05 / 05 / 2024

ab den oturma izni

ab den oturma izni

Yatırımcıların konut alımları son dönemde Avrupa Birliği (AB) bölgesinden Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere kayıyor. Avrupa ülkeleri, AB'ye üye olmayan ülkelerdeki alıcıları oturma izni vererek cezbetmeye çalışıyor.

Elektrikli otomobil hayali sona mı erdi! AB’den yeni açıklama…

Elektrikli otomobil kullanımı hızla yaygınlaşırken, AB Komisyonu Başkanı’nından beklenmedik bir açıklama geldi. Buna göre içten yanmalı motorların  2026 yılında  aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması ertelenebilir. İşte ayrıntılar…

Arçelik dev satın almada sona yaklaştı! AB'den onay çıktı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Arçelik'in Whirlpool'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki ev aletleri faaliyetlerini satın almasına onay verdi. İşte tüm detaylar...

Satışı durdurulmuştu! AB’den iPhone 12 açıklaması geldi! iPhone 12 kullanıcıları hemen baksın!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’ndan iPhone 12 satışının yasağına ilişkin açıklama geldi. Komisyon, Fransa'nın iPhone 12 satış yasağı kararına ilişkin Komisyon'a ve üye ülkelere bilgi verdiğini, üye ülkelerin de bu kısıtlamayı incelemek amacıyla 3 ay süresi olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.

Zuckerberg’in şirketi Meta'ya AB’den ayar! Tam 390 milyon euro!

Mark Zuckerberg’in, şirketi Meta’dan yana yüzü bir türlü gülmedi. Meta’nın hisseleri geçen yıl tam yüzde 65 düşüş gerçekleştirirken, son darbe ise Avrupa Birliği’nden geldi.

AB’den ünlü konaklama uygulaması Airbnb için şok karar!

Merkezi Lüksemburg'da bulunan Avrupa Birliği Yüksek Mahkemesi, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama hizmeti sunan Airbnb için şok bir karara imza attı.

Elon Musk'a şok üstüne şok! AB'den uyarı aldı!

Twitter, AB gerekliliklerini karşılamıyorsa Avrupa'da yasaklanabilir. AB'nin yeni açıklaması Musk'ı endişelendiriyor.

AB'den uyarı! Resesyon çanları çalıyor!

Avrupa Komisyonu, 2023 Euro Bölgesi büyüme tahminini düşürdü, ancak enflasyon tahminini yukarı revize etti. Açıklamada durgunluk uyarısında bulunulurken, enflasyonun henüz zirveye ulaşmadığına dikkat çekildi. Rapor, Türkiye'nin 2022 ve 2023 büyüme tahminlerini de yükseltti.

İstikbal’den sevindirici haber geldi! İşte, indirimli ürünler! İstikbal 21 Eylül 2022 fiyat listesi…

İstikbal’den yeni oturma odası alacaklara müjde. Birçok oturma odası takımında çok fiyatlar sizi bekliyor. Koltuk takımları, berjerler, köşe takımlarında görülmemiş indirim. İndirimli fiyatlardan yararlanmak için acele edin. İşte, İstikbal oturma odası 21 Eylül 2022 fiyat listesi…

AB'den ilginç çıkış! Dışardan işçi gerekiyor.

Ekonomik zorlukların pençesindeki AB'de işsizlik oranı yüzde 6 ile oldukça makul bir seviyede ancak bazı pozisyonların boş olması AB dışından işçi gelmesi gerektiğine işaret ediyor.

AB'den ilginç çıkış! Dışardan işçi gerekiyor.

Ekonomik zorlukların pençesindeki AB'de işsizlik oranı yüzde 6 ile oldukça makul bir seviyede ancak bazı pozisyonların boş olması AB dışından işçi gelmesi gerektiğine işaret ediyor.

IMF'den AB'ye zehir zemberek uyarı

Uluslararası Para Fonu (IMF), AB ülkelerini bütçe açıkları ve yüksek borç oranları nedeniyle uyardı. Avrupa Birliği'ni (AB) bütçe kurallarını güncellemesi gerektiğini belirten IMF, yüksek borca sahip AB ülkelerinin de bütçe açıklarının bir kaç yıla kadar düşürülmesi konusunda birliği uyardı.  

AB’den teknoloji şirketlerini ilgilendiren yasa! Akıllı telefonların batarya ömrü uzatılacak

Avrupa Birliği (AB), Apple ve Samsung gibi dünya devi akıllı telefon ve tablet üreticilerinin pil ömürlerini uzatmalarına ve yedek parçaya kolay erişim sağlamalarına yönelik yasa tasarısı hazırladı.

ab den oturma izni Haberi

ab den oturma izni

Yabancıların Türkiye'den aldığı Konut sayısı toplamda 150 bini, son 6 senede konut alarak yurda soktukları para ise 18 milyar doları geçti. Konut üreticileri Türkiye'den konut alan yabancılara oturum, çalışma ve vatandaşlık hakları sağlanırsa alımların daha da artacağına ve ülkeye on milyarlarca dolar döviz gireceğine dikkat çekiyor. Türkiye'den konut alan yabancılara verilecek haklar konusunda hâlâ çekinceler ve belirsizlikler varken, birçok ülke yabancı yatırımcılara vize muafiyeti, oturum izni, vatandaşlık gibi haklar tanıyor.



KONUT ALANA OTURMA İZNİ


2008'deki finansal krizin açtığı yaraları sarmaya çalışan Avrupa ülkeleri gayrimenkul yatırımcılarını ülkelerine çekmeye çalışıyor. Birçok Avrupa Birliği (AB) ülkesi AB'ye üye olmayan ülkelerdeki yatırımcılara, belirli bir tutarın üzerinde konut almaları durumunda aileleriyle birlikte oturma izni veriyor. Oturma izni alanlar aynı zamanda AB içerisinde serbest dolaşım hakkı elde...