16 / 05 / 2024

abd seramik ihracatı

abd seramik ihracatı

Türkiye seramik sektörü, yılın ilk dört ayında en yüksek ihracat artışını yüzde 60’lık oranla ABD’ye gerçekleştirdi. Geçen yıl sektörün yedinci büyük pazarı olan ABD, dört ayda yapılan 23,7 milyon dolarlık ihracat rakamıyla beşinciliğe yükseldi.

Tekstil ve hazır giyim ABD’de vites yükseltti: Hedef 5 milyar dolarlık ihracat!

Türk hazır giyim ve tekstil sektörleri ihracatta güç birliği sağlayarak, ABD’de ortak ticaret heyeti toplantı düzenledi. 42 firmanın yer aldığı heyet ile ABD pazarından daha fazla pay alınması hedefleniyor.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

Türk üreticiler ABD’nin mutfağına girdi!

6,5 milyar dolarlık ihracat hacmine kavuşan endüstriyel mutfak ve mutfak eşyaları sektörü, ABD pazarına odaklandı. İhracatçılar, “Çin’in hakim olduğu bu pazardan yüzde 10 pay alabilirsek, ihracatımızı yüzde 150 oranında büyütürüz” dedi.

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu!

Türkiye'nin 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkeler bazında yaptığı ihracat 54,3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım ise 4,9 milyar dolarla Almanya ve 2,97 milyar dolarla ABD'ye yapıldı.

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

Biden yönetimi, ABD şirketlerinin çoğu ürünü Çinli Huawei'ye ihraç etmesi için lisans iznini durdurdu.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Türkiye’den ABD’ye rekor ihracat!

ABD’nin Türk ürünlerine yönelik talebi 2022’de de artmaya devam etti. 2022 yılında ABD’ye yapılan ihracat 14 milyar doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

Türkiye’de en önemli ihraç kalemlerinden biri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinde  2022 yılı ihracatı bir önceki yıla oranla yüzde 25,4 artışla 11,5 milyar doları buldu.

Benzin ihracatı yasaklanıyor! Milyonlarca kişiyi etkileyecek!

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Ro Khanna, ülkede benzin fiyatlarının ortalamanın galon (3,78) başına 3,12 doların üzerine yükseldiği dönemlerde petrol ihracatının yasaklanması amacıyla tasarı sundu. İşte ayrıntılar...

İhracatı üçüncü çeyrekte 18 milyar doları aştı

Türkiye’nin makine ihracatı 2022’nin üçüncü çeyreği sonunda, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 oranda artarak 18,4 milyar dolar oldu. En büyük ihracat pazarları ise sıralamasında Almanya, ABD ve İtalya olarak tespit edildi. 

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD hükümeti, Çin'in askeri gücü için gereken kritik teknolojiye erişmesini önlemek için ülkeye gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.

Hububat sektöründen yılın ilk yarısında 5,44 milyar dolarlık ihracat: İşte en çok mal sattığımız ülkeler

Türkiye'de hububat sektörü yılın ilk yarısında ihracat odaklı büyüdü. Türkiye'den başta Irak, ABD ve İsrail'e gönderilen ürünlerle toplamda 5,5 milyar dolara yakın satış gerçekleştirildi.

abd seramik ihracatı Haberi

abd seramik ihracatı


Türkiye seramik sektörü, yılın ilk dört ayında en yüksek ihracat artışını yüzde 60’lık oranla ABD’ye gerçekleştirdi. Geçen yıl sektörün yedinci büyük pazarı olan ABD, dört ayda yapılan 23,7 milyon dolarlık ihracat rakamıyla beşinciliğe yükseldi.


Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet T. Yamaner, yılsonuna kadar ABD’ye 50 milyon dolar ihracat hedeflediklerini açıkladı.


Türk seramik markaları, ABD’ye ihracatı artırmak üzere katıldıkları kaplama malzemelerinde dünyanın en büyük fuarı Las Vegas’taki Coverings’te büyük ilgi gördü.



Türkiye seramik sektörü, bu yılın ilk dört aylık ihracatında en yüksek artışı yüzde 60’lık oranla ABD’ye gerçekleştirdi. Küresel krizin etkilerinden yavaş yavaş kurtulduğu gözlenen ABD, ihracat artış oranıyla sektörün en büyük dört pazarı olan Almanya, İngiltere, Irak ve İsrail’i geride bıraktı. Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet T. Yamaner,...