06 / 05 / 2024

2b arazi başvurusunu kim yapabilir

2b arazi başvurusunu kim yapabilir

2b arazilerin satışı belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satış işlemi için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazilere kimler başvurabilir?

Deprem konutu başvuruları için ek süre verildi! Başvuruyu kaçıran depremzedelere müjdeli haber geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde evleri ağır hasar gören ya da yıkılan ve hak sahipliği başvurusunu kaçıranlar için 1 günlük ek süre verildi.

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Bir araç kaza yaptıktan sonra aracını yaptıran sürücülerin değer kaybı başvurusunu e-Devlet’ten nasıl yapacakları merak ediliyor. Güncel olarak e-Devlet üzerinden araç değer kaybı başvurusu gibi bir hizmet almak mümkün değil.

İBB tarafından uygulanacak olan burs başvuruları uzatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) burs başvurusunu 3 Kasım 2023 Cuma gününe kadar uzatıldığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Başvurusunu eksiksiz yapana İŞKUR’dan 10 bin 650 TL ödeme! İŞKUR resmen açıkladı!

İŞKUR’a başvuru yapan kişiler, kişisel durumlarına bağlı olarak en düşük 5 bin 325 TL ve en yüksek 10 bin 650 TL arasında değişen ödemeler alacak. Bu ödemeler, bireyin sigorta giriş süresine ve işsizlik dönemine bağlı olarak hesaplanacak. İşte detaylar...

Başvurusunu eksiksiz yapanın hesabına 1.250 TL yatacak! Resmen açıklandı!

Eylül ayının sona ermesi ile beraber ekim ayı için Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin meraklı bekleyiş başladı. e-Devlet üzerinden başvuranların hesabına Aile Destek Programı adı altında 1.250 TL yatacak. İşte detaylar...

e-Devlet’ten başvurusunu eksiksiz yapana 7 bin 232 TL yardım sürprizi! Başvuru ekranı burada!

Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde memurların aylıklarına yapılan zam oranı, dul ve yetim maaşına da yansıyacak. Henüz bu ödemelerden yararlanmayan ihtiyaç sahipleri, müracaat koşullarını ve Ocak 2024’te yapılacak zammı sorgulamaya başladı. İşte detaylar...

Çocuklu ailelere müjde! E-devlet başvurusunu eksiksiz yapan bu yardımdan faydalanacak! Şartlar peş peşe belli oldu!

Yeni eğitim döneminin başlamasına sayılı günler kala ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için kırtasiye yardımı veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardımın başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar...

2023 KPSS geç başvuru ücreti ne kadar? KPSS geç başvurusu ne zaman?

KPSS başvurusunu kaçıranlar geç başvuru tarihini ve ücretini sorguluyor. Peki, KPSS geç başvuru ücreti ne kadar? KPSS geç başvurusu ne zaman? İşte detaylar...

Uzman öğretmenlik başvuruları ne zaman? Uzman öğretmenlik sınav başvurusunu aman kaçırmayın! Tarihler tek tek açıklandı!

MEB, uzman ve başöğretmenlik sınavları ile ilgili merakla beklenen tarihleri açıkladı. Peki 2023 yılı uzman ve başöğretmen eğitim programına başvurular ne zaman yapılacak? 

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

Bakanlıktan peş peşe yardım haberi! E-Devlet’ten başvuranlara 1300 TL yardım yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir yeni yardım ödemesiyle vatandaşların yüzünü güldürdü. Başvuru koşullarına uyan ve belirlenen süre içerisinde başvurusunu yapan kişiler devletten çeşitli yardımlar alabiliyor.

 İhtiyacı olan kaçırmasın… Ziraat Bankası başvurana belgesiz, şartsız 50 bin TL veriyor!

Nakit para ihtiyacı olanlara önemli açıklama Ziraat Bankası’ndan geldi.  Başvurusunu yapanın işlemi hızla sonuçlandırılıyor. 50 bin TL kredi kampanyasından yararlananlardan gelir belgesi şartı aranmaksızın kredi veriliyor.

Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen iki büyük depremde ölü ve yaralı sayısı artıyor. Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

2b arazi başvurusunu kim yapabilir Haberi

2b arazi başvurusunu kim yapabilir

2b arazilere kimler başvurabilir?

2b araziler orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltması oluyor. 


2b arazisi rantı yüksek olan illerde karşımıza çıkıyor. 2b araziler üzerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 


2b arazilerin satışları belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satışı için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. Yapılan başvuruların sonucu  başvuru süresinin bitiminden itibaren 6 ay içinde sonuçlandırılıyor. Peki, 2b arazi satışları için kimler başvurabiliyor?


2b arazilere kimler başvurabilir?

Başvuru bedelleri de yerin konumuna göre değişeceği tasarıda, belediye ve mücavir alanlar içinde 2.000,00 TL, belediye ve mücavir alanlar...