04 / 05 / 2024

ada içi emsal transferi nedir

ada içi emsal transferi nedir

Büyük Kulüp Genç Girişimciler Komitesi tarafından bugün düzenlenen “Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler ve Fırsatlar Zirvesi”nde konuşma yapan AYİD Genel Sekreteri Şişik, planlanmamış imar artışları ve ada içi emsal transferi konularına dikkat çekti.

İzmirli depremzedelere emsal artışı şoku! Mahkeme iptal etti: Neler olacak?

Kentsel dönüşüme ve İzBB’nin depremzedeler için verdiği emsal kat artışı kararının mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından neler olacağı merak konusu oldu. Konuyu avukat Senem Kiraz açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Google'ın kurucu ortağı Larry Page, 32 milyon dolara ada aldı!

Google'ın kurucu ortağı Larry Page Porto Riko'daki bir ada olan Cayo Norte'yi satın aldı. Söz konusu adayı sessiz sedasız satın alan Page’in ada için 32 milyon dolar ödediği belirtildi.

Ayazağa'daki 3 ada 55 parselin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, İ. Ayazağa Mahallesi 3 ada 55 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Resmi tatillerde mesai ücretleri ne kadar? Karar verildi tüm çalışanları ilgilendiriyor!

Yargıtay'ın verdiği emsal kararla birlikte artık resmi tatillerde bir saat dahi olsa çalışan işçi, tam yevmiye alacak.

Dar gelirlilere müjde! Banka haczi tarih mi oluyor? Aylık geliri asgari ücretin altında olanlar dikkat!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği emsal teşkil edecek bir karar imza attı. Buna göre aylık geliri asgari ücretin altında olanlara haciz işlemi uygulanmayacak. Peki, kararın ayrıntıları nasıl?

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal karar! Binlerce işçiyi ilgilendiriyor

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal bir karar geldi. Bir taşeron firmasında çalışan işçi, iş dışında karıştığı bir suçtan dolayı hapis cezası aldı ve bunun üzerine işveren çalışanın anlaşmasını feshetti. Yargıtay ise işçiye tazminat verilmesine hükmetti.

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal karar!

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal bir karar çıktı. İşte milyonlarca müteahhidi ve mağduru ilgilendiren o olay ve kararın detayları...

Emlak Konut GYO Güney Ayazma, Kayabaşı ve Kapadık'ın kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Başakşehir Güney Ayazma ve Kayabaşı-Avcılar Kapadık Cami İnşaatları ile Ada İçi Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi'nin, kesin kabulü yapıldı ve kesin kabul tutanağı 1 Mart tarihinde onaylandı. 

Küçük Çamlıca Mahallesi 53 Ada 2 Parsel imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi, 53 Ada 2 Parsel Sayılı Taşınmaza İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Emlak Konut GYO Küçükçekmece Halkalı projesinin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Küçükçekmece Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatları ile Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi kapsamındaki; 1463 Ada 1 Parsel Spor Tesis Alanı İle Ada İçi Altyapı Ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Eyüpsultan Topçular Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Eyüpsultan ilçesi, Topçular Mahallesi, 170 ada içi tescil harici alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.02.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliği askıya çıktı.

Melinda Gates, Karayipler'den geceliği 132 bin dolara ada kiraladı!

Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve Melinda Gates çiftinin ayrılığı gündemde bomba etkisi yarattı. Şimdi de ortaya başka bir iddia atıldı. Melinda Gates ise, medyadan uzak olmak için ada kiraladı.

ada içi emsal transferi nedir Haberi

ada içi emsal transferi nedir

Türkiye ekonomisini ayakta tutan en önemli sektörlerin başında gelen inşaat sektöründeki mevcut sorunları ve çözüm yollarını konuşmak üzere Büyük Kulüp Genç Girişimciler Komitesi tarafından 12 Eylül Cumartesi günü “Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler ve Fırsatlar Zirvesi” düzenlendi. Açılış konuşmasını Ekonomi Gazetecileri Başkanı Celal Toprak'ın yaptığı, İstanbul Ticaret Odası Eski Başkanı Mehmet Yıldırım'ın, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş’ın, Tahincioğlu Nidapark İnşaat Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk'ün ve Maltepe BelediyesiBaşkan Yardımcısı Sinan Çetiz'in de konuşmacılar arasında bulunduğu zirvede, AYİD (Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği) Genel Sekreteri Hakan Şişik de inşaatın ana gündem maddesi kentsel dönüşüm üzerine yaptığı konuşmasıyla dikkat çekti. Şişik konuşmasında, son günlerde sıkça tartışılan kentsel dönüşümün ada bazında mı, parsel bazında mı olması gerektiğine şu sözlerle açıklık getirdi: “AYİD olarak...