03 / 05 / 2024

60 yaşını geçene tersine mortgage

60 yaşını geçene tersine mortgage

ABD'de son yılların en popüler finansman modellerinden biri konumunda olan " reverse mortgage " Türkiye'de de tartışılmaya başlandı. ABD'de 2013'te 15.3 milyar dolarlık işlem oldu...

Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı! Bu indirim sadece 2 gün geçerli!

Perakende devi Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları resmen dip yaptı. Sadece 2 gün geçerli olarak bu indirimle Torku Altınekin 5 litre ayçiçek yağı fiyatı 219,90 TL'den 179,90 TL'ye indi.

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Ev sahibi dikkatli olmalı! Kirasını geç yatıran kiracıdan gecikme zammı alınır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda devam eden sıkıntılar farklı konuları da gündeme getiriyor. Bu kapsamda ev sahipleri kirasını geç ödeyen kiracılardan ise gecikme zammı talep etmeye başladıkları belirtildi. Kiracı, ev sahibine gecikme zammı ödenir mi? İşte haberin detayları...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

Yapı denetiminde yaş sınırı değişti! 75 yaşını dolduran şantiye şefi olamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, 2024 yılı itibarıyla 75 yaşını dolduran teknik personel, şantiye şefi olamayacak.

Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

Karavan kültürü her geçen gün artıyor. 200 bin liradan başlayan karavan fiyatları 6 milyon liraya kadar yükseliyor. Ev fiyatını geçen karavanlara talep olukça fazla.

Zeytinyağı ve pirina yağının analiz metodunda değişiklik

Zeytinyağı ve pirina yağının analiz metotlarında Avrupa Birliği (AB) normlarına göre yeni bir düzenlemeye gidildi. Böylece, Resmi Gazete' de yayımlanan tebliğe göre, zeytinyağı ve pirina yağının analiz metotlarında düzenleme gerçekleşti.

Euro 30 TL sınırını geçti! Euro yatırımcılarına müjde! Son dakika euro/TL kuru

Orta Doğu'da yaşanan gerginliğin etkileri görülmeye devam ediyor. Her şeyi etkilediği gibi döviz kurlarını da etkiledi. Euro/TL kuru bugün 30 TL sınırını geçti. 24 Ekim Salı euro/TL kurunda son dakika gelişmesi...

Kredi çekmek isteyenlere kötü haber! Kredi faizlerinde 21 yılın rekoru! İlk kez yüzde 60 sınırı aşıldı! 

Seçimlerden önce yüzde 25 olan ihtiyaç kredi faizleri, 21 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 60 sınırın aşarak tarihi rekorunu kırdı.

Tamı tamına yüzde 50 indirim geldi! Sadece 5 gün geçerli olacak! Son gün 16 Haziran! Acele edin!

Garanti BBWA, sadece 5 gün geçerli olacak yeni indirim kampanyasını açıkladı. Beymen Clup’larda yapılacak alışverişlerde yüzde 50 indirim sağlayacağını açıklayan Garanti BBWA, kampanyanın 11 Ağustos’ta başladığını ve 16 Ağustos’a kadar devam edeceğini duyurdu.

Çocuğu 29 yaşını geçmeyen anne ve babalara adeta piyango çıktı. Devlet yüklü miktarda para ödeyecek

Çocuğunun yaşı 29'u geçmeyen anne ve babalara büyük bir müjde geldi. Anne ve babalar devlet tarafından verilecek desteği duyunca büyük bir mutluluk yaşayacak.

Altında fren patladı! İslam Memiş 60 gün sonra gram altının geleceği seviyeyi açık açık söyledi!

Altın fiyatları son günlerde hızla yükselmeye devam ederken uzmanlardan yorumlar gelmeye devam ediyor. Altın uzmanı İslam Memiş, gram altının 60 gün sonra geleceği seviyeyi açıkladı. 

Resmi Gazete'de yayımlandı! İkinci el sıfır araç fiyatlarını geçemeyecek

Sıfır ve ikinci el araç piyasasında son dakika gelişmesi... 2. el araçlar sıfır fiyatından yükseğe satılamayacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat internette satılan ikinci el araç fiyatının, sıfır fiyatını geçemeyeceğini açıklamıştı.

60 yaşını geçene tersine mortgage Haberi

60 yaşını geçene tersine mortgage

ABD'de son yılların en popüler finansman modellerinden biri konumunda olan "reverse mortgage" Türkiye'de de tartışılmaya başlandı. ABD'de 2013'te 15.3 milyar dolarlık işlem oldu. 



Türkiye gayrimenkul sektörü son yıllarda hızlı bir gelişim sürecinden geçiyor. Eğitim düzeyinin ve kişi başı gelir düzeyinin artmasıyla birlikte daha iyi yaşam şartlarında yaşama isteğine paralel hızla yükselen yeni ve modern yapılarla birlikte son yıllarda hükümetin gayrimenkul sektörüne verdiği teşvikler söz konusu sektörün iştahını kabartıyor. 


Metropol şehirlerde başlayan kentsel dönüşümün büyük bir hızla devam etmesinin yanında bankacılık sektörü de ekonomideki istiklarla beraber kredi kanallarında daha uzun vadeli konut kredileri vermeye başlarken, doğum yeri ABD olan konut kredi türü olan mortgage'e yönelik farklı ürünlerde yavaş yavaş dillendirilmeye başladı. 


2008 yılında ABD'de başlayan mortgage kaynaklı ekonomik kriz söz konusu ülkede büyümeye...