03 / 05 / 2024

abd resesyon

abd resesyon

Wall Street Journal'ın anketine katılan ekonomistler, ABD'nin gelecek 12 ayda bir resesyona gireceğine ve işsizliğin gelecek iki senede büyüyeceğine ilişkin öngörüde bulundu. İşte ayrıntılar...

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle negatif seyrine devam ederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri azaldı!

Aktarılan detaylara göre, Küresel piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanan iş gücü piyasası verilerinin resesyon endişelerini azaltmasıyla birlikte pozitif seyrediyor.

Avrupa ve ABD'deki şirketler resesyon endişeleriyle işten çıkarma dalgasını sürdürüyor!

Artan enflasyon ve faiz oranları, Avrupa ve ABD ekonomilerinde resesyon endişelerini tetikliyor ve şirketlerin yeniden yapılanmaya gitmesine neden oluyor. Bu süreçte, işten çıkarmalar da kaçınılmaz hale geliyor.

Altında ‘resesyon’ baskısı! Uluslararası borsalarda gerileyen altın Kapalıçarşı’da da düşüşte! Gram altın kaç lira oldu?

Para piyasaları yine ABD’den gelecek haberlere kilitlenirken, bankacılık krizine ilişkin endişeler nedeniyle artan resesyon korkusu varlık fiyatlarını da etkiliyor. Uluslararası borsalarda altının ons fiyatı gerilerken, gram altın fiyatı da aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Microsoft verisi ortalığı toz duman etti, ABD borsalarında önemli kayıplar başladı!

ABD borsaları güne düşüşle başladı. Daha ilk dakikalarda, karlılığının düştüğünü bildiren Microsoft’un hisseleri değer kaybetti. Yaşanan bu gelişmeler ve bilanço dönemiyle ilgili son veriler, ABD’li şirketlere ilişkin endişeleri ve ülkedeki resesyon korkularını artırdı.

ABD'de ikinci el konutları pandemi ve savaş vurdu

ABD ekonomisinde beklenen resesyon ikinci el konut piyasasını da etkiledi. Konut satışları Haziran 2020 yılından bu yana en düşük seviyeden işlem gördü. Uzmanlar konut satışlarındaki düşüşün nedeni olarak iki faktöre dikkat çekti.

ABD'li bankaların gelirleri düştü: Kıyamete hazırlanıyorlar

ABD ekonomisinde yaşanan resesyon endişesi, FED'in faiz artırımı için Temmuz ve Eylül'de adım atacağını açıklaması ve beraberindeki gelişmelere paralel olarak ABD'nin önde gelen bankalarının gelirleri düştü. Bankalar olabilecek her şeye karşı hazır oldukları mesajını verdi.

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

ABD'de hisse senetleri son 52 senenin en kötü düşüşünü gördü

Küresel piyasalarda, açıklanan makroekonomik verilerin özellikle ABD ekonomisi için resesyon riskinin güçlendiğine işaret etmeye devam etmesiyle negatif bir seyir izledi. ABD'de hisse senetleri 1970'den bu yana en kötü ilk yarı düşüşünü yaşadı.

Piyasada dolar ve altının ateşini yükselten resesyon korkusu! Merkez Bankaları peşe peşe açıklayacak

Küresel piyasalarda artık korkunun kaynağı enflasyon değil resesyon. Rezerv paranın etkisini artırmak isteyen ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapmasına ksin gözüyle bakılıyor. Öte yandan ABD, Rus altınının ihracatına yasak getirdi. İşte piyasalardaki son dakika gelişmeleri...

IMF, ABD ekonomisinin karnesini açıkladı: Resesyondan kıl payı kurtulmasını bekliyoruz

IMF, resesyon beklentisine giren ABD ekonomisinin karnesini açıkladı. Bu sene ve 2023 yılına ait büyüme tahminlerini güncelleyerek beklentiyi aşağıya çekti. Kurum, ABD ekonomisinin 'resesyondan kıl payı kurtulacağına' inandığını ifade etti.

FED'in stres testi sonuçları açıklandı: ABD bankaları şiddetli bir resesyonu atlatabilir

ABD ekonomisinde meydana gelebilecek büyük bir resesyon ülkeyi nasıl etkiler sorusunun cevabını araştıran FED, bankalar üzerinde yaptığı stres testinin sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, ülkede ekonomi dursa bile bankalar bunu sübvanse edebilecek sermayeye sahip.

abd resesyon Haberi

abd resesyon

The Wall Street Journal’ın ekonomistlerle yaptığı son ankete göre ABD’nin gelecek 12 ayda bir resesyona gireceği öngörülüyor. 

ABD Merkez Bankası (Fed) yüksek enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını yükseltmeyi sürdürürken, ekonomistler de durgunluk ve işsizlik artışı ihtimallerinin yükseldiği görüşünü savunuyor.

İşte ayrıntılar ve ekonomistlerin görüşleri...

7-11 Ekim tarihleri ​​arasında yapılan ve 66 ekonomistin katılım gösterdiği ankette ekonomistlerin yüzde 63’ü gelecek 12 ay içinde resesyon öngördü. Temmuz'da bu oran yüzde 49 olmuştu. Ankette pandemi dönemi olan 2020 Temmuz'dan bu güne ilk defa bu olasılık yüzde 50’nin üzerinde gerçekleşti. 

Ankete katılan uzmanların 2023 tahminleri de gittikçe karamsarlaştı. Sözcü'de yer alan habere göre; ekonomistler ABD ekonomisinin 2023’ün ilk çeyreğinde yıllık yüzde 0,2, ikinci çeyreğinde yüzde 0,1 daralacağı öngörüsünde bulundu. 

Ekonomistler temmuz anketinde ilk çeyrekte yüzde 0,8, ikinci...