03 / 05 / 2024

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi

Türkiye’nin ilk Yaşam Laboratuvarı Başakşehir Living Lab, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ENoLL Başkanı Jarmo Eskelinen, AB Komisyonu DC Bror Salmelin, Catalunya Citilab Cornella ve i2cat Living Lab Başkanı Artur Serra'nın katılımıyla açılıyor.

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Kira sorunu yaşayanlar dikkat! Kira yardımı yapılıyor! Kimler kira yardımı alacak?

Memurlara kira yardımı verilmesi yeni gündem konusu oldu. Konuyla ilgili bakan Mevlüt Çavuşoğlu önemli bir açıklama yaptı. Yüksek kira yükü hafifletilecek. Bazı tedbirler içeren planlar açıklandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Bakan Çavuşoğlu duyurdu! Bu şehirlerde yaşayan memura kira desteği müjdesi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan memurlara kira desteğinde bulunacağını açıkladı! İşte detaylar!

Memurlara il ve ilçe bazında kira yardımı geliyor! Bakan resmen duyurdu!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, fahiş kira artışlarının vatandaşların en çok tepki gösterdiği sorunlardan olduğuna dikkat çekti ve kira yardımı müjdesi verdi. 

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Asgari ücret netleşiyor! Bakan ilk tüyoyu verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk'te gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Bilgin asgari ücret konusunda çok önemli bir detay paylaştı.

Mevlüt Uysal kimdir? 

Halkbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Uysal kimdir? 

Türkiye'den teknoloji odaklı sanayi hamlesi! Bakan Varank bir bir anlattı

Muğla'da açıklamalarda bulunan Bakan Varan Türkiye'nin teknoloji odaklı sanayi hamlesini anlattı. Bakan Varank, söz konusu hamlenin Türkiye'nin cari açığına 16 milyar 500 milyon katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin de içinde olduğu tahıl koridoru nasıl işleyecek? Bakan Çavuşoğlu açıkladı

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında tahıl koridoru kurulması için çalışma başlatıldı. Koridor için bir general görevlendirildi. Tahıl koridorunun nasıl işleyeceğine ilişkin açıklamayı ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. İşte detaylar...

Antalya'da ağır hasarlı binalar yıkılacak!

Antalya'da çıkan yangınlara yönelik açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da ağır hasarlı binaların yıkılacağını ve yenilerin inşa edileceğini dile getirdi.

Manavgat'taki örnek ev bir ay içerisinde tamamlanacak!

Manavgat'ta çıkan yangın sonrası için hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu, yanan evler yerine inşa edilecek konutlar için bir ay içerisine örnek ev inşa edileceğini dile getirdi.

Kanal İstanbul’un Montrö’ye etkisi var mı?

Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili olarak, “Şunu net söylemek isterim ki ne Kanal İstanbul’un Montrö Anlaşması’na bir etkisi var ne de Montrö Anlaşması’nın Kanal İstanbul’a bir etkisi var” diye konuştu.

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi Haberi

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi


Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’nin ilk Living-Lab (yaşam laboratuvarı) olan Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla açılıyor.


Dünya çapında bilgi ve iletişim teknolojileriyle ilişkili ürün ve hizmetlerin geliştirildiği ve gerçek ortamda denendiği Living Lab 08 Mayıs 2014 Perşembe günü saat: 08.30’da Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi binasında başlayacak bir törenle açılacak.





Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek açılışta, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra, ENoLL Başkanı Jarmo Eskelinen, AB Komisyonu DC Connect İnovasyon Bror Salmelin, Catalunya Citilab Cornella ve i2cat Living Lab Başkanı Prof. Artur Serra ve Living Lab yetkilileri katılacak.

Kanada ve Finlandiya ülke kuruluşlarıyla işbirliği antlaşmalarının da imzalanacağı açılış programında, ayrıca panel ve çeşitli başlıklar altında çalıştaylar yapılacak. 





Türkiye’de ilk...