05 / 05 / 2024

AB benzinli ve dizel otomobil kararı

AB benzinli ve dizel otomobil kararı

Otomotiv sektörünün rotasını kökünden değiştirecek tarihi karar çıktı. Benzinli ve dizel arabalar artık trafiğe çıkamayacak. Otomobil almayı düşünenler için geri sayım başladı. Sizin de arabanız bu modeller arasına giriyorsa bu haberi dikkatli okuyun...

Toyota Corolla 2023 fiyat listesi ve Nisan 2024 fiyatları! Sıfır araç alacaklar şimdi bakın!

Toyota Corolla, benzinli ve hibrit seçenekleriyle araç alacakların ilk tercihlerinden oluyor. Peki Toyota Corolla fiyatları ne kadar? İşte Toyota Corolla 2023 fiyat listesi ve Nisan 2024 fiyatları...

AB ve Apple arasında 14 Milyar Dolarlık Vergi Mücadelesi

AB rekabet düzenleyicileri, bir alt mahkemeyi geçersiz kılmak ve Apple'a İrlanda'ya ödenmemiş 13 milyar avroluk (14,3 milyar dolar) gibi rekor bir vergi ödemesi için Salı günü bloğun en yüksek mahkemesine başvurdu.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Benzinli ve hibrit seçeneği ile Honda Civic Mayıs zammı merak ediliyor! 

Yakıt Ekonomisi: Honda Civic, yakıt tasarrufu sağlayan özelliklere sahiptir. Eco Assist özelliği, aracın yakıt tüketimini optimize eder ve yakıt tasarrufu sağlar. Ayrıca, hibrit modeller, benzinli modellere kıyasla daha düşük yakıt tüketimi sağlar. İşte 04 Mayıs 2023 fiyat listesi

Performansı ile ünlenmiş Seat Leon'a Nisan ayında 25.000 TL zam geldi! İşte yeni fiyatı

Seat markası Leon modelinde 2023'a dair bir çok teknolojik yenilikler sunuyor. Performanslı benzinli ve dizel motorlar, hibrit ve tam elektrikli motorlar bu yenilikler arasında. Peki Seat Leon Nisan 2023 fiyatları nedir? 

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035'te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 2035'ten itibaren benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin satışını yasaklama girişimi için onay verdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

AB anlaşmaya vardı! Tüketici ve ekonomiyi yüksek fiyatlardan koruyacak düzenleme 15 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

Vatandaşı ve ekonomiyi yüksek doğal gaz fiyatını karşı korumak için önemli bir adım atan AB tavan fiyat uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. AB daha önce de Rus petrolüne tavan fiyat getirmişti

Elektrikli araçlarla ilgili yeni gelişme! Yasak gelebilir

Avrupa Birliği emisyonu azaltmak için 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçları kaldırıp elektrikli araç kullanımını yüzde 100’e çıkaracağını açıklarken, tüm dünyada yaşanan enerji krizi planları değiştirdi. İşte tüm detaylar...

AB tarım ve çiftçi için dev paket hazırladı. Genç çiftçiler ve küçük çiftliklere özel bütçe ayrıldı

AB 1 Ocak 2023'de yürürlüğe girecek ortak tarım politikasıyla Avrupalı çiftçiye 300 milyar euronun üzerinde kaynak ayırdı. Genç çiftçiler ve küçük çiftçilere özel kaynak aktarımı yapılacak.

AB kara para ve kripto varlıklar konusunda yeni önlemler alıyor

AB kara paranın ile mücadele ve kripto varlıkların alım satımıyla ilgili yeni yasal düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Nakit ödemelere sınırlama getirilirken kripto varlık alım satımında ise kimliklerin daha şeffaf olması hedefleniyor.

Benzinli ve dizel araçların satışı yasaklanıyor! Dikkat! Tarih resmen belli oldu!

Avrupa Birliği, dizel ve benzinli araçları olanları üzecek haberi açıkladı. Avrupa Birliği tarafından alınan karar gereği, 2035'ten sonra dizel ve benzinli yakıt ile çalışan arabalar yasaklanacak. 

Evoque üst düzey tasarımın vücut bulmuş hali! Range Rover Evoque 14 Ekim 2022 fiyat listesi

Range Rover Evoque, 160 beygir güç ve 260 Nm tork yaratan 1.5 P160 benzinli ve 309 beygir güç ve 540 Nm tork yaratan 1.5 PHEV 300 (Plug-in Hybrid) motor seçenekleriyle satılmaktadır. Range Rover Evoque 1.5 PHEV 300'de AWD dört tekerlekten çekiş sistemi mevcuttur.

AB benzinli ve dizel otomobil kararı Haberi

AB benzinli ve dizel otomobil kararı

Avrupa Parlamentosu (AP) Komitesi, yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışlarının 2035'ten itibaren yasaklanmasını içeren yasal düzenlemeye destek verdi.

Brüksel'de bir araya gelen AP Çevre Komitesi, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın bir parçası olan ve emisyonları 2030'a kadar en az yüzde 55 azaltmayı hedefleyen "55'e Uyum-Fit for 55" paketini görüştü.

46 OY EVET YÖNÜNDE ÇIKTI

Komite üyesi milletvekilleri, çeşitli araçlara yönelik yeni karbon emisyon standartları belirleyen düzenlemeye ilişkin pozisyonunu 46 "evet", 40 "hayır" ve 2 "çekimser" oyla kabul etti.

BENZİNLİ VE DİZEL OTOMOBİL SATIŞI YAPILAMAYACAK

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren yeni benzinli veya dizel otomobil satışı yapılamayacak.

Buna göre, 2035'ten itibaren satılacak yeni otomobil ve hafif ticari araçlar sıfır emisyonlu olacak.

Öte yandan, milletvekilleri 2030 yılı için otomobillerinin emisyon düşürme hedefinin yüzde 55'ten yüzde 70'e çıkarılmasına ise destek vermedi.

Bu aşamadan...