02 / 05 / 2024

5 yıllık kiracıların tahliyesi

5 yıllık kiracıların tahliyesi

Kiralama hukukuna göre, ev sahipleri kiracılarını belli başlı tahliye nedenleri olmadan evden çıkaramıyordu. Ancak yapılan düzenlemelere göre gerekçe gösterilmeden on yıllık kiracının tahliyesi mümkün olacak...

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Kentsel dönüşümde 4.5 yıllık çalışmanın sonuna gelindi! 534 konut teslim ediliyor!

Kocaeli, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Barbaros Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü ve İlimtepe konutları hakkında bilgi verdi. 4.5 yıllık çalışmanın sonuna geldiklerini belirten Başkan Şener, konutların teslimlerinin yapılacağını açıkladı. İşte detaylar...

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

İngiltere’de 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6’yı geçti!

İngiltere’de ortalama 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 5,97’den yüzde 6,1’e artarak 2022 yılının kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Yıllık izin alırken yol izniniz olduğunu biliyor muydunuz? Bu hakkınızı kullanmayı unutmayın!

Yıllık izin kullanacakların bonus bir izin hakkı olarak yol izni de sunuluyor. Yaz tatilinin gelmesiyle pek çok çalışanın yıllık izne ayrılırken bu izni de kullanması büyük fayda sağlayacak. Bu izin sayesinde çalışanların telafi iş yapmalarına gerek yoktur.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz'dan kiracıların yüzünü güldürecek açıklama!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kiracıların rahatlaması ve konut arzının artırılması konusunda kararlı olduklarını belirtti. Kiracıları koruma amacıyla sınırlamalar getirildiğini vurgulayan Yılmaz, konut arzını desteklemek için hızla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Evi olanlara para iadesi müjdesi verildi! 5 yıllık geriye dönük ödemenizi hemen alın!

Evi olan vatandaşlara müjde verildi. 5 yıllık geriye dönük ödemeniz için hemen başvuru yapın. İşte detaylar!

5 yıllık kiracıyı ev sahibi çıkarabilir mi? Kira tahliyesi ne demek?

Kiracılar, oturdukları yani kiraladıkları konutlar üzerindeki haklarını bilmek istiyor. İşte kiracıların merak ettiği detaylar!

5 yıllık kiracıların tahliyesi Haberi

5 yıllık kiracıların tahliyesi

On yıllık kiracı tahliyesi!

Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen kiralama hukukuna göre, ev sahipleri kiracılarını belli tahliye nedenleri olmadan evden çıkaramıyordu.


Ancak 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 347. madde ile, ev sahipleri hiçbir gerekçe göstermeden on yıllık kiracı tahliyesini isteyebilecek.


Kanunda yer alan on senelik kiracının tahliyesi hükümlerine göre, tahliyesi istenecek kiracıya sözleşme süresi bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşulu da söz konusu.


Kira Kanunu Madde 347- 

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay...