03 / 05 / 2024

48 yaşında emekli olma şartları

48 yaşında emekli olma şartları

SSK giriş tarihi 1 Ocak 1992 olan, emekli olmak için 20 yıl sigortalılık süresi ve 5525 gün prim ödemesiyle 48 yaşında emekli olabilirsiniz.

Ayçiçek yağında son dakika indirimi! İşte en yeni fiyatlar!

Perakende devleri Migros ve Bizim Market, ayçiçek yağında yeni bir indirim kampanyasına başladı. Ayçiçek yağında fiyatlar adeta dip yaparken söz konusu kampanyanın stoklarla sınırlı olduğu belirtildi.

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

Emeklilik yaşında flaş gelişme! 5 yıl öne çekiliyor! 1999'dan önce sigortalı olanlara piyango vurdu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bayram tatilinin ardından yoğun bir mesaiyle çalışmalara başlayacak. Bu çalışmalar arasında emeklilik yaşı da yer alıyor. Emeklilik yaşında flaş gelişme,5 yıl öne çekiliyor! 7200 günle emeklilik kapısı açıldı! 1999'dan önce sigortalı olanlara piyango vurdu...

Yabancıya konut satışları 2023'te metrekare bazında yüzde 48 geriledi!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını  değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2023 yılında 2022 yılına göre metrekare bazında yüzde 48 oranında azaldığını ortaya koydu.

Tuba Ünsal gayrimenkul zengini çıktı! İlk evini 17 yaşında almış, İki ülkede daha evi var!

Babasının para biriktirme konusundaki öğütlerini dinlediğini söyleyen güzel oyuncu Tuba Ünsal, ilk yatırımını 17 yaşında yaptığını açıkladı.

Bayram Tekçe Kimdir? GİGDER Başkanı Bayram Tekçe nereli, kaç yaşında?

Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği'nin yeni başkanı uzun senelerdir dernekte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Bayram Tekçe oldu. Peki Bayram Tekçe Kimdir? GİGDER Başkanı Bayram Tekçe nereli, kaç yaşında, hangi okullardan mezun oldu?

Neşecan Çekici kimdir? GYODER yeni başkanı Neşecan Çekici nereli, kaç yaşında?

3 Kasım 2023 tarihinde GYODER Başkanı olarak koltuğa geçen Neşecan Çekici'nin biyoğrafisi merak ediliyor. Peki  GYODER yeni başkanı Neşecan Çekici kimdir? Neşecan Çekici nereli, kaç yaşında? İşte Neşecan Çekici ile ilgili merak edilenler... 

Hulusi Acar kimdir? Hulusi Acar kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

1 Şubat 2023 itibari ile sektöründe Pazar lideri konumundaki MediaMarkt Türkiye'nin CEO'su olarak görev almakta olan Hulusi Acar Kimdir? Eğitim durum nedir? Kaç yaşındadır? İşte Hulusi Akar hakkında merak edilenler...

7 bin 500 TL emekli maaşı alanlara ne kadar zam gelecek? Emekli maaş zammında son dakika! İşte o kritik hesap! 

Enflasyonla mücadele kapsamında emekli zammı için yeniden düğmeye basıldı. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte tek tek verilen yeni emekli maaş rakamları...

Sağlık Bakanlığı emekli hekimleri yeniden göreve alacak! Başvurular başlıyor!

Doktor atamalarında kadroları boş kalan Sağlık Bakanlığı, üçüncü kez ilan verdi. 65-72 yaş arası emekli hekimler için kura hazırlığı başladı. 

Bakan Işıkhan'dan emeklilere son dakika müjdesi: Emekli maaşlarında iyileştirmelere dair gereken adımları atacağız!

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği maş zammına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. Işıkhan yılbaşında emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelere ilişkin gereken adımları atacaklarını söyledi.

Esnafa EYT müjdesi! Şartları taşıyanlar emekli olacak

EYT'de flaş gelişme. Torba yasayla Bağ-Kur'luların prim şartı 9 bin günden 7 bin 200 güne düşecek. Böylece binlerce esnaf Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emekli olma hakkını elde edecek. Ancak bütün Bağ-Kur'lular düzenlemeden yararlanamayacak. İşte tüm ayrıntılar...

Akbanklı 18-30 yaşında olanlara tamamlayıcı sağlık sigortası!

Akbank Mobil uygulamasıyla gençler için büyük bir fırsat sunuyor! 18-30 yaş arasında bir Akbank müşterisiyseniz sağlığınızı Aksigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızın yıllık prim tutarı 1.500 TL'ye kadar Akbank tarafından karşılanacak.

48 yaşında emekli olma şartları Haberi

48 yaşında emekli olma şartları

Emekli olabilmek için yerine getirmesi gereken şartlardan biri ve en önemlisi emeklilik yaşının doldurulmasıdır. Diğer bir önemli emekli olma şartı ise prim ödenen gün sayısının tamamlanmasıdır. 48 yaşında emekli olmak için yerine getirilmesi gereken kriterler vardır. Bunlar; SSK giriş tarihi 1 Ocak 1992 olacak, emekli olmak için 20 yıl sigortalılık süresi ve 5525 gün prim ödemeyle 48 yaşında emekli olabilirsiniz.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; emekli olmak isteyen vatandaşların çok büyük kısmı yaş koşulunu sağlamayı bekliyor. Gün ve prim koşulunu sağlayan vatandaşlar son yapılan tertip etme kapsamında emekli olacakları yaşı bekliyorlar.

48 YAŞINDA EMEKLİLİK

1976 doğumluyum. SSK giriş tarihim 1 Ocak 1992. Toplam 3359 gün prim ödemem var. Ayrıca 291 gün de Bağkur primim bulunuyor. Acaba ne zaman emeli olurum? (Kadın Çalışan)

Emekli olmak...