10 / 05 / 2024

3 boyutlu yapı stokları Metaverse

3 boyutlu yapı stokları Metaverse

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen '3 Boyutlu Kadastro Projesi'nde illerin 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri sanal evren Metaverse'ye hazırlıyor.

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Bakan Özhaseki'den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 boyutlu şehir modellerinin üretilmesine katkı sağlayacak ‘3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi’nin hayata geçirileceği açıklaması geldi.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.

Zeytinburnu'nda 3 katlı bina satılıyor! İhalesi 17 Ağustos'ta! 

Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mahallesi'nde yer alan 3 katlı yapıyı satıyor. İşte ayrıntılar...

TPAO 3 ilde tam 276 personel alacak! İller ve açık kadrolar belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, bünyesinde görevlendirmek için personel alımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre, alımların 3 ilde yapılacağı öğrenildi.

Borcu olan vatandaşlar dikkat! Son gün 3 Temmuz: Yapılandırma fırsatını aman kaçırmayın! 

Bazı alacaklar için af ve yapılandırmayı düzenleyen 7440 sayılı kanundan faydalanmak için az bir süre kaldı. 3 Temmuz'a kadar başvuru yapılması gerekiyor. İşte detaylar...

Belediye 3 taksitle iki arsa satacak! Konut imarlı arsa arayanlar aman dikkat!

Şanlıurfa İli Haliliye Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Haliliye'de yer alan konut alanı imarlı iki arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar için 3 taksit yapılıyor.

Bakanlıktan son dakika hamlesi! Üç ülkeden yapılan ithalat mercek altında!

Ticaret Bakanlığı önemli bir adım atarak 3 ülkeden yapılan ithalata ilişkin soruşturma başlatma kararı aldı. Söz konusu ülkelerden ithalatı yapılan bazı ürünlerle ilgili soru işaretleri açıklığa kavuşturulacak. Peki Bakanlık ne amaçla soruşturma başlattı? 3 ülke neden mercek altına alındı? Soruştu

3 D yazıcılırda çok satanlar! 17 Ekim 2022 fiyat listesi...

Sağladığı imkanlarla teknoloji tutkunlarının ilgi odağı olan 3 boyutlu yazıcılarda piyasadaki ürünlere baktık. İşte fiyatları... 

Yozgat'ta 3 taksitle KDV'den muaf arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat!

Yozgat İli Yerköy Belediye Başkanlığı, Yozgat Yerköy 100.yıl Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsa için 3 taksit yapılıyor.

3 Asil Yapı İnşaat Proje Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3 Asil Yapı İnşaat Proje Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da Savaş Atılmış tarafından kuruldu.

3 boyutlu yapı stokları Metaverse'de yerini alacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen '3 Boyutlu Kadastro Projesi'nde illerin 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri sanal evren Metaverse'ye hazırlıyor.

Doğalgaz faturası fazla gelenlere müjde! 3 taksit yapılıyor!

Doğalgaz faturları için son dakika müjdesi geldi. Garanti BBVA tarafından yapılan açıklamada faturasını henüz ödememiş vatandaşların kampanyadan faydalanacağı ve faturalar için 3 taksit imkanı sunulacağı belirtildi...

3 boyutlu yapı stokları Metaverse Haberi

3 boyutlu yapı stokları Metaverse

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen '3 Boyutlu Kadastro Projesi'nde illerin 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri sanal evren Metaverse'ye hazırlıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nünün pilot il olarak seçtiği Amasya'da 1 yıl süren çalışmayla havadan çekilen yüksek kaliteli fotoğraflar aracılığıyla kadastro ve tapu bilgileri, şehir modelleri ile yapı stokları 3 boyutlu hale getirilerek gayrimenkul değer ve konum bilgileri mataverseye taşınmaya hazırlanıyor.

Proje sayesinde uygulama ile bir yapı veya arazi, satın alınacağı sırada hangi bağımsız bölümlerden oluştuğu ve fiziki durumu kolaylıkla görüntülenecek. Proje ile elde edilen veriler,  gayrimenkulün değerlendirilmesi, arazi ve emlak yönetimi,hasar tespiti, afet yönetimi,  güvenlik ve kamu ile ilgili sürdürülecek tüm projelerde altlık sağlayacak.

'MÜLKİYETE YENİ BİR BOYUT KAZANDIRILDI'

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ülkemizde bir ilk...