04 / 05 / 2024

3. Küresel En İyi Proje Yarışması

3. Küresel En İyi Proje Yarışması

Küresel Proje Yarışmasında, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) üyesi SUMMA ve TAV, projeleriyle dünyanın en iyisi oldular.

Küresel Proje Yarışması'nda iki TMB üyesi dünya birincisi oldu!

Engineering News Record (ENR) dergisinin her yıl düzenlediği “Küresel Proje Yarışması”nda iki TMB üyesi firma dünya birinciliği ödülü aldı.

Küresel emlak piyasasında rekor artış! 365,51 trilyon dolara ulaştı!

Trem Global, geçen sene Precedence Research tarafından belirlenmiş olan, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara kadar ulaşmasıyla adeta rekor bir artış kaydettiğini duyurdu.

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Küresel petrol talebi 2045'te günlük 116 milyon varile ulaşacak!

Küresel petrol talebinin 2045 yılında geçen seneye göre günlük 16 milyon varil artış göstererek günlük 116 milyon varile ulaşması bekleniyor.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Küresel ham çelik üretimi 152,6 milyon tona ulaştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2,2 artış gösterererek, 152,6 milyon tona ulaştı.

En ince katlanabilir telefon 'Honor Magic V2' küresel arenada boy göstermeye hazır!

Honor, zarif tasarıma sahip katlanabilir telefonu Honor Magic V2'yi küresel pazarda sunmaya hazırlanıyor. Şirket, dünya çapındaki lansman tarihini resmi olarak duyurdu.

Küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördü!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördüğünü duyurdu.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Küresel borçlar yılın ilk çeyreğinde 305 trilyon dolara çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel borçlar 2023 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla bir önceki çeyreğe kıyasla 8,3 trilyon dolar arttı ve 305 trilyon dolara yükseldi.

Küresel piyasalarda iflas paniği! Borsalar tepetakla, altın fiyatları uçtu!

Küresel piyasalarda çok önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD’de dünya teknolojisinin üssü olarak bilinen Silikon Vadisi'nin en önemli finans kurumlarından olan "Silicon Valley Bank" iflas etti. İflas haberiyle altın fiyatları yükselişe geçti.

Dolar küresel piyasaları salladı! Son bir ayın zirvesinde! Bakan bir daha bakıyor

ABD’de tarım dışı istihdam rakamının beklentilerin çok üzerinde açıklanması ile dolar endeksi yükselişe geçti ve 103,75 ile 9 Ocak'tan sonraki en yüksek seviye oldu. Dolar küresel piyasaları salladı! Son bir ayın zirvesinde. Bakan bir daha bakıyor...

3. Küresel En İyi Proje Yarışması Haberi

3. Küresel En İyi Proje Yarışması

TMB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Engineering News Record (ENR) tarafından düzenlenen ve yılın en iyi projelerini gerçekleştiren inşaat firmalarını onurlandırmayı hedefleyen "3. Küresel En İyi Proje Yarışması" sonuçları açıklandı.


Farklı kategorilerde değerlendirilen uluslararası projeler arasında SUMMA, Dakar Uluslararası Kongre Merkezi projesiyle "Kültür Merkezleri" dalında, TAV ise Medine Prens Muhammed Bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanı projesi ile "Havalimanları Dalı"nda dünya birincisi seçildi. Söz konusu firmalar, 10 Eylül 2015'de New York'ta gerçekleştirilecek ENR Küresel İnşaat Zirvesi'nde ödüllerini alacak.


- "Türk müteahhitliği daha yukarılara taşınacak"


TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye'yi sektörde dünya ikinciliğine taşıyan müteahhitlerin uluslararası başarılarının artarak devam ettiğini belirterek, "Türk müteahhitleri olarak, tam 7 yıldır firma sayımız ile dünya ikincisi konumundayız. Bu, bizim için büyük gurur kaynağıdır. Artık bu konumlanmamızın yanına, kalitesi uluslararası ödüllerle...