04 / 05 / 2024

72 bin aileye ev aranıyor

72 bin aileye ev aranıyor

Türkiye’de alt gelir grubunun yıllık 72 bin konut ihtiyacı var. Ancak, bu kesime üretim sıfır. Sektörde ağırlıklı olarak lüks konut arz ediliyor. Bu da yıllık 24 bin arz fazlasına neden oluyor.

İBB'den Ramazan'da 200 bin aileye destek verilecek! İstanbullulara son dakika müjdesi!

İBB tarafından 200 bin aileye verilecek olan Ramazan ayı destekleri tek tek açıklandı. İşte İBB'nin Ramazan destekleri...

Milli Emlak'tan 72 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 72 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak. İmarlı arsa arayan yatırımcılar tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın...

Alfa Romeo Tonale'ye 72 bin TL zam! İşte Alfa Romeo Tonale 4 Ocak 2023 fiyat listesi...

Alfa Romeo Tonale'nin yeni fiyat listesi yayımlandı. Yeni yılla birlikte modelin 72 bin TL civarında zamlandığı görüldü.  İşte Alfa Romeo Tonale 4 Ocak 2023 fiyat listesi...

İhtiyaç sahibi 3 bin aileye çanta, defter ve kalem yardımı

İstanbul’da Küçükçekmece Belediyesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı öncesi ihtiyaç sahibi 3 bin aileye kırtasiye yardımı yaptı. Randevuyla Küçükçekmece İyilik Merkezi’ne gelen ailelere içerisinde okul çantası, defter, kalem ve pek çok kırtasiye ürünün bulunduğu yardım paketi verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 20 bin aileye elektrik desteği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik desteği ile ilgili yaptığı açıklamada, "50,4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin aileyi daha elektrik desteği kapsamına alıyoruz." dedi.

TOKİ'den 100 bin aileye 'ev sahibi olma' müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 100 bin aile için ev sahibi olma müjdesi verdi. İşte ön şartsız, kurasız ev için başvuru şartları...

İstanbul'da 72 bin bina yenileniyor!

"Sabah 35. Yaş Sektör Buluşmaları"na video mesaj gönderen Murat Kurum, ülke genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kurum, konuşmasında 80 bin konutun dönüşeceğini dile getirdi.

İstanbul'da 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Sırf İstanbul ilimizde 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapılmış. Bu konumlarda 367 bin bağımsız birim bulunmakta ve bu hak sahiplerine de bugüne kadar sadece kira yardımı olarak 1,7 milyar lira verilmiştir." dedi.

2020'de 120 bin aileye kira desteği verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında her yıl 300 bin konutu yenileme çalışmaları devam ediyor. Süreç içerisinde ailelerin mağdur edilmesi engellenecek.

Deniz Feneri’nden 10 bin aileye ev!

Deniz Feneri Derneği'nin hedefi ise Türkiye sınırındaki mülteci kamplarına sığınan binlerce insan için en kısa zamanda 10 bin briket ev hayata geçirmek.

Günübirlik ev kiralayanlara 72 bin lira ceza!

Zonguldak'ta, günübirlik kiralanan daireler yapılan denetim kapsamında, kimlik bildirme sistemine kayıtlı olmayan konutun sahibine toplamda 72 bin 100 TL para cezası kesildi.

Emlak Konut'un 4 arsasına 167 milyon 73 bin TL'lik teklif! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından satışa çıkarılan 4 adet bağımsız bölüme, ihale sonucu KDV Dahil 167 milyon 72 bin 600 TL teklif geldi.

Yabancı Türkiye’den aldığı eve ortalama 150 bin dolar ödüyor!

2019’un ilk ayında 72 bin 937 konut satıldı. Teşviklerin devam etmesine rağmen firmalar umudu yabancı alıcılara bağladı.

72 bin aileye ev aranıyor Haberi

72 bin aileye ev aranıyor

Türkiye’de konut fiyatları her geçen gün artıyor, uzmanlar konut balonu konusunda uyarıyor. Yüksek fiyatlı lüks konutlarda üretim fazlası oluşurken, ucuz konut sayısı talebi karşılamıyor. Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği’nin (KONUTDER) rakamlarına göre, İstanbul’da metrekaresi 1.263 liraya kadar olan konutlara oldukça yüksek talep var. Bu segmentteki konutlar için yıllık 72 bin adet talep oluşuyor. Başka bir deyişle, alt gelir grubu konuta yüksek talep gösteriyor. Ancak, bu talebe yönelik hiç üretim yapılmıyor. Sektör, ağırlıklı olarak metrekaresi 2 bin ile 5 bin lira arasında değişen lüks konutlara imza atıyor. İstanbul’da arsa fiyatlarının yüksek olması nedeniyle düşük maliyetle konut üretelemediği için ortaya çıkıyor.



Lükste arz fazlası var

KONUTDER’in hazırladığı ‘Fiyat segmentlerine göre arz talep dengesi’ raporuna göre, 1.263 lira ve üstü konutlara ise 48 bin...