18 / 05 / 2024

5. türk dünyası kurultayı

5. türk dünyası kurultayı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Türk dünyası içerisinde beraberce girişimlerde bulunmak üzere yakaladığımız başarı, bu girişimleri mimarlıkta da hayata geçirebilmemiz için teşvik edici bir unsur olacaktır'' dedi.

İstanbul'un bazı bölgelerinde Türklerin dükkanları kalmadı! Araplar otel de alıyor: Kiralar bu yüzden uçuyor!

İstanbul'un Aksaray, Esenyurt, Beyoğlu gibi ilçelerinde yaşayan Suriyeliler kendilerini kimsenin kabul etmediğini belirtiyor. Türk vatandaşlar ise bazı yerlerde Türk dükkan bile kalmadığını, otelleri bile Arapların aldığını belirtti. İşte ayrıntılar...

5 Türk emeklinin aylığı, Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamıyor: 10 bin TL ile 298 Euro alınabiliyor!

Bir Türk vatandaş ile bir Alman vatandaşın emekli maaşları karşılaştırıldığında, 5 Türk emeklinin aylığının Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamadığı belirlendi. İşte rakamlar...

THY açıkladı! Türk Hava Yolları 5 bin kişiyi istihdam edecek!

Türk Hava Yolları (THY) İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, 2024 'te yaklaşık 5 bin kişiyi işe almayı amaçladıklarını söyledi. 

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile 5 Türk Lira'lık madeni para basılmasının sonra , kağıt paraların tedavülde kalıp kalmayacağı vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almakta. Buna göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu konudaki belirsizliğe açıklığa kavuşturdu. İşte ayrıntılar...

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Dünyası İş Forumu’nda konuştu. Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) yeni konjonktürde oluşturduğu vizyon, proje ve faaliyetlerle artık önemli bir güç merkezi haline geldiğini ifade etti.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk yarısında 349,5 milyar TL'yi buldu!

Türk Lirası ile gerçekleştirilen dış ticaret hacmi, 2023 yılının ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 129,3 arttı ve 349 milyar 488 milyon TL'ye ulaştı.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Türk Lirası ile dış ticaret hacmi yüzde 139 arttı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün 5 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138,8 yükselerek 287 milyar 59 milyon liraya çıktı.

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.

Türk müteahhitler yurt dışında 5 ayda tam 6,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs 2023 döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6,5 milyar dolar şeklinde oldu.

Çeyiz düzenlere müjde! BİM’de çeyiz paketi 2600 TL’ye, Türk kahvesi makinesi 500 TL’ye, çay makinesi 489 TL’ye düştü!

BİM’in 5 Mayıs tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu resmi internet sitesinden paylaşılırken, çeyiz paketi 2600 TL’ye, Türk kahvesi makinesi 500 TL’ye, çay makinesi 489 TL’ye düştü. İşte BİM fiyat listesi 5 Mayıs 2023...

5. türk dünyası kurultayı Haberi

5. türk dünyası kurultayı

Bakan Bayraktar, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı''nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, organizasyon ile birlikte Trabzon'da tarihi bir gün yaşandığını belirterek, çok değerli bilim ve devlet adamlarının görüşlerini kurultayda dile getirdiğini söyledi.



Kurultayın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle ile düzenlendiğini ifade eden Bakan Bayraktar, ''Mimar Sinan'ın torunları olarak Türk dünyasının mimarlık ve mühendislik eserlerinin ortaya konulacağı bu kurultayın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Milletlerin ve medeniyetlerin düşüncelerinin yansımaları olan şehirler ve mimarlık örneklerinin bir kısmı günümüze kadar taşınmıştır. Bizlerin sahip olduğu medeniyette Orta Asya'dan Hindistan'a, İran'dan Kuzey Afrika'ya, Avrupa'dan Anadolu coğrafyasına birçok devlet kuran ecdadımızın temel felsefesi Ertuğrul Gazi'nin dediği, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturu olmuştur. Bu...