06 / 05 / 2024

ABD piyasaları geriledi mi

ABD piyasaları geriledi mi

Janlyn Capiyal LLC'in Genel Müdürü Andre Bakhos, borsadaki sert düşüşlere ilişkin "Empire Stata İmalat Sanayi Endeksi ve perakende satışları beklentilerin altında geldi. Bu veriler ekonomik durgunluğun son işaretleri oldu.

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

Küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı!

Pek çok yatırımcı tarafından yakından takip edilen Küresel piyasalar, ABD'de enflasyon baskısının da yumuşayabileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izliyor.

Küresel piyasalar yön arıyor: Ons altın geriledi, Brent petrol yükseldi! 

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikaları ile ilgili belirsizlikler sebebiyle yön arayışını sürdürüyor. İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!

Aktarılan detaylara göre, küresel piyasalar, ABD'de bankacılık sektörüne ilişkin risklerle karışık bir seyir izlerken, bugün gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerinde...

Küresel piyasalar FED'in para politikası kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrasındaki sözle yönlendirmeler öncesi bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izliyor.

Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? Piyasaların gözü bu haberde! 

Piyasaların gözü  ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalarda. Peki Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? 

ABD’de enflasyon beklentilerin altında artınca, ons altın 2 bin 20 dolara tırmandı!

Küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı. ABD’de mart ayı yıllık enflasyon verisi yüzde 5 ile beklentilerin altında artış gösterdi. Piyasa çevreleri, TÜFE’de yıllık bazda yüzde 5,2 oranında artış bekliyordu.

ABD'de mortgage faizleri 6 haftanın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,45 ile son 6 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

ABD'de mortgage faizleri 6,71'den yüzde 6,48'e geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,71'den yüzde 6,48'e geriledi.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta düşüş kaydetti!

ABD'de geçtiğimiz hafta 30 yıl vadeli konut kredisi için ortalama faiz oranı, yüzde 6,71'den yüzde 6,48'e geriledi. MBA'nın verilerine göre, aynı haftada mortgage başvuruları bir önceki haftaya kıyasla yüzde 3 arttı.

ABD Merkez Bankası faizi 16 yılın zirvesine çıkardı! Borsa ve altın fiyatları yükseldi!

Tüm dünyanın kilitlendiği FED faiz kararı açıklandı. ABD Merkez Bankası (FED) piyasaların yakından takip ettiği politika faizini 25 baz puan artırdı.

Piyasaların gözü kulağı FED’de… Faiz kararı ne olacak?

Bankacılık krizi ABD’den Avrupa’ya doğru genişlerken, ABD Merkez Bankası’nın (FED ) Mart ayı faiz toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar, uluslararası piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki FED, faiz konusunda nasıl bir karar verecek?

Borsada ‘şok’ düşüş! Endeks 5 bin puanın altına geriledi! Dolar ve altın ne oldu?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi küresel risklerin artması nedeniyle günlük yüzde 3’ün üzerinde kayıpla 5 bin puanın altına geriledi. Piyasalar yarın ve Çarşamba günü Avrupa ve ABD merkez bankalarından gelecek haberlere odaklandı.

ABD piyasaları geriledi mi Haberi

ABD piyasaları geriledi mi




New York borsalarında endeksler beklentileri karşılamayan verilerin ekonomik durgunluk endişelerini artırmasıyla düşüş eğilimini sürdürüyor. Standard & Poor's 500 ve Nasdaq Teknoloji endekslerindeki ciddi kayıplar bu yılki kazançların silinmesine neden oldu.  


Gün ortasında Dow Jones Endeksi 243,29 puan (yüzde 1,49) değer kaybederek 16.071,90 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 31,41 puan (yüzde 1,67) azalışla 1.846,29 puana düştü. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 58,27 puan (yüzde 1,38) gerileyerek 4.168,90 puan oldu. 


Janlyn Capiyal LLC'in Genel Müdürü Andre Bakhos, borsadaki sert düşüşlere ilişkin "Empire Stata İmalat Sanayi Endeksi ve perakende satışları beklentilerin altında geldi. Bu veriler ekonomik durgunluğun son işaretleri oldu. Durgunluk endişeleri Ebola salgınının yayılma korkusuyla birleşince, nakit kesinlikle daha güvenilir oldu" değerlendirmesini yaptı.  


ABD'de bugün açıklanan verilere göre üretici fiyatları eylülde yüzde...