02 / 05 / 2024

abd den israil açıklaması

abd den israil açıklaması

ABD yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da 250’den fazla Yahudi yerleşim birimi inşa etme kararının iki devletli çözüme tehdit oluşturduğunu, daha önce inşa edilmiş yerlere yasal statü veren geriye dönük kararların da özellikle rahatsızlık ve endişe verici olduğunu bildirdi.

ABD enflasyonu doları güçlendirdi! Dolar/TL 30,86 TL'den işlem görüyor

ABD'den gelen enflasyon verileri sonrasında dolar güçlendi. Bugün dolar/TL kuru 30,86 liradan işlem görüyor. 

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Türkler ABD’de ev alırken nelere dikkat etmeli!

ABD’den ev satın alan, pilotların çoğunlukta olduğu 150 Türk yatırımcı, bir Türk emlakçı tarafından dolandırıldı. Bu haber yurt dışında yatırım yapmak isteyenlerin aklını karıştırdı. Realogics Sotheby’s şirketinin Seattle’daki emlak danışmanı Murat Dabağoğlu dikkat edilmesi gerekenleri yazdı

Netflix, şifre paylaşımına karşı önlemlerini genişletiyor ve ABD'den ücret talep ediyor!

Netflix, şifre paylaşımıyla ilgili yeni önlemler alarak ABD'de ücretlendirme politikasını uygulamaya başladı. İşte ayrıntılar...

ABD'den 500 milyon dolarlık dev yatırım! Şehirler teknoloji merkezine dönüşüyor

ABD hükümeti, ilk 500 milyon $’lık yatırımla orta Amerika’daki metropol alanlarını teknoloji yeniliğinin bir sonraki sıcak noktalarına dönüştürmeye çalışıyor.

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.

Altında köprüden önce son çıkış! Düğün için gram almak bile zorlaşacak! Hemen altına yatırım yapın

ABD'den gelen iflas kararlarının arkasından piyasalarda endişeli hâl her gün yükseliş gösteriyor. Bazı vasıtalarda 180 bankanın zor halde olduğu ifade edilirken Bu durumun bankacılık sektöründe büyük etki oluşturabileceği ifade ediliyor.

ABD'den gelen şok haber altını uçurdu! Peş peşe açıkladılar! Bu haberi okumadan altınlarınıza elinizi bile uzatmayın!

Amerikan finans piyasasını şoka uğratan son dakika gelişmesi yaşanıyor. ABD'den gelen şok haber altını uçurdu! Peş peşe açıkladılar! Bu haberi okumadan altınlarınıza elinizi bile uzatmayın!

Piyasaları hareketlendirecek rapor! ABD, 2023 için petrol fiyat tahminini duyurdu!

Petrolle ilgili bir kötü haber de ABD’den geldi. Bu sene, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in talebinin artacağını öngören ABD, 2023 için petrol fiyatı için nasıl bir tahminde bulundu? İşte o sorunun yanıtı…

ABD’li o isimden çok iddialı sözler! “Altın, Fed’e rağmen!..”

Geçtiğimiz hafta, ABD’den gelen istihdam verileriyle, kapanışa dakikalar kala büyük düşüş yaşayan altında yeni tahminler geldi. Üstelik ABD’den gelen bu tahminler, Fed’e rağmen oldukça iddialı.

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

ABD’den üniversitelerde TikTok’a yasak kararı!

Daha önce devlet kurumlarında TikTok’u yasaklama kararı alan ABD, yasağın kapsamını genişletiyor.

Kripto paralara ABD freni!

ABD’den arka arkaya gelen haberlerle kripto para piyasasında geri çekilme yaşandı. Peki kripto paralarda son durum ne?

abd den israil açıklaması Haberi

abd den israil açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama'nın Nevada'ya gidişi sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Earnest, İsrail'in yerleşim yerleriyle ilgili son kararını değerlendirirken, "İsrail hükümetinden böyle bir açıklamayı ilk kez duymuyoruz. Yerleşim faaliyetlerindeki bu ciddi genişleme iki devletli çözümün yaşamasına ciddi ve artan bir tehdit oluşturmaktadır. Yasa dışı karakol ve ruhsatsız yerleşim yerlerine geriye dönük onay verilmesi politikasından da özellikle rahatsızlık duyuyoruz." dedi.


Endişeleri hakkında bugüne kadar açık olduklarını vurgulayan Earnest, İsrail'e yönelik farklı bir tepki verip vermeyecekleri konusunda ise "Bu kamuya açık bir alanda tartışabileceğimiz bir şey değil. Sanırım özel konuşmalarla başlayacağız." diye konuştu.


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de İsrail hükümetinin kararından "derin endişe" duyduklarını bildirdi.


Kirby, İsrail'in yerleşimlerinin son dönemde hız kazandığı, bu yıl 2 bin 500 yerleşim...