27 / 04 / 2024

Dar gelirlilere müjde! Banka haczi tarih mi oluyor? Aylık geliri asgari ücretin altında olanlar dikkat!

Dar gelirlilere müjde! Banka haczi tarih mi oluyor? Aylık geliri asgari ücretin altında olanlar dikkat!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği emsal teşkil edecek bir karar imza attı. Buna göre aylık geliri asgari ücretin altında olanlara haciz işlemi uygulanmayacak. Peki, kararın ayrıntıları nasıl?



Katılım bankaları asgari ücrete haciz koymayacağını bildirdi. Üye olan tüm bankalara tebliğ edilen kararla, aylık geliri 5 bin 500 lira ve altında olan borçluların maaşlarına haciz uygulanmayacak.


Aylık asgari ücret, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın açıklamasıyla bakanlar kurulu toplantısının ardından 5 bin 500 TL olarak belirlendi. Son asgari ücret zammının ardından mevcut asgari ücret 4 bin 250 liraydı.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), Ocak ayında verdiği kararını paylaşmıştı. Alınan yeni karara göre, Katılım Birliğine üyeliği olan tüm bankalar, aylık geliri asgari ücret yani 5 bin 500 lira ve altında olan borçluların yatan maaşlarını haczedemeyecek. Buna bankaların kendi alacakları da dahil. Ayrıca borçluların hesaplarına yatan sosyal yardımlar da haczedilemez.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön