13 / 05 / 2024

5-C otoyolu Vlakovo-Tarçin kısmı

5-C otoyolu Vlakovo-Tarçin kısmı

Macaristan'dan başlayıp Bosna Hersek'e, oradan da Adriyatik Denizi'ne uzanacak 5-C otoyolunun, Bosna Hersek sınırları içerisindeki en zor bölümlerinden biri olan VlakovoTarçin kısmı Türk firması Cengiz İnşaat tarafından tamamlandı.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Alpiş İnşaat 2023 yılında 5 yeni projeye imza attı!

Alpiş İnşaat, Cumhuriyetin 100. yılında, 5 yeni konut projesi için düğmeye bastı. Şirket, hayata geçirdiği 3 projesinden 2’sini tamamlayıp, 2 yeni projenin de temelini attı.

TOKİ Ankara Sincan Saraycık’taki 5 bin 701 konutun inşasını tamamladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara Sincan Saraycık’ta yapımına başlanan 5 bin 701 adet konutun inşaatı tamamlandı.

Antalya-Alanya Otoyolu projesinin ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı!

Antalya-Alanya Otoyolu projesi için yapılan ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin detaylarını paylaştı. İşte ayrıntılar...

EYT tablosunda önemli değişiklikler yapıldı! 1999-2005 arası sigortalı başlangıcı olanlar için süreç 1 yıl!

Son dönemlerde Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olan EYT yasası şimdi yeni düzenlemeleri beraberinde getiriyor. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalılık başlangıcı olan bireyler ve bu tarihten önce sigorta başlangıcı yapmış olanlar için emeklilikte yeni bir dönemin kapılarını açtı.

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Kızılaydan yardım parası! 5 bin TL almak için detaylar! 

Türkiye vatandaşlarına 5 bin TL Kızılay’dan yardım desteği geldi! Bu destek ihtiyaç sahibi ilgilendiriyor. Türkiye’de yardıma ihtiyacı olan aileler Kızılay’ın bu desteğinden yararlanabilecek. Yardım kampanyasından yararlanmak için belirli başvuru koşullarının sağlanması ve zamanında başvurulması ger

Mercedes-Benz'in Offroad aracı C-Serisi All-Terrain kaç TL? İşte C-Serisi All-Terrain, 18 Mart 2023 fiyat listesi

Sıfır km Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain'in Mart 2023 fiyatı belli oldu. İşte 2023 model Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain’in 18 Mart 2023 fiyat listesi…

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

TOBB, deprem bölgesinde ilk kalıcı konut kampanyası için düğmeye bastı!

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 şehirde inşa edilecek kalıcı konutlar için ilk adım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden geldi. İşte ayrıntılar...

Arazide SUV konforu; Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain. İşte C-Serisi All-Terrain'in 16 Şubat 2023 fiyat listesi

Mercedes-Benz'in Offroad aracı yeni C-Serisi All-Terrain'in Şubat 2023 fiyatı açıklandı. Peki Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain'in güncel fiyatı ne kadar oldu? İşte Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain'in 16 Şubat 2023 fiyat listesi..

5-C otoyolu Vlakovo-Tarçin kısmı Haberi

5-C otoyolu Vlakovo-Tarçin kısmı


Macaristan'aan başlayıp Hırvatistan üzerinden Bosna Hersek'e, oradan da Adriyatik Denizi'ne uzanacak 5-C otoyolunun, Bosna Hersek sınırları içerisindeki en zor bölümlerinden biri olan Vlakovo-Tarçin kısmı Türk firması Cengiz İnşaat tarafından tamamlandı.


Cengiz İnşaat tarafından yaklaşık 2 yıl önce başlanan 20,2 kilometre uzunluğundaki yolun açılışı nedeniyle Tarçin bölgesinde düzenlenen törene, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya, Bosna Hersek Federasyonu (FBIH) Başbakanı Nermin Nikşiç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek Federasyonu Otoyolları Genel Müdürü Ensad Kariç, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Cengiz, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, Cengiz İnşaat Genel Müdürü Kemal Ünlüer ile çok sayıda davetli katıldı.


Bosna Hersek Federasyonu Otoyolları Müdürü Ensad Kariç, otoyolun yapımına ilişkin kısa bir film gösterilmesinin ardından yaptığı konuşmada, bugünün Bosna Hersek için tarihi bir...