralık 2023 aktüel ürünler kataloğu...

Arçelik MC 6056 çok amaçlı pişirici alana 2’nci küçük ev aletinde yüzde 50 indirim kampanyası başladı!

Küçük ev aletleri konusunda indirim düğmesine basan Arçelik, MC 6056 çok amaçlı pişirici alana 2’nci küçük ev aletinin yüzde 50 indirim satılacağını açıkladı. Bu nedenle evine küçük ev aleti almak isteyenler MC 6056 çok amaçlı pişiricinin teknik özelliklerini ve detaylarını araştırmaya başladı.

Bir banka herkese 2 bin TL vereceğini açıkladı. Dünyanın her yerinden müşterisi var. Müşterileri şaşkına döndü

Türkiye'nin önemli bankaları arasında yer alan Akbank, müşterilerine yönelik 2 bin TL vereceğini açıkladı. Dünyanın her yerinden müşterisi olan bankanın müşterileri şaşkına döndü. İşte ayrıntılar...

Gram altının 2.000 TL olacağı tarih açıklandı! Yatırımcılar kemerlerinizi bağlayın! O gün yer yerinden oynayacak

Dolar kurundaki rekor yükseliş ve ons altındaki ters dalga sonrası altın fiyatlarının ne olacağı merak konusu olurken son dakika açıklaması geldi. Gram altının 2.000 TL olacağı tarih açıklandı! Yatırımcılar kemerlerinizi bağlayın! O gün yer yerinden oynayacak.

Ada sahibi olmak ister misiniz? 2 hektarlık ada resmen daire fiyatına gidiyor!

Ada sahibi olmak isteyenlere kaçırılmaz bir fırsat geldi. 2 hektarlık adanın daire fiyatlarıyla benzer oranda satışa sunulması dikkat çekti. Tropik alan vadeden bu alan aynı zamanda yatırımcılara da farklı bir seçenek sunuyor. 

İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir? İzale i şüyu davasında ihaleye kimler girebilir?

İzalei şuyu, emlak literatüründe kullanılan bir terimdir. Peki “İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir?” İşte detaylar!

İstanbul Hal fiyatları açıkladı! Maydanoz 2 TL, kıvırcık 3 TL, lahana 4 TL! 26 Ocak 2023 fiyat listesi 

İstanbul Hali sebze meyve fiyatları açıklandı. Maydanoz 2 TL, kıvırcık 3 TL, lahana 4 TL fiyatlarla satışa sunuldu. Peki, halde diğer sebze meyve fiyatları ne kadar? İşte 26 Ocak 2023 fiyat listesi...

Gram altın net 2.000 TL olacak! Altının piri İslam Memiş o tarihi açıkladı! Bakan bir daha bakıyor! Acele edin

Altının piri İsam Memiş, gram altın için net 2.000 TL olacak dedi ve o tarihi açıkladı. Bakan bir daha bakıyor! Acele edin...

Sağlık Bakanı Koca açıkladı! 2022 yılında sayıları yüz binleri buldu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022 yılıyla ilgili çok merak edilen o rakamı açıkladı.  Yıl boyunca kaç kişi hastanelerde muayene oldu? Randevu sayısı kaç oldu?

Altın bugün ne kadar? 2 Aralık 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların yanıtları araştırılıyor. Gram altın 1.068,51 liradan satılıyor. 2 Aralık 2022 yani piyasaların açık olduğu haftanın beşinci gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 2 Aralık altın fiyatları!

Altın bilezik fiyatları zirveye tırmanıyor! Resmen fırladı! 2 Aralık 2022 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından sonra yükselişe geçerken 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları resmen uçtu. İşte 2 Aralık 2022 altın bilezik fiyatları.

2/3lük çoğunluğa katılmayan kat maliki Haberi

2/3lük çoğunluğa katılmayan kat maliki

Kentsel dönüşümde malik 2/3 çoğunluğa katılmazsa ne olur?

Kentsel dönüşüm mevzuatı gereğince kentsel dönüşümde riskli yapı tespitinin yapıtırılması hariç, yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunlukla alınıyor. Peki, kentsel dönüşümde 2/3 lük çoğunluğa uymayanlara ne olur?


2/3 lük çoğunluğa katılmayan kat maliki hakkında hangi prosedürlerin izlendiği hususu Bakanlık tarafından yanıtlanan sorular arasında yer alıyor.


Soru:

Riskli yapıların yıktırılmasından sonra yapılacak işlemler konusunda maliklerin hisseleri oranında en az üçte iki (2/3) çoğunluk ile karar alması yeterli olacak. Ancak, 2/3 çoğunluk kararına katılmayan vatandaşlar mağdur olacak mı? Mağduriyetlerinin giderilmesi için ne gibi alternatifler sunulacak?


Cevap:

Riskli binanın yıkılmasından sonra, yapılacak işlemler konusunda maliklerin hisseleri oranında en az üçte iki (2/3) çoğunluk ile anlaşmaları gerekmektedir. En az üçte iki (2/3) çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız...