14 / 05 / 2024

Acemi Oğlanlar Hamamı

Acemi Oğlanlar Hamamı

2004 yılında İsmail Dede Efendisi'nin ailesine ait olan Şehzadebaşı'ndaki tarihi Acemoğlu Hamamı'nın yerine alışveriş merkezi yapılacakmış. Yeniçeri Ocağı'ndan kalan tek yapı olan hamam, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış.

İmar yasasına takılanlar 'Yapı kayıt mağduriyeti bitsin' diyor! İşte hükümetten beklentiler! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, yapı kayıt mağduriyeti ile ilgili hükümetten talep edilenleri tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları konuya ilişkin neler diyor? İşte mağdurların yorumları...

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

KPSS'siz memur alımı yapılacak! O kurum az önce açıkladı! Başvurular bugün başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Binlerce kişi memur alımı ilanlarını yakından takip ediyor. Kpss'siz memur alımı ilanları ise en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. İşte o kurum KPSS'siz memur alımı yapacak. Başvurular bugün başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Emeklileri zil takıp oynayacak! Zamlı maaşlar o tarihte yatacak

En düşük emekli maaşının 5.000 TL'den 7.500 TL'ye çıkarılmasının ardından, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da dahil olarak milyonlarca emekliyi rahata kavuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, konuyla alakalı ön çalışmaların yürütüldüğünü, önümüzdeki hafta düzenlemenin yasalaşma

EYT için net tarih az önce duyuruldu! İşte maaşların hesaplara yatacağı o tarih!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bu kez net tarih verildi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, düzenlemenin yasalaşmasını bekleyen EYT mensupları için hem düzenlemenin TBMM’ye geleceği tarihi hem de yaklaşık 2.5 milyon kişinin ilk maaşlarını alacakları tarihi duyurdu.

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat! EYT ne zaman çıkacak? İşte 5 adımlı yeni yol haritası! 

Emeklilikte yaşa takılanların uzun senelerdir emekli olabilmek için beklediği düzenlemeye ilişkin 5 adımlı yol haritası gündeme geldi. İşte EYT'lilerin yüzünü güldürecek o yol haritası...

İstanbul'da bu yollar trafiğe kapatıldı! Yola çıkacaklar dikkat! İşte trafiğe kapalı olan o yollar...

İstanbul'da İstanbul'u Koşuyorum etkinliği ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar mitingi sebebiyle bazı yolların trafiğe kapatıldığı açıklandı. Peki İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapalı? İşte trafiğe kapalı olan o yollar...

Aydın Çine'de hamam yeri, meydan olacak!

Çinelilere 1950 yılından bu yana hizmet veren Şehir Hamamı'nın. mekanı 11 yıldır işleten Hamza Yıldırım'ın 'Zarar ediyorum' gerekçesiyle kapatılmıştı.Şimdi ise o hamamın yerine meydan yapılacak.

İzmir Tilkilik'teki tarihi hamam, manav oldu!

İzmir'in, Tilkilik Semti'nde 1700'lü yılların Osmanlı mimarisi ile yapılmış 1960 yılına kadar faal olarak kullanılan Kıllıoğlu Hacı İbrahim Vakfı Hamamı, manav oldu. Hamamın içinde ve önünde sebze ve meyve tezgahları açıldı.

Ankara Hamamönü’nde konak yangını korkuttu!

Ankara'da Hamamönü’ndeki tarihi konakta çıkan yangın, bölgede paniğe neden oldu. Biri restoran iki binanın zarar gördüğü yangının ardından, kundaklama iddiasıyla ev sahibinin oğlu gözaltına alındı.

Şehir Hatları'ndan Barış Manço'yu anma seferi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, ölümünün 15. yılında Barış Manço için ücretsiz sefer yapacak. Her yıl sevenlerinin ilgi gösterdiği "Barış Manço'yu Anma Seferi"ne katılanlar, sahil boyunca İstanbulluları selamlayacak...

Gedikpaşa Hamamı'nın hisseleri davalık oldu!

Tarihi hamamın 20 yıllık işletmecisi ile mirasçıları, hisselerin satışı nedeniyle mahkemelik oldu, Savcılık Çetin Y., eşi Eda Y. Ali O.K. hakkında 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Acemi Oğlanlar Hamamı Haberi

Acemi Oğlanlar Hamamı



Tarihi hamamın yerine alışveriş merkezi


Klasik Türk müziğinin en önemli bestekarlarından İsmail Dede Efendi'nin ailesine ait olan Acemoğlu Hamamı'nın bulunduğu yere alışveriş merkezi yapılıyor. İnşaatı yapanlar, hamamı koruyacaklarını iddia ediyorlar.


    KLASİK Türk Müziği'nin 19. yüzyıldaki en önemli bestecilerinden Dede Efendi'ye 'Hammamizade' lakabını kazandıran Fatih Şehzadebaşı'ndaki tarihi Acemoğlu (Acemi Oğlanlar) Hamamı'nın bulunduğu yere alışveriş merkezi yapma izni verildi. Hamam, 1826'da ortadan kaldırılan Yeniçeri Ocağı'ndan bugüne ulaşan tek yapı olma özelliğine de sahip. Şehzadebaşı'ndaki tarihi Acemoğlu Hamamı'nın bulunduğu alandaki inşaat çalışması, 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu'nun onayıyla başlatıldı. 

    İnşaat sırasında hamamın ayakta kalıp kalmayacağı, sanat tarihçilerinin...