18 / 05 / 2024

75inci Yıl Sanat Galerisini kim tasarlanıyor

75inci Yıl Sanat Galerisini kim tasarlanıyor

"Adana'ya Güç Verenler 1' projesi kapsamında 75'inci Yıl Sanat Galerisi ortamı yeniden düzenlenerek özel bir sunumla sergileme ve imza günü gerçekleştirilecek. 75'inci Yıl Sanat Galerisi mimar Mine Liman tarafından yeniden tasarlanıyor.

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Tarihi Odunpazarı'ndaki restorasyon yıl sonunda tamamlanacak!

Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları süren Hamam ve Hamam Müzesi ile Sanat Sokağı'nda incelemelerde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı. 

Kemalpaşa Kültür, Sanat ve Spor Merkezi yıl sonunda tamam!

Kemalpaşa Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yaptırdığı Kültür, Sanat ve Spor Merkezi projesinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

İzmir Kemalpaşa Kültür Merkezi yıl sonunda açılıyor!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Kültür, Sanat ve Spor Merkezi projesinin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Projenin 8 milyon TL'ye mal olacağı belirtiliyor.

1943 yılında Eğitim Bakanlığı, tarihi Odeon binasını satın alacak!

1943 yılında Eğitim Bakanlığı, İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi Odeon binasını Akşam Sanat Mektebi tesis etmek üzere satın almaya karar vermiş ve bina sahipleriyle 167 bin lira üzerinden pazarlık yapmış.

2005 yılında Haydarpaşa Garı otel olacak!

2005 yılında Ulaştırma Bakanı olan Yıldırım, ''Marmaray Projesi tamamlanınca gar, işlevini kaybedecek. Garı atıl tutmak yerine, uluslararası ticaret, kültür, sanat, kongre ve turizm merkezi olarak kullanmayı planlıyoruz'' diye konuşmuş.

2004 yılında Silahtarağa Termik Santralı müze olarak düzenlenecekmiş!

2004 yılında metruk vaziyette olan Türkiye'nin ilk termik santralı Silahtarağa Termik Santralı'nı Bilgi Üniversitesi devralmış. 117 dönüm üzerine kurulu olan yapı, çağdaş sanat müzesi olarak düzenlenecekmiş.

2002 yılında Beşiktaş'ta Sanatçılar Parkı inşa edilecekmiş!

2002 yılında Beşiktaş Belediyesi, Etiler'de 48 dönüm alan üzerine ''Yedi Sanat'' olgusunu temsil eden bölümlerin bulunacağı Sanatçılar Parkı'nı inşa edecekmiş. Parkta ünlü sanatçıların el ve ayak izleri de bulunacakmış.

2000 yılında İstanbul Kongre Merkezi inşaatı el değiştirmiş!

2000 yılında Maslak'ta İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından inşası devam İstanbul Kongre Merkezi'nin inşaatı el değiştirmiş. Vakfın bir türlü inşaatı tamamlayamaması üzerine Kültür Bakanlığı, inşaatı Vakıf'tan almış.

1993 yılında Kültür ve Kongre Merkezi Projesi'nin tanıtımı yapılmış!

1993 yılında İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca Ayazağa'da 66 dönümlük bir alanda kurulacak İstanbul Kültür ve Kongre Merkezi Projesi, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katıldığı bir toplantıyla tanıtılmış.

1993 yılında Haliç kıyılarını kültür merkezleri süsleyecekmiş!

1993 yılında Haliç kıyılarını kültür merkezleri süsleyecekmiş. Feshane binası Çağdaş Sanat Müzesi, Sütlüce mezbahası Haliç Kültür ve Eğitim Merkezi olacakmış. Lengerhane binası ise Sanayi ve Teknoloji Müzesi olacakmış.

Leventlife İnternet Medyası Yılın En İyileri ödül törenine sponsor oldu!

Sanat ve iş dünyasını bir araya getiren Magazinci.com’un ‘İnternet Medyası Yılın En İyileri’ Ödül Töreni Baray İnşaat, İmaj İnşaat ve Svot Yapı’nın Levent’te inşa ettiği LeventLIFE sponsorluğunda gerçekleşti.

75inci Yıl Sanat Galerisini kim tasarlanıyor Haberi

75inci Yıl Sanat Galerisini kim tasarlanıyor

DANA'da Altın il Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Seyhan Rotary Kulübü ve Güney Rotary Kulübü nün girişimiyle gerçekleştirilen "Adana'ya Güç Verenler 1' projesi kapsamında 75'inci Yıl Sanat Galerisi ortamı yeniden düzenlenerek özel bir sunumla sergileme ve imza günü gerçekleştirilecek. 


MİNE LİMAN TASARLADI 

Proje kapsamında kentin kültürel, sanatsal, ekonomik ve sosyal yaşamına katkıda bulunan 25 kişinin Caravaggio ışığı kullanılarak çekilen fotoğrafları için 75'inci Yıl Sanat Galerisi mimar Mine Liman tarafından yeniden tasarlanıyor. 

16 Ocak ta açılışı yapılacak fotoğraf sergisi için sanat galerisi baştan aşağıya yenilenecek. Özel tasarımla tam 26 odaya ayrılan galerideki sergi, kumaşlı sergi alanı, ışıklandırma ve sunumuyla fark yaratıp sanatseverleri büyüleyecek. 


FOTOĞRAFÇILARI ANDI 

Sanat danışmanlığını S. Haluk Uygur'un yaptığı projenin koordinatörü Nazan Gökkaya, proje kahramanlarının fotoğraflarını çekenlerin de çok önemli bir iş başardığını...