05 / 05 / 2024

2b tapu fiyatları

2b tapu fiyatları

Rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını yitirmiş 2b arazilerin satışı Maliye Bakanlığı tarafından yapılabiliyor. İşte, 2b arazi tapu işlemleri!

Tapu sahipleri dikkat! Önlem alınmazsa tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Yükselen konut ve kira fiyatları tapu sahiplerini ciddi sorularla karşı karşıya getitriyor. Son zamanlarda hisseli tapu sahipleri arasındaki davalarda artış yaşanmaya başladı. Hisseli tağu ahiplerinin yaptığı hatalar ciddi maliyetlerin çıkmasına neden oluyor. İşte detaylar...

Tapu sahiplerine son dakika uyarısı: Hemen e-Devlet girip bu bilgiyi ekleyin!

Türkiye'de konut, iş yeri ve arsa fiyatlarında yaşanan artış, yatırımcıların ve vatandaşların bu alanlara yönelmesini sağlarken, tapu işlemleri dolandırıcıların da radarına girdi. Peki tapu dolandırıcılığı nasıl engellenir? İşte ayrıntılar...

Beklenen oldu! O ilde 2B tapu çalışmaları başlıyor...

Zonguldaklıların büyük heyecanla beklediği 2B tapuları hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Kenttin 7 ilçesinde 2/B çalışmalarını ihaleye çıkardı. İşte detaylar...

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

Berr Levels Villaları'nda hemen tapu fırsatı!

Berr Yatırım tarafından hayat geçirilen Berr Levels Villaları Aydın ili, Kuşadası Güzelçamlı'da hemen tapu fırsatıyla satışta. Peki Berr Levels Villaları'nın fiyatları ne kadar? İşte Berr Levels Villaları fiyat listesi.

Nef Reserve Yalıkavak Prive projesinde hemen tapu fırsatı! Bir ay sonra teslim!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen markalarından Nef'in imazasıyla hayata geçirilen Nef Reserve Yalıkavak Prive projesinde hemen tapu fırsatı ile satışlar devam ediyor. Peki Nef Reserve Yalıkavak Prive projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

İasos Marin Evleri'nde hemen tapu teslim fırsatı! 1 milyon 599 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

İasos Marin Evleri'nde hemen tapu teslim fırsatı ve 24 ay vade farksız taksit imkanı sunuluyor. Peki İasos Marin Evleri nerede? İasos Marin Evleri'nde konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

2b arazisi tapusu nasıl alınır?

2B arazisi için başvuruda bulunan kimseler, tapu sürecini merak ediyor. Peki, 2b arazisi tapusu nasıl alınır?

Müteahhitlerden tapu harcı kaldırılsın talebi!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, alınabilir seviyede konut üretebilmesi için malzemede KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi, 150 metrekare altı konutlarda da tapu harcının kaldırılması gerektiğini belirtti. Tellioğlu, "Gereken önlemler alınmazsa İstanbul'da ev fiyatları Mayıs'ta 3 milyon TL'ye ulaşır" dedi.

Tapu harç tahsilatları konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Kamu Maliyesi Raporu 2021 ilk çeyrek vergi raporunu hazırladı. Hazırlanan raporda tapu tahsilatına yönelik bilgiler de yer aldı.

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

2B ve hazine arazilerinin satışında yaşanan sorunlar TBMM'de!

Tarım girdi fiyatları, 2B ve hazine arazilerinin satışları ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlarından dolayı çiftçilerin yaşadıkları sorunların çözümü TBMM gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı. 

2b tapu fiyatları Haberi

2b tapu fiyatları

2b arazi tapu işlemleri!

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere 2b arazisi deniyor. 


2b araziler genellikle rantı yüksek illerde karşımıza çıkıyor.   Bu İller arasında  Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova yer alıyor. 2b arazilerin büyük bir kısmı zeytinlik, narenciye alanları ve otlaklardan oluşuyor. 


2b arazilerinde yapılan kadastro tespiti ile hak sahibi ve işgalci olarak tespit edilen kimselerin başvuru yapması gerekiyor. Bu kişiler müracaat ederek başvurularını yapabiliyor. 


Başvuru sahiplerinden satış bedellerine mahsup edilmek üzere; belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan yerler için iki bin Türk Lirası, dışında olan yerler için bin Türk Lirası başvuru bedeli alınacak, ilgilileri adına emanet hesabına kaydediliyor. 


Hak sahiplerine satış işlemleri idarece, başvuru süresinin...