12 / 05 / 2024

8 ayda yabancıya kaç konut satışdı

8 ayda yabancıya kaç konut satışdı

Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut adedi ocak-ağustos döneminde 14 bin 424'e ulaştı. Yabancılar ağustos ayında konut alımı için en çok İstanbul'u tercih ederken, bu ili Antalya, Bursa ve Yalova takip etti.

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

Akaryakıta 8 ayda yüzde 115 zam geldi! Motorin fiyatları bu gece yeniden artacak!

Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansımaya devam ediyor. Akaryakıta 8 ayda yüzde 115 zam geldi. Yeni bir zam da bu gece geliyor. İşte yeni fiyatlar...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

O şehre resmen turist yağdı! 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret etti!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'ya resmen turist yağdı. Muğla'yı 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret ettiği ortaya çıktı.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda yüzde 36,6 düştü! 

Yabancıya gayrimenkul satış gelirindeki son durum açıklandı. Peki yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda ne kadar oldu? 

Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 20,4 arttı! 2022 hedefi 70 bin adet! 

MARS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konut sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yabancıya konut satışının ayda yüzde 20,4 yükseldiğine dikkat çeken Bucak, 2022 hedefinin 70 bin olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışı rekor kırdı!

Dolar ve euro sürekli rekor kırarken Eylül ayında yabancıya konut satışı da zirve yaptı. Bu ayda yabancıya konut satışı yüzde 25,8 artış kaydetti. 

Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Konut satışları Haziran ayında büyük çıkış yakaladı. Satışları önceki aya oranla yüzde 127 artış sağlarken ilk 6 ayda yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 43,7 arttı!

TÜİK Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; 6  aylık konut satışlarında yabancıya yapılan satışların arttığı gözlemlendi. 

İlk 8 ayda yabancıya 20 bin gayrimenkul satıldı!

Tapu Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, 148 ülke vatandaşının Türkiye'de gayrimenkul aldığını kaydederek, pandemide gayrimenkul alan yabancı sayısı 20 bin olduğunu belirtti ve gayrimenkul alımında en çok İstanbul ve Ankara'nın tercih edildiğini vurguladı.

8 ayda yabancıya kaç konut satışdı Haberi

8 ayda yabancıya kaç konut satışdı

Yabancılara konut satışı ocak-ağustos döneminde 14 bin 424 oldu.


AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, yabancıların Türkiye'den satın aldığı konut adedi ocak-ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,7 artışla 14 bin 424'e ulaştı.


Yabancılara konut satışı ağustos ayında, 2014 yılı ağustos ayına göre yüzde 15,2 artarak 2 bin 44 düzeyinde gerçekleşti. Geçen yılın ağustos ayında yabancılar bin 774, ocak-ağustos döneminde ise toplam 11 bin 754 konut edinmişti. 


Yabancıların satın aldığı konut adedi ağustos ayında bir önceki aya göre ise yaklaşık yüzde 1 artış gösterirken, temmuz ayında 2 bin 27 konut satışı gerçekleştirildi.


Yabancılara bu yıl satılan toplam 14 bin 424 konutun 4 bin 472'si (yüzde 31) İstanbul, 4 bin 66'sı (yüzde 28,2) Antalya ve 965'i (yüzde 6,7)...