06 / 07 / 2024

3. Ahmet çeşmesi

3. Ahmet çeşmesi

1975 yılında Vakıflar Başmüdürlüğü, İstanbul'un tarihi çeşmelerini onarılması ve suya kavuşturulması için çalışmalara başlamış. III. Ahmed, Küçüksu, Tophane ve Kabataş çeşmeleri ve sebiller bakımsızlıktan kurtarılacakmış.

Ahmet Eşref Fakıbaba'dan çarpıcı öneri: TOKİ arsa satmasın, satarsa kooperatiflere satsın! 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, TOKİ ile ilgili çarpıcı bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Fakıbaba'nın o açıklaması...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kamu alacaklarında gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e çıktı!

Resmi Gazete'de yayımlanan kara göre, kamu alacaklarında gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e çıktı. Tecil faiz oranı ise yıllık yüzde 36 olarak belirlendi.

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

İstanbul'daki 10 barajdan 3 tanesi resmen alarm veriyor!

Kuraklık sebebiyle toprağın kuruyarak çatladığı Büyükçekmece Gölü'nde su seviyesi yüzde 3,97'ye inerken, Sazlıdere Barajı'nda yüzde 2,77'ye, Pabuçdere Barajı'nda da yüzde 3,45'e kadar düştü.

Vestel’den son dakika indirim müjdesi! 3 ürün alana tam 3 bin TL indirim!

Beyaz eşya denildiği zaman akla ilk gelen markalardan biri olan Vestel, büyük bir indirim kampanya başlattı. Vestel, 3 beyaz eşya ürünü alımına toplam 3 bin TL indirim uygulayacağını duyurdu.

Konut kredisi faizleri fırladı! 100 metrekarelik evin fiyatı 3.3 milyon TL oldu! Faiz ve taksitler nasıl hesaplanıyor? 

İki ay önce yüzde 1,29-2,99 aralığında olan konut kredi faizleri seçim döneminde 3,5'e kadar yükseldi. Yükselen fiyatları ile yükselen faiz oranları, konut kredilerinin aylık ödemesini de 72 bin TL'ye çıkardı. İşte ayrıntılar...

Kuba elektrikli ve 3 tekerlekli E-Kamyonet ne kadar? İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi

Benzine gelen zamlardan sonra vatandaşlar elektrikli araçlara talep göstermeye başladı. Elektrikli araçlar arsında en çok talep gören Kuba E-Kamyonet'in özellikleri ve fiyat listesini inceledik. İşte detaylar...

Turkcell Pasaj'dan iPhone SE 3. Nesil'e 2101 TL indirim! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Turkcell Pasaj, Apple'ın en yeni telefonu iPhone SE 3. Nesil'e yüzde 16 indirim yaptı! Fiyatları görünce çok şaşıracaksınız! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Dacia’da gözler 3. Çeyreğe dikildi: Tek hedefi Jogger modelini vergi dilimine sokmak!

Dolar kuruyla beraber dünya genelinde süren çip krizi ve ÖTV fiyatlarının katlanması sıfır otomobil fiyatlarını yükselişe geçirdi. Bunun sonucunda ekonominin durulacağını ve ÖTV fiyatlarının yükselişe geçeceğini öngören Berk Çağdaş konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaçak kat çıkılan Pir Mehmed Çeşmesi’nde restorasyon tamamlandı!

Üzerine kaçak kat çıkılan, kitabesi ve su yalağı çalınan, büyük bir kısmı hilti ve balyoz darbeleriyle yıkımı gerçekleşen İstanbul Karaköy’de bulunan Pir Mehmed Çeşmesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Konutta en hızlı amortisman süresi o 3 ilçede!

Konutta kira geliri üzerinden hesaplanan amortisman sürelerine bakıldığında kazandıran şehirler arasında zirvede 16 yıllık geri dönüş süresi ile Edirne bulunuyor. Ev fiyatlarının uçuşa geçtiği ortalamanın da 20 yıl olarak belirlendiği İstanbul'da 3 ilçe yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Fatih'te çeşmenin yerine apartman yapılmış!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın, kitabesine babası Ahmet Zeki Çamlı'nın adını eklediği tarihi I. Mahmud Çeşmesi'ne ilişkin yeni belgeler paylaştı. 

Eşkina İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eşkina İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Seyyit Ahmet Eşkin tarafından kuruldu.

3. Ahmet çeşmesi Haberi

3. Ahmet çeşmesi



Tarihi çeşmeler onarılıp suya kavuşturulacak

İSTANBUL


  Vakıflar Başmüdürlüğü, İstanbul'un tarihi çeşmelerinin onarılması ve suya kavuşturulması için, çalışmalara başlamıştır. Her biri birer sanat harikası olan III. Ahmet, Küçüksu, Tophane, Kabataş çeşmelerinin bakımsızlıktan kurtarılacağını söyleyen Baş Müdürlük yetkilileri ''Tarihi çeşmeler onarılacak ve musluklarından su akacaktır. Bu arada, İstanbul hayatında ayrı bir yeri olan sebilleri de restore edeceğiz'' demektedirler. Enver EBCİOĞLU


Tercüman Gazetesi 2 Temmuz 1975



Abdullah Kutalmış...