28 / 04 / 2024

3.köprü konut sektörü

3.köprü konut sektörü

JLL Türkiye, dev projelerin gayrimenkule yansımalarını araştırdı. Avrasya Tüneli kentsel dönüşümü tetikleyecek. Yeni otoyol ticari alanlar, Körfez Köprüsü konut bölgeleri oluşturacak..

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Düşük faizli konut kredisi ve yabancıya vatandaşlık limitinin yükseltilmesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz  oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında büyük bir sorun oluştu. Mülk sahiplerinin yüksek beklentileri nedeni ile alıcılar konut almaktan vazgeçiyor.

Konut sektöründe neler oluyor? Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde konut sektörünü ve sektör temsilcilerinin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

Konut sektöründe Aralık 2021'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 97. sayısı yayınlandı. Peki 2021 Aralık ayında konut sektöründe neler yaşandı?

Konut sektörü 2022'ye zamlarla başlayacak!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. İşte Gökhan Şen'in 'Konut piyasası Türk Lirası sayesinde rekor kırdı' başlıklı yazısı...

Konut sektörü faizlerdeki ikinci indirimi bekliyor!

Bursadabugün köşe yazarı Levent Yılmaz, köşesinde konut sektörünü ve konut kredisi ile satışların arasındaki bağlantıyı kaleme aldı. İşte Levent Yılmaz'ın 'Konut sektörü bankaları bekliyor' başlıklı yazısı...

Konut sektöründe kiralık sırası!

Konut sektöründe şu an bir darboğaz yaşanıyor. Kiralık konutların piyasada çok az kaldığı günümüzde, kiralık ev arayan kişiler emlak ofislerinde isimlerini yazdırıyor ve bu şekilde sıraya giriyor.

Düşük faizli kredi destek paketi konut sektörünü canlandıracak!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak yaptığı açıklamada, "Düşük faizli kredi destek paketi konut sektörünü canlandıracak" dedi.

3.köprü konut sektörü Haberi

3.köprü konut sektörü

Yeni altyapı ve ulaşım projeleri, gayrimenkul sektörünü yeniden şekillendiriyor. Projelerin inşa edildiği bölgelerde lojistik, ofis, konut ve otel yatırımları gelişirken, kentsel dönüşüm süreci de destekleniyor.

Avi Alkaş’ın Ülke Başkanı olduğu JLL Türkiye tarafından açıklanan “Gayrimenkul Pazarı Yeniden Şekilleniyor” raporuna göre, İstanbul ve çevresinde inşası süren veya başlayacak olan 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, İstanbul-İzmir Otoyolu, 3. Havalimanı, yeni şehirler, Liman Kent ve Kocaeli’deki Organize Liman Bölgesi gibi projeler yeni geliştirme ve yatırım fırsatları doğuracak. İstanbul’da gayrimenkul trendleri de bu projelerin oluşturduğu ihtiyaçlar çerçevesinde değişecek. Örneğin, Avrasya Tüneli kentsel dönüşümü tetikleyecek, İstanbul-İzmir Otoyolu yeni konut bölgeleri oluşturacak, Kuzey Marmara Otoyolu lojistik arzı tetikleyecek.


3. KÖPRÜ VE KUZEY MARMARA OTOYOLU


Ticari alanları geliştirecek

YAVUZ Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu...