01 / 05 / 2024

abde kullanılmış konut satışları

abde kullanılmış konut satışları

ABD’de kullanılmış konut satışları; Nisanda yüzde 1,7 artarak 5 milyon 450 bin ile beklentinin üzerinde geldi.Kaynak: ABD’de 2. el konut satışları artışını sürdürdü

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

ABD'de 2024 yılında 4,71 milyon ikinci el konut satılması bekleniyor!

ABD'de Ulusal Emlakçılar Birliği yaptığı açıklamada 2024 yılında toplam olarak4,71 milyon ikinci el konut satışı beklediğini ve Austin, Teksas'ın en çok bastırılmış konut talebine sahip en iyi emlak piyasası olduğunu belirtti.

Diyarbakır'da 77 kişi hayatını kaybetmişti: İnşaatta elverişsiz malzeme kullanılmış!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan Diyarbakır'daki Serin-2 Apartmanı'nın yapımında elverişsiz malzemelerin kullanıldığı belirlendi. 

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...

Deprem bölgesi için yeni düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı, eşya ithalatındaki esneklik yıl sonuna uzatıldı!

Enkaz kaldırma ve yeniden inşa faaliyetleri amacıyla ihtiyaç duyulan kullanılmış ya da yenileştirilmiş eşyanın mevcut gümrük kıymetine bağlı kalmadan ithal edilmesine imkan tanıyan düzenlemenin uygulama süresinin yıl sonuna kadar uzatılması kararı verildi. İşte ayrıntılar..

Bakanlık açıklama yaptı! O yorumlar yanlış

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ''kullanılmış veya yenileştirilmiş elektrikli ve elektronik eşyanın, özellikle tüketim mallarının ithalatı hakkında yapılan yorumlar hatalıdır'' denildi.

İkinci el araç piyasası alt üst olacak! Yeni dönem başladı

OYAK-Renault Fabrikaları Bursa’da kullanılmış otomobillere ‘İkinci Bahar’ yaşatacak. İkinci el otomobillere yeniden hayat verecek projenin doğduğu yer olan Fransa’da Renault Flins fabrikasında Refactory işinin detayları incelendi.

Bakan açıkladı! İkinci el otomobillere 6 ay 6 bin kilometre sınırı geliyor! 2022 İkinci el araç düzenlemesinde ne var?

İkinci el otomobillerin satışında sınırlama iddiaları gündemde. Konuya açıklık kazandıran Ticaret Bakanı Mehmet Muş oldu. Bakan Muş, bir düzenleme hazırlığında olduklarını ve düzenleme ile şirketlerin, galerilerin ve otomobil kiralama şirketlerinin satın aldıkları sıfır kilometre araçların kullanılm

MSY Nefes: İstanbul'da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek!

MSY Nefes projesinde, gri su uygulamasıyla kullanılan sular dönüştürülecek ve farklı alanlarda kullanım sağlanacak. 

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı! 

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı. Konut kredilerinin, tüketici kredilerinin toplam 3'te 1'ini oluşturduğu belirtildi.

Evlerde elektrik faturalarını düşürecek yakıtı sıfırlayan sistem Türkiye'de

Artan enerji fiyatları nedeniyle hane halkının en önemli gider kalemi haline gelen ısınma ve enerji sorununa çare olacak yeni bir ev konsepti Türkiye'de uygulanmaya başladı. Pasif ev olarak adlandırılan sistemde kalorifer kullanılmıyor.

Kira sertifikalarının iç borçlanmadaki payları artıyor!

Hazine’nin en sık kullandığı DİBS satış tercihi ihaleler oluyor. 1996'dan beri tercih edilen doğrudan satış yöntemi, her çeşit DİBS’in ihracında kullanılmıyor. Bu yöntem, özellikle Kira Sertifikası ve Döviz Cinsi Devlet Tahvili’nin satışı için tercih edilir.

Alga Yapı'dan tekzip!

2 Ekim 2020 tarihinde sitemizde yayınlanan "Alga İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi" haberinde kurumumuzdan kaynaklanan bir karışıklık nedeniyle Alga Yapı'nın logosu ve bilgileri kullanılmıştır. Düzeltir, özür dileriz. 

abde kullanılmış konut satışları Haberi

abde kullanılmış konut satışları

National Association of Realtors’ın (NAR) raporuna göre, satışlara ilişkin beklenti, 5 milyon 400 bin yahut da %1,3 artış yönündeydi. Öte yandan, Mart ayı ikinci el konut satışları 5 milyon 330 binden 5 milyon 360 bine revize edildi. Satışlar, bu dönemde %5’in üstünde artış göstermişti. ABD’de ikinci el konut fiyatları, böylece yıllık bazdaki yükselişini 50. aya taşıdı. NAR’ın Başekonomisti Lawrence Yun; arz eksikliğinin fiyatın yükselmesine sebep olduğunu belirtti.Kaynak: ABD’de 2. el konut satışları artışını sürdürdü 


Ege...