12 / 05 / 2024

abd cumhuriyetçi adayı Donald Trump

abd cumhuriyetçi adayı Donald Trump

Cumhuriyet Gazetesi'nin köşe yazarlarından olan Doğan Satmış, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından iş adamı Donald Trump'ın neden popüler olduğundan bahsetti. İşte Doğan Satmış'ın o yazısı...

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en çok milyarderin yaşadığı 10 kenti duyurdu. ABD merkezli Forbes dergisine göre, dünyada en fazla milyarder sahip kent yine New York olduğu kaydedildi. New York’u 74’er milyardere ev sahipliği yapan Moskova ve Hong Kong izlemiş oldu.

Altın fiyatları geriledi! Yatırımcılar tedirgin! Bugün altın fiyatları ne kadar? 5 Ocak 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinden dolayı dşüşe geçti. ABD'de işsizlik maaş başvuruları ilk kez beklentinin altında kaldı. Bu gelişmeler altın piyasasına yansıdı ve fiyatlar geriledi. 

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

İşe alımlarda hanenize eksi yazacak detaylar! İşverenler en çok bu 3 kriteri eksik buluyor

İşe alımlarda her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. ABD'li işe alım uzmanları artık diplomayı daha az önemsiyor. Buna karşın bazı beceriler işe alımlarda etkili oluyor. İşte tüm detaylar...

Diplomasi faaliyetleri küresel piyasalarda umut oldu! Yatırımcılar az da olsa sakinleşti!

İsrail, kuzey sınırında Hizbullah ile çatışmaya başlarken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir kez daha ülkeye gidiyor. ABD, Katar ve Çin ile temasa geçerken, diplomatik adımlardaki hareketlilik geçen hafta güvenli limanlara yönelen yatırımcıları sakinleştirdi. 

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

JPMorgan'dan finans dünyasına uyarı geldi: 2008’deki kriz yaşanabilir!

JPMorgan’a göre Fed’in faiz artışlarının sonuna yaklaşılması, ABD’de iş gücü piyasasının gücü ve yumuşak iniş beklentileri nedeniyle yatırımcıların yaşadığı iyimserlik, küresel finansal kriz öncesinde 2007’deki tablo ile benzerlikler gösteriyor.

ABD hisseleri için 'çok sert şekilde inecek' uyarısı yapıldı!

Bank Of America stratejistleri Fed'in faiz artışına şimdilik son vermiş olabileceğini belirtirken, gelen istihdam verilerinin ekonomide "sert inişe" işaret ettiğini ve hisselerde çekilme beklediklerini söyledi.

2023 Bekçilik Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Detaylar Haberimizde!

Bekçilik sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Binlerce bekçi adayının merak ettiği bir konu olan sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe açıklık getirildi. 2023 bekçi sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte bekçi alımı sınavına dair merak edilen tüm detaylar...

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 26 bin kişi azaldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta bir önceki haftaya göre 26 bin kişi azaldı.

ABD'de işler ters gidiyor! IMF'den 2024 senaryosu

IMF, faiz oranlarının 2024'ün sonlarına kadar %5,25 ila %5,5 aralığında kalması gerektiğini söylüyor. Büyüme ve işgücü piyasasının kötüleşmesi bekleniyor. Enflasyon yumuşayacak, ancak daha uzun süre %2'nin üzerinde kalabilir. açıklamasını yaptı

Dünyanın en büyük Bitcoin konferansına katılım yarı yarıya düştü

Geçen yıl 35.000 olan Bitcoin 2023 etkinliğine yaklaşık 15.000 katılımcı bekleniyor - muhtemelen "kripto kışı" olarak bilinen gerilemenin bir sonucu. ABD başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. da planlanan konuşmacılar arasında yer alıyor.

abd cumhuriyetçi adayı Donald Trump Haberi

abd cumhuriyetçi adayı Donald Trump

ABD’de seçimler bu yılın kasımında yapılacak, yeni başkan ise önümüzdeki yılın ocak ayında koltuğuna oturacak. 

Demokrat Obama ikinci dönemini tamamlıyor ve ABD’de seçimleri yıllardır bir dönem Demokratlar, bir dönem Cumhuriyetçiler kazanıyor.

Kısaca Donald Trump, Cumhuriyetçilerin adayı olursa, -ki bunun tersini gösteren bir engel de yok- başkan olması kesin gibi. 

Peki Trump niye bu kadar popüler? 

Çünkü Trump’ı çok zengin olmayan, çok eğitimli olmayan ve sandığa pek gitmeyen geniş bir Cumhuriyetçi kesim destekliyor. Trumpçıların öteki ortak noktaları ise şöyle: Genelde ileri yaşlar, genelde erkekler, genelde beyazlar. 

Araştırmacılara göre, Rusya’da Putin gibi güçlü birinin olması da Trump’ın işini kolaylaştırıyor. 

Putin gibi, totaliter bir lider karşısında, “hukukçu”, “demokrasiye inanan”, “insan haklarına inanan”, “azınlık hakları”yla ilgilenip, “gay hakları”nı tanıyan, “Afganistan’dan asker çekeceğim, Irak’tan çekileceğim” diyen, Nobel Barış Ödülü’nü alan...