19 / 05 / 2024

abd vergi artırımı kararı

abd vergi artırımı kararı

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanmasından gümrük vergisini artırma kararını erteledi.

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Küresel piyasalar FED'in kararını bekliyor!  Faiz artırımı kesin gibi!

Hafta boyunca pozitif seyir izleyen küresel piyasalar, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği ihtimaline bel bağladı. FED’in 25 baz puan faiz artırımı yapacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Powell, faiz artırımında yavaşlama için tarih verdi!

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artırımında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini söyledi.

Fed'den faiz artırımı açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, ne kadar uzun sürerse sürsün enflasyonla mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek faiz artırımının da bu çerçevede devam ettirileceğini söyledi.

Vergi Yapılandırılması Kanunu'nda matrah ve vergi artırımı düzenlendi!

7143 sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” imar affı gibi çeşitli düzenlemelerin yanı sıra matrah ve vergi artırımını da düzenledi.

Mehmet Şimşek Fed'in faiz artırımını değerlendirdi!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırım kararına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı bildirisini yayınladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı bildirisini yayınladı.

Vakıf GYO sermaye artırımı denetim raporunu yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO sermaye artırımı denetim raporunu yayınladı.

Faiz artırımı baskısı gayretleri beyhude bir çabadır!

TÜBA Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum." ifadelerini kullandı. 

İhlas Holding'ten sermaye artırımı açıklaması!

İhlas Holding, İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. nin yapmakta olduğu bedelli sermaye artırımına, sermaye oranında katılmaya karar verdi.

Halk GYO'nun sermaye artırımı onaylandı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2016 yılı karından yapılacak bedelsiz sermaye artırımı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Akiş GYO Aksu Real Estate sermaye artırımı bildirisini yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akiş GYO Aksu Real Estate sermaye artırımı bildirisini yayınladı.

abd vergi artırımı kararı Haberi

abd vergi artırımı kararı

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile "verimli" ticaret müzakerelerinden dolayı gümrük vergisini artırma kararını erteleyeceğini ve ilerlemenin sürmesi durumunda anlaşma imzalamak için Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile biraraya geleceğini kaydetti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu açıklama ABD ve Çin'in aylardır devam eden ticaret savaşını sona erdirmek için bir anlaşmaya yaklaştığının şimdiye kadar en açık işareti olduğu belirtildi.

ABD ve Çin 1 Mart Cuma gününe kadar anlaşmaya varamazsa, Trump Çin'den ithal ürünlere yönelik yüzde 10 olan gümrük vergisini yüzde 25'e artırmayı planlıyordu.

Trump hafta sonuna uzatılan görüşmelerle bu gümrük vergilerinin şuan için yükseltilmeyeceğini kaydetti.  

Trump dün Twitter'da yaptığı açıklamasında fikri ve sınai mülkiyet hakları, teknoloji transferi, tarım, hizmetler, para birimi gibi zorlu meseleler üzerinde ilerleme olduğu ifade edildi.

Trump "Bu sürecin...