25 / 05 / 2024

ABD piyasaları 2019

ABD piyasaları 2019

ABD piyasaları 2019’un dördüncü çeyreğine salı sabahı açıklanan ve endişe veren sanayi üretim endeksinin yarattığı panik ile başladı. Hisse endeksleri Eylül ayı sanayi üretim rakamının son 10 yılın en düşük seviyesinde, yani 47,8 oranında gelmesinin ardından düşüşe geçti.

Altın ABD enflasyon rakamlarına odaklandı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 13 Şubat 2024 altın fiyatları

Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Piyasaları etkileyecek olan kritik veriler yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamları öncesi altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 13 Şubat 2024 altın fiyatları.

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

ABD 1 hafta içerisinde 112 milyar dolarlık tahvil ihalesi yapacak! Gözler bu satışa çevrildi!

ABD Hazinesi perşembe gününe kadar 3 ihalede toplam 112 milyar dolarlık tahvil ihalesi gerçekleştirecek. Analistler, bu ihalelerde oluşacak tahvil faizlerinin piyasalar üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü belirtti.

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

ABD'de tarım dışı istihdamın artması piyasaları tedirgin etti!

ABD'de eylül ayı istihdam verilerindeki güçlü artış ekonomist beklentilerini ikiye katlarken piyasalarda endişe yarattı. Allianz baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, verinin ekonomi için iyi, piyasa ve Fed için kötü haber olduğunu söyledi.

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğine ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte karışık bir seyir izlerken, yatırımcılar bu hafta açıklanacak yoğun veri gündemine odaklandı.

Küresel piyasalar karışık seyirli, yön arayışı devam ediyor!

Dünya genelindeki finans piyasaları, başta ABD olmak üzere merkez bankalarının gelecek döneme ilişkin para politikalarındaki belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle karışık bir seyir izliyor.

ABD enflasyonu sonrası dolarda son durum! Dolar bugün ne kadar oldu? 11 Ağustos Cuma dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları dün açıklandı. ABD'de  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında yüzde 0,2 ile beklentilere paralel arttı. ABD enflasyonu sonrası dolar ne kadar oldu? Dolar bugün kaç lira?

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesinde temkinli seyrine devam ederken, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

ABD piyasaları 2019 Haberi

ABD piyasaları 2019

Ülkede 2009’dan yılından beri en kötü sanayi üretim rakamının açıklanmasının ardından ilk ve en sert tepki Başkan Donald Trump‘tan geldi. Twitter üzerinden ABD Merkez Bankası FED’e saldıran Başkan Trump, FED’i bir kez daha "beceriksizlikle" suçladı ve düşük endüstriyel üretim rakamının sebebinin yüksek faiz oranları olduğunu iddia etti.

Uzmanlar, ABD endüstriyel üretim endeksinin Avrupa ve Çin’e oranla daha iyi bir seviyede olmasına rağmen ticari savaşın endişe verici olduğunu düşünüyor. Sorunun faiz oranları değil, ticaret savaşlarının yarattığı ekonomik resesyon olduğunu düşünen ekonomistler Avrupa örneğine, yani Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını negatife düşürdüğü halde endüstriyel üretim endeksinin düşmeye devam etmesine dikkat çekiyorlar.

Amerikan Merkez Bankası FED yetkilileri Beyaz Saray’ın negatif faiz ısrarlarına rağmen, geçtiğimiz ay bir kez daha 25 baz puan faiz indirdikten sonra...