15 / 05 / 2024

acil durum çantasında ne olur

acil durum çantasında ne olur

Olası bir afet ve acil durumlarda, itfaiye, sağlık, arama-kurtarma ekipleri gibi birimlerin tüm bireylere anında ulaşması mümkün olmuyor. Bu nedenle afet sonrası için afet ve acil durum çantasının hazırlanması gerekiyor...

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'in Aliağa ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde ve yerin 9.18 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması: Deprem bölgesindeki acil durum hastaneleri için net tarih verdi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesindeki 10 acil durum hastanelerini Mart 2024 tarihi itibarıyla vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Son dakika! Muğla Bodrum açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Muğla Bodrum açıklarında bugün saat 12.38 sıralarında bir deprem gerçekleşti. İşte son depremler...

Acil durum fonu nedir? Acil durum fonu oluşturmak neden önemlidir? Acil durum fonu nasıl oluşturulur? 

Acil durum fonu neden önemli? Acil durum fonu nasıl oluşturulur? İşte detaylar...

Deprem bölgesine 1 milyar 639 milyon 774 bin 16 TL'lik acil durum ödeneği!

Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AFAD ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından toplam 1 milyar 639 milyon 774 bin 16 TL acil durum ödeneği yollandığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Deprem çantasında neler olmalı AFAD! Deprem çantası nerede durmalı? Deprem çantasında para olur mu?

Deprem çantası nerede durmalı? Deprem çantasında para olur mu? bu sorular şu sırlarda sık sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte detaylar!

APPLE’DAN ACİL DURUM! İPHONE’larda verilerin çalındığı iddia ediliyor!

Apple yeni ürünü İPHONE 14’ü piyasaya sürmeye hazırlanırken bir acil durum güncellemesiyle karışı karşıya kaldı.

Bir ülkede enerji krizi! Acil durum ilan ettiler

Macaristan hükümeti, artan enerji maliyetleri nedeniyle 'acil durum' ilan etti

Sıfır araçlarda acil durum önlemi! Artık yollarda olmayacak

Koronavirüs salgını, çip krizi ve ardından Rusya-Ukrayna savaşı derken sıfır araçlarda bulunabilirlik sorunu büyüdü. Bulunabilirlik, küresel otomotiv satışlarının düşmesine neden olurken markalar acil durum önlemi alıyor.

Benzin fiyatları için olağanüstü durum ilan ettiler! Acil durum rezervlerini devreye sokacaklar

Dünya genelinde petrol krizi yaşanıyor. Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Rusya- Ukrayna savaşının ardından ikinci kez acil durum petrol rezervlerinden belli miktar petrolü kullanıma sunmak üzere anlaştı. Miktara göre petrol fiyatlarında değişim bekleniyor.

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

TOKİ Ardıçlı konutlarında son durum ne? 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile beraber Konya'da inşa edilen Ardıçlı Konutları'nda inceleme yaparak konut inşaatındaki son durum hakkında bilgi aldı. 

acil durum çantasında ne olur Haberi

acil durum çantasında ne olur

Afet ve acil durum çantası!


Olası bir afet ve acil durumlarda, itfaiye, sağlık, arama-kurtarma ekipleri gibi birimlerin tüm bireylere anında ulaşması mümkün olmamaktadır. Bu nedenle afet sonrası “altın saatler” olarak adlandırılan ilk 72 saat için her bireyin hazırlıklı olması gerekmektedir. 


Afet sonrası ilk 72 saat için yapacağımız hazırlıklardan biri de Afet ve Acil Durum Çantası’nın hazırlanmasıdır. Bu nedenle İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından örnek bir Afet ve Acil Durum Çantası hazırlandı. 


Afet ve Acil Durum Çantanızı hazırlarken ailenizdeki bireylerin özel ihtiyaçlarını (sürekli hastalığı olanlar için ilaç, küçük çocuklar için çocuk bezi, vb.) dikkate almalıyız. Ailedeki birey sayısına göre 1’den fazla çanta hazırlayabilirsiniz. Olası bir afet ve acil durumda çantanızı kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde muhafaza etmelisiniz.


Aile afet ve acil durum...